Několika týdenní strategie

Zpět na Články
22. 1. 2024 - Podzim pomalu, ale jistě klepe na dveře, a to znamená začátek mé „akce“, která většinou trvá měsíc a půl, někdy i déle, to většinou záleží na teplotě vody a vzduchu. Tato speciální akce se na začátku skládá ze dvou důležitých úkolu. Za prvé – najít místo, a za druhé-zvolit tu správnou strategii.

Boilies MIVARDI

Najít to přesný místo na řece je trochu oříšek, protože u mě to znamená hlavně co nejvíce izolované od lidí. Možná se vám to bude jevit jako nesmysl,  ale opravdu stačí, když od vás rybáři budou minimálně 200 m a budete mít jistotu, že vám nikdo místo nezasedne a nebude vám vyzobávat dané úlovky.

 

dsc-0375-fotor.jpg (161 KB)


Na mapách jsem měl celkem dvě takové místa. První možnost jsem zavrhl ihned po příjezdu, protože při představě, že bych měl kolem sebe tolik možných „sousedů“,  se mi začali rolovat prsty u nohou. V tu chvíli mi však zbyla už jen druhá možnost místa a nebudu vám lhát, sázel jsme na to všechno , co jsem měl. Díky bohu místo bylo podle mých představ, přesně, jak jsem si přál. Tak teď už jen zmapovat vodu a jdeme na to.
Struktura dna byla velmi slibná,  pod nohama se mi hezky stáčelo koryto, což hrálo do karet, protože tím, pádem budu moc chytat na délku prutu. Hloubka se pohybovala kolem 4 metrů.

 

dsc-0494-fotor.jpg (185 KB)

 

Dno řeky bylo tvrdé a velmi kamenité, po několika hodech jen s olovem, jsem na dně našel i kus měkkého. Bomba, trefa do černého!

 

dsc-0523-fotor.jpg (122 KB)


Vše mi vycházelo a já si mohl začít pomalu, ale jistě krmit dané místo. Plán byl jasný, jezdit obden, ne-li každý den, sem tam něco přihodit. Krmení se převážně skládalo s boilie Olihěň a novinky Monster&Halibut. Začátky byli tvrdé, týden krmit a ani jednou nenahodit. Co si budeme,  bylo to velmi těžké.
Den D nastal a já už od ranních hodin nedočkavě počítal minuty, kdy budu moci vyrazit.. Na místo jsem dorazil lehce za šera. Žádné otálení, šup a pruty už jsou nachystaný. Jednu montáž jsem položil hned za hranu do koryta řeky, kde jsem našel měkčí dno a zde hodlám chytat pouze na jednu kuličku 24mm olihně. Druhý nahazuji na mírný svah, kde to pomalu klesá až do koryta pod mé nohy.

 

dsc-0612-fotor.jpg (139 KB)

 

Zde jsem dal svou osvědčenou kouli, a to Sea s popkou Ananas.  Vše je ready, a já se klepu nedočkavostí.      Netrvalo to ani hodinku a je tu první ryba tohoto místa. Na start hned hezký kapr 15+, co víc si přát. Ryby tu jsou, a očividně jim mé krmení šmakuje. Už jen po tomhle úlovku jsem se přesvědčil, že jsem vybral velmi dobře a mám se na co těšit. Celou dobu co jsem jezdil na flek chytat se vždy dařilo, někdy méně, někdy více, ale vždy jsem toho kapra na konci prutu našel..
Po necelých třech týdnech jsem zcela změnil jídelní lístek a komplet jsem vyřadil Monster&Halibut, který jsem nahradil mnoho násobně kvalitnějším boilie a to boilie Sea, který jsem míchal 3:1. Už párkrát se mi tato změna vyplatila a doufal jsem, že i na tomto místě bude fungovat.
A je to tady! Moje taktika opět zabrala. Po změně krmení se zvedla i váhová kategorie kaprů, od menších ryb jsem měl klid a já si v klidu pochytával  ryby mezi 13 a 15kg.

Pokračování v příští části...

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.