Boilies ProActive II. – Lukáš Nedělka

Zpět na Články
20. 1. 2022 - Další výhodou těchto kuliček je jejich kulatý tvar a jejich tvrdost, která bez problému umožní vrhání a krmení kobrou i na opravdu extrémní vzdálenost bez strachu, že se kulička při letu rozlomí jako je tomu u některých kuliček boilie. Další výhodou tohoto produktu je, že ryby tyto kuličky přijímají rychleji a ochotněji než třeba kuličky boilie a není ani zapotřebí silného vnadění. Bez problému můžeme i tyto kuličky nastražit pod háček takzvanou vlasovou metodou jako jsme tomu zvyklí při chytání s kuličkami boilie.

Pro ještě větší atraktivitu obaluji peletu pod háčkem do pasty, která nejen, že láká svým uvolňováním, ale také prodlouží dobu rozpadu pelety i o několik hodin. Samozřejmostí je, že kuličku pelety můžeme kombinovat i s plovoucí POP UP boilie nebo jen jako samotnou kuličku.

Malý tip.

img-9427.jpg (500 KB)

Před samotným nastražováním doporučuji malým vrtáčkem si kuličku dopředu předvrtat, jelikož tvrdost těchto kuliček je opravdu veliká. Doporučuji si takto kuličky připravit i do zásoby. Já osobně si pár kuliček dopředu předvrtám malým vrtáčkem, které pak umístím do malé krabičky a zalévám těchto pár kuliček určených pod háček dipem. Dírka, kterou mají v sobě udělanou, perfektně umožní nasáknout dip ještě více do sebe a tato kulička je stoprocentně zatraktivněná v celém svém obvodu a máme ji připravenou ihned k použití. Takto si kuličky připravuji pokaždé a zvláště pak v zimních měsících nebo v hodně zabahněných revírech je to perfektní volba.

Pár dobrých rad.

S kuličkami ProActiv chytám už nějaký ten měsíc svých rybářských výprav a intenzivně jsem je používal hlavně na podzim loňského roku, kdy se voda rychle ochladila a při mých výpravách, kdy ryby neměly při mých jednodenních výpravách o kuličky boilie žádný zájem, přišly na řadu tyto kuličky a zachránily mi nejednu výpravu. Většinou si rozkrmuji pokud to jde, dvě lovná místa. Na jeden prut dávám kuličky boilie a stejnými kuličkami zakrmuji a na druhý kuličku ProActiv a zakrmím okolo pouze těmito kuličkami. Již při čtvrté podzimní vycházce jsem se přesvědčil o účinnosti této nástrahy a z 90% jsem udělal záběry na tyto kuličky a to i bez většího masivního zakrmení, postačilo pár kuliček a úspěch se dostavil. V jarních a podzimních výpravách doporučuji spíše menší  20mm průměry a při velice nízké teplotě vody (pod 10 stupňů) v tomto ročním období doporučuji si tyto kuličky předmočit ještě před příjezdem k vodě. Stačí je v potřebném množství nasypat do kyblíku a potopit do vlažné vody cca na půl hodinu a poté vodu slít. Dostaneme tak perfektně nastartované kuličky, které po vhození do studené vody začnou ihned pracovat.
 img-9418.jpg (714 KB)

Co říct závěrem.

Tyto kuličky jsou dobrou nástrahou, kterou nemají kapři ještě okoukanou a i v silně prochytávaných revírech vás nenechají na pochybách o tom, že opravdu fungují. Nabízí se ve dvou průměrech a v mnoha příchutích. Moje nejoblíbenější kořeněná příchuť Kapří Guláš a B17, na které mám úspěchy po celý rok. Tato nástraha je velice zajímavá a je skvělou alternativou pro všechny rybáře, kdy se dá pořídit opravdu kvalitní krmení za velice přijatelnou cenu. A snad na žádné vodě vás nenechá na holičkách a dá se bez problému používat po celý rok našich výprav.

Za Mivardi Team Lukáš Nedělka

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.