Detail rozhoduje II. – Bobrman

Zpět na Články
15. 7. 2022 - I tak se ale vrátím na konec prvního dílu, kdy nám kapři občas padají a uchycení háčku v tlamce není ideální, kapři ztratili veškerou ostražitost, nabízená potrava jim vyhovuje a vy zjistíte u několika úlovků, že háček se v tlamce pohyboval, byl velmi hluboko a byl v měkčí části kapřích úst.

Pomůcky k výrobě montáží

Zde doporučuji u tvaru AS smršťovací hadičky a vytvoření jakého si rovnátka, které háček vykloní více ven. Ustřihnu 2 cm hadičky, zasunu přesně naproti špičce hrotu a zbývající konec nad očkem dám do úhlu cca. 45°. Většinou dosáhnu kýženého efektu. U háčku typu CS pak volím na vylepšení kroužek, který instaluji těsně nad patu háčku a zajistím klasickým uzlíkem. Rybář musí opravdu na každou změnu včas reagovat a to i v případě nástrahy.

img-8619.jpg (318 KB)


V prvním díle jsme si řekli, že na tento kontaktní způsob lovu používám boilies z řady EXCELLENT a to Kapří guláš a Monster crab. Ale ne zřídka jsme došli do momentů, kdy velké množství návnady na lovném místě přilákalo i malé soustřužníky a my jsme tahali již prázdné montáže, nebo i boilies z průměru 24mm ,,opracované“ na velikost burisonu. Musel tak přijít tvrdší kalibr! Pro tyto situace vozím sebou vždy trošku víc vysušené boilies naší prémiové řady PLATINUM. K zákrmu Kapřím gulášem pak lze úspěšně používat B17, jejíž základem jsou nejkvalitnější rybí moučky, s výrazným doplňkem kryllu a krevet s přídavkem bobulovin a koření. Chuť tak je po chvilce ve vodě velmi sladká a přechází v silně pálivou.

img-8106.jpg (231 KB)

Při sázce na Monster crab lze nasadit ve vhodný moment boilies SEA, také více vysušené. Toto boilies je postavené tak, aby co možná nejvíce připomínalo kaprům jejich přirozenou potravu. Tento produkt mám opravdu rád a mám v něj velikou důvěru, dopomohl mě za období práce konzultanta u společnosti MIVARDI k celé řadě nadstandardních úlovků. Extrémní aktivita je tedy jediným momentem, kdy na chvilku opustím zásadu – lov vždy na to, čím krmíš. Ale je třeba říci, že pokud k tomu momentu dojde, tak krmnou raketou, nebo vrhací tyčí vždy vyšlu alespoň 50 kuliček daného produktu k montáži.  

img-2228.jpg (380 KB)


Vím, že jsem v tomto dvoudílném sdělení šel velmi do detailu, ale ty někdy rozhodují. Důležité pro nás bylo vždy si lov užít a my si ho užijeme s kolegy jen tak, že na konci, ať je akce úspěšná, nebo ne si můžeme říci, udělali jsme maximum možného v dané situaci. Není velkých úspěchů bez totálních proher, ale ty nás vždy posouvají, pokud člověk ty chyby detekuje,  analyzuje, mohou ho posunout.
Přeji Vám opravdu hodně úspěchů a pohodové dny strávené u našich nádherných svazových vod.


Pavel Vohralík
Media manager a konzultant MIVARDI

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.