Dětský náborový závod 2013 - výsledky

Zpět na Reportáže
2. 5. 2013 - V sobotu ráno 27.dubna 2013 jsme se sešli na břehu Labe v Sedlčánkách, abychom dětem připravili trať pro jejich závod. Předpověď počasí na sobotu, hlavně na odpoledne, nebyla moc příznivá, dokonce se hnala do Čech nějaká větší přeháňka a teplota se zhoupla o deset stupňů dolů. Bohužel se to podepsalo na braní ryb, ale přesto se s tím děti dokázaly vyrovnat a někteří si velmi slušně zachytaly. V Labi se prudce zvýšil průtok, kde sedmdesátka krmítko plavalo, a tak jsme ve spolupráci s předsedou MO Čelákovice Jirkou Eichlerem rozhodli, že většina dětí na to není vybavena, a asi by to nezvládla, tak jsme děti operativně díky perfektní spolupráci s jeho MO přesunuli na sousední stoják. Abychom opravdu nenechali nic náhodě, a děti nám nezmokly, posunuli jsme čas o hodinu a půl dozadu.
kapřík

V sobotu ráno 27.dubna 2013 jsme se sešli na břehu Labe v Sedlčánkách, abychom dětem připravili trať pro jejich závod. Předpověď počasí na sobotu, hlavně na odpoledne, nebyla moc příznivá, dokonce se hnala do Čech nějaká větší přeháňka a teplota se zhoupla o deset stupňů dolů. Bohužel se to podepsalo na braní ryb, ale přesto se s tím děti dokázaly vyrovnat a někteří si velmi slušně zachytaly. V Labi se prudce zvýšil průtok, kde sedmdesátka krmítko plavalo, a tak jsme ve spolupráci s předsedou MO Čelákovice Jirkou Eichlerem rozhodli, že většina dětí na to není vybavena, a asi by to nezvládla, tak jsme děti operativně díky perfektní spolupráci s jeho MO přesunuli na sousední stoják. Abychom opravdu nenechali nic náhodě, a děti nám nezmokly, posunuli jsme čas o hodinu a půl dozadu.

 

Míra při práci

Míra při práci

pohled na závodníky

pohled na závodníky

podebírání ryby

podebírání ryby

Míra si velmi pečlivě doma připravil startovní listinu, takže pouze připsal pár jmen nepřihlášených, a mohli jsme losovat. Celkem se nám sešlo 29 dětí z Čech i Moravy, jedenáct startovalo v kategorii do deseti let a osmnáct do patnácti let. Já jsem ráno s klukama z rybářské stráže oběhl trať a vytýčil čísla a nechal jsem dětem dostatek prostoru, aby si nijak nepřekážely. Napřed jsme losovali děti do deseti let a každý jakmile dostal placku s číslem, mohl jít na své místo a začít s přípravou. Přivezl jsem dětem i menší krmítka a každému, kdo neměl i červíky na háček. Dali jsme dohromady i spoustu dlouhých vezírků a podběrákových tyčí na zapůjčení dětem, aby se s rybou skutečně zacházelo jako v bavlnce a po zvážení jsme ryby mohli vypustit zpátky .Když byli všichni připraveni, pískli jsme závod.

nahazování

nahazování

Hlavní rozhodčí to má na očích

Hlavní rozhodčí to má na očích

Opatrná zdolávačka

Opatrná zdolávačka

Zvolili jsme strategicky dobré místo, abychom na děti dobře viděli, čehož hlavní rozhodčí Peťa využil.

zdolávačka

zdolávačka

Karel fotí

Karel fotí

zdolávání kapříka

zdolávání kapříka

Přijelo nám pomoci spoustu kamarádů i závodníků, kteří dostali za úkol obíhat děti a případně s nimi řešit problémy, jako jsou navázání utrhaných montáží, rozmotávání zacuchaných vlasců, případně i podebrání ryby a podobně. Několikrát jsem byl svědkem, jak zajel zaseknutý kapřík dětem do stulíků a bohužel se vyřízl, na co doplatila i třeba Bára, která takto přišla hned o dva pěkné kapříky. Během závodu jsme děti obešli se svačinou, aby se jim lépe chytalo. Počasí nám zatím pořád přálo.

