3. kolo 1. ligy LRU feeder - Pasohlávky

Zpět na Reportáže
10. 9. 2013 - Třetí kolo první ligy na revíru Dyje 7 - Pasohlávky je za námi a domácí teamy Preston Feeder team – MRK.cz (Bruckner, Černý, Maťák) a Preston Feeder Team Jihomoraváci MOMRS Vyškov (Chadraba, Břoušek, Hanák)jasně potvrdili roli favoritů a obsadili v tomto kole první a druhou příčku, těsně stíháni teamem MIVARDI.cz (Skalický, Ouředníček, Ouředníček) . Samo za sebe mluví i to, že si domácí pro sebe vybojovali pět sektorových jedniček, prostě domácí voda je domácí voda. Toto jezero je známé a pověstné úlovkem hodně velkých Mušovských cejnů a opravdu si mnozí z nás na pár takových obrů sáhli. Ti, kteří čekali masakrální úlovky, byli bohužel zklamaní, protože ryby moc nespolupracovaly a díky měnícímu se počasí a silnému protivětru, nebylo snadné rozpoznat záběry.
dsc_0403-1.jpg

Třetí kolo první ligy na revíru Dyje 7 - Pasohlávky je za námi a domácí teamy Preston Feeder team – MRK.cz (Bruckner, Černý, Maťák) a Preston Feeder Team Jihomoraváci MOMRS Vyškov (Chadraba, Břoušek, Hanák)jasně potvrdili roli favoritů a obsadili v tomto kole první a druhou příčku, těsně stíháni teamem MIVARDI.cz (Skalický, Ouředníček, Ouředníček) . Samo za sebe mluví i to, že si domácí pro sebe vybojovali pět sektorových jedniček, prostě domácí voda je domácí voda. Toto jezero je známé a pověstné úlovkem hodně velkých Mušovských cejnů a opravdu si mnozí z nás na pár takových obrů sáhli. Ti, kteří čekali masakrální úlovky, byli bohužel zklamaní, protože ryby moc nespolupracovaly a díky měnícímu se počasí a silnému protivětru, nebylo snadné rozpoznat záběry.

Bylo velmi důležité zvolit správnou taktiku a dodržet jí. Každý den byl úplně jiný, díky silnému protivětru kolikrát bylo umění nahodit přesně do krmeného místa, což se mnohým nedařilo a rozházeli si krmení po celém sektoru. Náš team zvolil taktiku na první den naházet 80% krmení větším košíčkem na jednu hromadu zhruba na 50 metrech, vyměnit krmítko za menší a tímto krmítkem jsme krmili pouze hlínou s malou patentkou a na kaši nastříhanými žížalkami, což nám vyšlo a velmi slušně jsme zachytali.

dsc_0063-1.jpg
dsc_0108-1.jpg
dsc_0138.jpg

Bohužel jsme neměli štěstí na los, Honza byl první závod na „áčku“ na sedmičce, kde mu najeli kapři a z několika na prutě vyndal jen dva. Ostatní se s ním nebavili. Druhý závod se posunul na (á trojku),  a už si poradil. Druhý den se zvedl velmi silný protivítr, bylo velké umění ho prohodit a díky měnícímu se počasí, tlaku a protivětru sílícímu chvilkami na uragán s metrovými vlnami jsme museli jít všichni na kratší vzdálenost, chytali jsme zhruba na 44 metrech. V té vichřici nebyly skoro vidět záběry, ryby se viditelně motaly v krmení, ale neměli o nástrahy až takový zájem, což bylo vidět i na váze. Pořadatelé museli dokonce o jednu hodinu zkrátit závod, protože hrozilo poškození ryb ve vezírcích, což pokládám za rozumné.

dsc_0320-1.jpg
dsc_0337-2.jpg

Toto třetí kolo viditelně zamotalo průběžným pořadím. Doposud vedoucí team MIVARDI.cz si po třech kolech udržel prvenství a udělal si malý náskok 6,5 bodu(celkem 63,5bodu) do posledního, čtvrtého kola na přehradě Hracholusky, před druhými Preston Feeder Team – MRK.cz (celkem 70bodů), na třetím místě stíháni klanem bratří Štěpničků Colmic Feeder Team Český Šternberk (73 bodů). Do bojů o bednu můžou zasáhnout i čtvrtí RSK Feeder Team Milo Praha(78 bodů) a pátí Preston Feeder  Team Jihomoraváci MOMRS Vyškov (84 bodů).

Na opačném konci tabulky se velmi stahují mračna na po třech kolech posledním teamem RSK Kukající Vlci Feederklub (128 bodů), ale teoreticky jsou namočeni v sestupu všechny mančafty, kteří se motají bodově kolem stovky a při nejčernějších myšlenkách to je teoreticky od desátého teamu, protože do Divizí sestupují čtyři poslední.

dsc_0365.jpg
dsc_0369.jpg
dsc_0398.jpg

Poslední kolo se odehraje 12. – 13.10.2013 na všem neznámé vodě Hracholusky kousek od Plzně, takže ve výhodě jsou všechny tři Plzeňské teamy, kteří jsou někde uprostřed tabulky, ale o bednu už mohou bojovat jen teoreticky a díky domácímu prostředí jim asi pád nehrozí. Vypadá to, že se o bednu strhne ještě pořádný boj s nervama až do konce a všichni mají stejné podmínky, protože nikdo neměl šanci si na této vodě zatrénovat. Vše se tedy rozhodne v půlce října a už se na to těším.

JO

dsc_0403-1.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.