Feederové pruty MIVARDI 2013

Zpět na Recenze
26. 3. 2013 - Pokusil jsem se srovnat do přehledné tabulky nejdůležitější údaje, které by vám měly usnadnit nákup feederového prutu a orientaci v různých značeních. Protože mnozí ještě trošku tápou v doporučených zátěžích, úmyslně uvádím zátěže v gramech i označení slangem ve feederové terminologii. Bohužel se všichni světoví výrobci prutů mezi sebou nedohodli, a tak se mnohdy právě tyty údaje liší. Akce prutu je volně do češtiny přeloženo charakteristika ohybu, a značí se písmeny A (špičková), což znamená ohnutí prutu maximálně do jedné třetiny, B (semiparabolická) ohnutí do poloviny prutu a C (parabolická) ohnutí skoro až k rukojeti. Vrhací zátěž doporučená výrobcem se značí velkými písmeny z anglických slov L(light)a značí velmi jemný prut převážně s akcí B až C a zátěží v gramech do 40g, M(medium) gramáž 30 -75g, MH(medium heavy) s gramáží 40 – 90g a H(heavy) zátěž 100g a více. Samozřejmě existuje spoustu "odnoží, například MH (medium heavy), EH (extra heavy) a podobně. Špičky na prutech MIVARDI jsou označeny gramážově jak v Oz (uncích), tak gramech (1oz=28g, 2oz=56g, 0,5oz=14g...) a spodním průměrem v mm.
dsc_0296.jpg

Pokusil jsem se srovnat do přehledné tabulky nejdůležitější údaje, které by vám měly usnadnit nákup feederového prutu a orientaci v různých značeních. Protože mnozí ještě trošku tápou v doporučených zátěžích, úmyslně uvádím zátěže v gramech i označení slangem ve feederové terminologii. Bohužel se všichni světoví výrobci prutů mezi sebou nedohodli, a tak se mnohdy právě tyty údaje liší. Akce prutu je volně do češtiny přeloženo charakteristika ohybu, a značí se písmeny A (špičková), což znamená ohnutí prutu maximálně do jedné třetiny, B (semiparabolická) ohnutí do poloviny prutu a C (parabolická) ohnutí skoro až k rukojeti. Vrhací zátěž doporučená výrobcem se značí velkými písmeny z anglických slov L(light)a značí velmi jemný prut převážně s akcí B až C a zátěží v gramech do 40g, M(medium) gramáž 30 -75g, MH(medium heavy) s gramáží 40 – 90g a H(heavy) zátěž 100g a více. Samozřejmě existuje spoustu "odnoží, například MH (medium heavy), EH (extra heavy) a podobně. Špičky na prutech MIVARDI jsou označeny gramážově jak v Oz (uncích), tak gramech (1oz=28g, 2oz=56g, 0,5oz=14g...) a spodním průměrem v mm.

Prut Professional Feeder II

Prut Professional Feeder II

PROFESSIONAL FEEDER
Tyto feederové pruty patří mezi absolutní špičku jak materiálem, velmi precizním zpracováním, tak  vynikající akcí při nahazování a zdolávání ryb a jsou postaveny pro opravdu náročné rybáře a pravé feederové nadšence a právem jsou velmi oblíbené i mezi závodníky. Jsou vyrobeny ve dvou verzích, jako dvoudílné a třídílné z velmi tenkého, ale rychlého  IM 9 karbonu, který umožňuje skvělou práci prutu v celém rozsahu vrhací zátěže. Povrch blanku je zpevněn Cross Woven Carbonem. Přesně rozmístěná SIC očka rovnoměrně zatěžují blank a umožňují dokonalou kontrolu výpadů ryby při zdolávání i při delších přesných náhozech. Rukojeť je vyrobena z  kvalitního Duplonu. V základní výbavě jsou čtyři kalibrované špičky s očky většího průměru,dvě z grafitu a dvě ze sklolaminátu, což oceníte zvláště při chytání v zimě v teplotách pod bodem mrazu. Samozřejmostí je plastový ochraný obal na špičky.

