Dlouhodobé krmení - cesta k úspěchu 2.

Zpět na Články
1. 4. 2023 - Nástrahy, pro které jsem se rozhodl mi v průběhu letoška dopomohly ke skvělým výsledkům a jasná volba byla, použít Boosterované boilie, a to konkrétně B17 a Královskou švestku. Jelikož jsem se snažil o větší ryby vsadil jsem na selektivnější nástrahy i montáže. Ze startu jsem měl jasný plán, a to prezentaci dvou dvaceti čtyř mm boilie. První záběr na sebe nenechal dlouho čekat a po rychlém souboji jsem měl na břehu první rybu v celkem slušné velikosti.

Po opětovném náhozu jsem si řekl, že dokrmovat nebudu, a zkusím, jak bude ryba reagovat. Do desáté večerní jsem měl ještě jeden kontakt opět od dobré ryby. Na hladině byla vidět poměrně slušná aktivita ze strany kaprů, a tak nasypat větší množství krmení a pokusit se rybu zdržet přes noc bylo na místě. Stáhl jsem pruty a do vody naházel kolem tří kg návnad. Určitě ještě hodinu jsem poslouchal skákající ryby a těšil se na ranní nához a ty tři hodiny lovu, které jsem před sebou měl.

1019.jpg (147 KB)

Je 4,45 a váš oblíbený budík vám hlásí, že je třeba nahodit. Hustá mlha mi trochu ztěžovala orientaci směru náhozu, ale jelikož jsem krmil do větší plochy byl jsem si jistý, že obě montáže budou plus mínus na správném místě. Až do svítání se neudálo vůbec nic a byl jsem smířený, že ryba z místa odjela a ranní záběr nedorazí. Postavil jsem si vodu na čaj, a než se začala vařit, levý prut hlásí kontakt. Milé překvapení, že tedy bez záběru nebudu. Váha ryby a rozvážné pohyby dávaly najevo, že se bude jednat o lepšího kapra. Když jsem ho podebral bylo jasné, že letošní moje čtvrtá ryba váhově přes dvacet kilogramů je zaparkovaná na dně sítě. Měl jsem obrovskou radost, že hned v průběhu první vycházky jsem dokázal přemluvit k záběru právě takového kapra.

1020.jpg (242 KB)

Samozřejmě mě tento výsledek, jak se říká nakopl a moje odhodlání se zde ještě několikrát otočit ať už jen nakrmit nebo opět odchytat vycházku bylo velké. Plán byl jasný nakrmit plochu odjet do práce a večer se na místo opět vrátit. Do vody putovalo nemalé množství krmení. Rozhodl jsem se po vcelku slušné aktivitě trochu přitvrdit a nakobroval jsem něco okolo čtyř kilo krmení. Celý den jsem byl jako na trní. Večerní příjezd a první co jsem udělal bylo, že jsem nahodil a pak se šel starat o okolní věci. Jelikož v toto období mám po příjezdu málo času na samotný lov dělám to tak vždy. Až do půl desáté se nic nedělo, a i ryby na hladině nebyly zcela aktivní. Lehce po půl jsem se však záběru dočkal. Po krátkém boji jsem však o rybu přišel. I to se někdy stane. Už jsem prut ani nenahazoval a pouze decentně dokrmil. Následující ráno bylo taky hluché a před odjezdem jsem se rozhodl do voda žádné krmení nenaházet. Jelikož mi nebylo vůbec dobře rozhodnutí pro tři dny pauzy bylo na místě. I když poslední vycházka se nesla v duchu pouze jednoho záběru v avizované třídenní pauze jsem se u vody jednou s krmnou dávkou otočil. Dlouhodobý plán jsem měl jasně daný a pravidelné intervaly byly zkrátka potřeba.

1022.jpg (124 KB)

Třetí vycházka byla přede mnou. Když jsem dorazil hladina žila. Slyšel jsem i několik opravdu dobrých ryb. Rychlonához pouze s PVA a obvyklá rutina stavění obydlí. V 19.30 pípanec na pravý prut a swinger přilepený pod prut. Okamžitě reaguji a začíná slušná přetahovaná. I přes mou snahu, mi ryba zajela do vázky, zhruba třicet metrů od břehu. Odklopil jsem tedy překlapěč a doufal, že si cestu ven sama najde. Po zhruba třech minutách se mi zvolna začal odvíjet vlasec a začalo tedy zdolávání nanovo. Měl jsem notnou dávku štěstí a rybu jsem dozdolával úspěšně. Koukal jsem na ní opravdu nevěřícně, protože její velikost byla opětovně nemalá.

Pokračování příště !

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.