Báry zdolávačka

Báry zdolávačka

kapřík

kapřík

malý závodnik

malý závodnik

příprava na buřtíky

příprava na buřtíky

Buřtíky

Buřtíky

opékáme

opékáme

Jako bonus jsme dětem připravili oheň a buřtíky, což se samozřejmě dětem líbilo, takže po závodě si mohl každý nafasovat buřty a opékat. Zase bylo všechno přímo vzorně od kluků z místní MO připravené, takže jsme se mohli soustředit na spočítání výsledků a přípravu cen. Díky hlavnímu sponzorovi firmě MIVARDI a všem ostatním sponzorům se cena dostala opravdu na každého.

opékání buřtíků

opékání buřtíků

Sponzoři se vytáhli

Sponzoři se vytáhli

soustředění na vyhlášení

soustředění na vyhlášení

-

A jdeme na to

A jdeme na to

přebírání cen

přebírání cen

přebírání cen1

přebírání cen1

radost

radost

radost 2

radost 2

radost 3

radost 3

Báro, škoda těch utržených kapříků

Báro, škoda těch utržených kapříků

radost 4

radost 4

radost 5

radost 5

na každého se dostane

na každého se dostane

radost 6

radost 6

předávání cen

předávání cen

Vyhlašovali jsme výsledky od zadu a cena byla opravdu pro každého a začali jsme kategorií do deseti let. Na třetím místě se umístila Kiki Konopásková, na druhém Dominik Musil a kategorii "desítek" vyhrála Katka Olivová. Že měli děti z cen radost asi říkat nemusím, vždyť je to vidět na jejich rozzářených očích. Taky si každý užil svoji chvilku slávy a nechal se vyfotit napamátku, což ostatní odměnili potleskem.

do deseti -třetí

do deseti -třetí

do deseti -druhý

do deseti -druhý

do deseti -vitěz

do deseti -vitěz

Potom jsme přešli na kategorii starších dětí, tedy do patnácti let. Na třetím místě skončila Simona Ulrychová, na druhém Martin Šubrta a "patnácky" vyhrál Erik Novotný.

do deseti -bedna

do deseti -bedna

do patnácti -třetí

do patnácti -třetí

do patnácti -druhý

do patnáct -druhý

do patnácti -první

do patnácti -první

vitězové -do patnácti

vitězové -do patnácti

vítězové pro fotografy

vítězové pro fotografy

Závod skončil, všechny ceny byly rozdány, buřty snědeny, děti naloženy do aut a na cestě domů(slejvák se opravdu přihnal, i když za dvě hodiny po závodě), trať uklizena, ryby zpátky ve vodě, papírky kolem dokola do posledního uklizeny a poslední, co musím udělat, je poděkovat všem, kteří se na tom, aby všechno proběhlo, jak má, podíleli.
Jestli jsem na někoho zapomněl, tak se velmi omlouvám. Děkuji oběma organizacím, MO ČRS Praha 8 Kobylisy a MO ČRS Čelákovice a jejím členům a rybářské stráži, děkuji Mírovi Stejskalovi, Jirkovi Eichlerovi, Peťovi Hrubantovi bez kterých by to nešlo, děkuji generálnímu sponzorovi firmě MIVARDI za krásné ceny, děkuji bráchům Štěpničkovým a jejich firmě Maso-Třebovle za buřtíky ,děkuji firmě Tržický sro - Tržan za svačinu pro děti, děkuji Radě ČRS za ceny a i všem, kteří jste nám přijeli s dětma pomoci.

Výsledková listina

Výsledková listina

Jestli se vám to líbilo, těšíme se na vás příští rok.

JO

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.