 

Tabulka Professional Feeder (2)

Tabulka Professional Feeder (2)

Akce prutu Professional Feeder

Akce prutu Professional Feeder

Prut Professional Feeder III

Prut Professional Feeder III

Tabulka Professional Feeder (3)

Tabulka Professional Feeder (3)

EXECUTIVE FEEDER
Velmi precizně zpracovaný prut pro specialisty na lehčí feederové techniky, milovníky kvalitních kvalitního náčinní a pro závodníky. Velmi tenký a lehký blank z materiálu SHMC75/65R nabízí semiparabolickou akci. Je vhodný pro použití slabších návazců, při lovu velmi opatrně beroucích ryb a nahazování s lehčími krmítky. Zvládne bez problému i zdolávání větších ryb, které je při akci tohoto prutu opravdovým požitkem.

Prut Executive Feeder

Prut Executive Feeder

Tabulka Executive Feeder

Tabulka Executive Feeder

Akce prutu Executive Feeder

Akce prutu Executive Feeder

VISION FEEDER
Luxusní feederový prut se středně tuhou, avšak extrémně rychlou akcí, dosaženou použitím špičkového blanku z materiálu SHMC80/65R. Je vhodný pro závodní použití a opravdové nadšence pro lov na feeder. Precizní uhlíkové špičky ve třech variantách tuhosti umožňují zachování tenkého průměru blanku v předním dílu a tím optimální práci celého prutu při zdolávání ryb.

 

Prut Vision Feeder celek

Prut Vision Feeder celek

Tabulka Vision Feeder

Tabulka Vision Feeder

IMPERIUM FEEDER II
Feederový prut osvědčené koncepce, postavený v novém designu řady Imperium na blanku z materiálu ExHMC85. Dodává se ve všech nejžádanějších délkách. Je k dispozici i ve verzi HEAVY a nově také ve verzi EXTRA HEAVY. Dokáže tak pokrýt požadavky rybářů od technického lovu bílých ryb až po lov velkých ryb na řekách i ve větších proudech. V základní výbavě jsou 4 kalibrované špičky a samozřejmostí je i ochrané pouzdro na špičky.

Prut Imperium Feeder celek

Prut Imperium Feeder celek

Tabulka Imperium Feeder

Tabulka Imperium Feeder

AXIOM FEEDER
Feederový prut, postavený na velmi tenkém blanku s precizní akcí. Vyznačuje se špičkovou kvalitou zpracování každého detailu včetně tří přesně kalibrovaných špiček v základní výbavě. Axiom Feeder je určen pro lov na stojatých vodách a technický lov se slabšími návazci na řekách. Navízí mimořádný požitek ze zdolávání ryb nejrůznějších velikostí.

Prut Axiom Feeder

Prut Axiom Feeder

Tabulka Axiom Feeder

Tabulka Axiom Feeder

Akce prutu Axiom Picker

Akce prutu Axiom Picker

ENIGMA FEEDER
Precizně zpracovaný feederový prut s akcí typu MEDIUM a nově i ve verzích HEAVY a EXTRA HEAVY. Je vybavený třemi přesně kalibrovanými špičkami, anatomicky tvarovanou rukojetí a precizní povrchovou úpravou. Ve své cenové kategorii nabízí zcela nový rozměr kvality. Tenký a rychlý blank z ExHRC70 carbonu umožňuje dosažení nízké hmotnosti a vynikající akce.

Prut Enigma Feeder

Prut Enigma Feeder

Tabulka Enigma Feeder

Tabulka Enigma Feeder

AXIOM PICKER

Extrémě citlivý prut pro velmi jemný lov na feeder nebo ultra jemnou přívlač především na stojatých vodách a nebo blízkou u břehu. Tenký blank z materiálu ExHMC90 zaručuje výbornou akci prutu s dostatečně tuhou páteří a jemně pracující přední částí. Prut je osazen anatomickou tvarovanou rukojetí a přesně rozmístěnými lehkými SIC očky.

Prut Axiom Picker

Prut Axiom Picker

Tabulka Axiom Picker

Tabulka Axiom Picker

Akce prutu Axiom Feeder

Akce prutu Axiom Feeder

Feederové pruty MIVARDI 2013

Feederové pruty MIVARDI 2013


JO

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.