Michal Novotný – MIVARDI CZ – Feeder v chladné vodě

Zpět na Feederové vychytávky
24. 2. 2019 - V posledních letech nám rybářům počasí přeje a zima jako taková ve své plné síle přichází čím dál později, než bylo dříve obvyklé. I loni tomu nebylo jinak a dalo se pohodově rybařit skoro do konce roku. Po té, však teploty padly hluboko pod nulu a minimálně stojaté vodní plochy pokryl led. Hned po Novém roce jsem podnikl několik vycházek na řeku ,která jako jediná umožňovala trochu krotit rybářský absťák.
5-33.jpg

V posledních letech nám rybářům počasí přeje a zima jako taková ve své plné síle přichází čím dál později, než bylo dříve obvyklé. I loni tomu nebylo jinak a dalo se pohodově rybařit skoro do konce roku. Po té, však teploty padly hluboko pod nulu a minimálně stojaté vodní plochy pokryl led. Hned po Novém roce jsem podnikl několik vycházek na řeku ,která jako jediná umožňovala trochu krotit rybářský absťák.

I když počasí příliš nepřálo, povedlo se na plavačku několik menších cejnů a plotiček. Ale ta pravá doba pro zahájení nové sezony nastala v průběhu února. Teploměr ukazuje skoro jarní teploty , slunce svítí a led mizí před očima. 

Proto nejde jinak, než vyrazit k vodě.

Beru fídry a ještě za tmy přijíždím k  jezeru.

METHOD MIX RAPID EXCELLENT

METHOD MIX RAPID CHAMPION

1-4.jpg

Teplota ráno stále padá pod nulu ,ale sluníčko brzy rozpouští jinovatku a teplota letí strmě vzhůru. Vzhledem k ročnímu období vybírám místo,kde budu mít možnost lovit buď přímo v původním korytu, nebo na jeho hraně.  Jako koncovou montáž volím method feederová krmítka, do kterých vlhčím Method mix Rapid Excellent a krmení V1 Jahoda v poměru 50/50.

10-25.jpg

Tato kombinace je tak akorát hrubá a lepivá, aby bez problémů vydržela dopad krmítka na hladinu i při delším hodu a přes to se z něj na dně  perfektně uvolňuje. Na jeden prut napichuji klasiku v podobě bílých červů a na druhý putuje ořezaná plovka. Počasí přeje a aktivita ryb se začíná projevovat pár desítek minut po nahození. Na břeh se postupně podívá několik krásných cejnů a daří se i dably ,kdy mně v jeden moment berou ryby na oba pruty naráz.

11-5.jpg

Rybařina to byla perfektní a aspoň na chvilku můžu s klidnou rybářskou dušičkou spokojeně odjet domů . Za zmínku ještě stojí jakási falešná třecí vyrážka,kterou některé kusy trpí snad celý rok.  Takže já mám zahájeno a co vy  ?? :-)
Mějte se fajn a ať se daří nejen u vody.      

13-23.jpg

14-17.jpg

15-17.jpg

16-16.jpg

2-41.jpg

20-8.jpg

22-1.jpg

4-36.jpg

5-33.jpg
6-33.jpg
23-7.jpg

Za Team MIVARDI  Michal Novotný

 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.