Krajský přebor a divize LRU-feeder ÚS Moravskoslezského – 1.kolo

Zpět na Reportáže
30. 7. 2012 - Jiný než tento název krátkého zhodnocení tohoto závodu mně nenapadl. Možná však mohl znít něco jako „(Ne)vstoupíš dvakrát do stejné řeky“, co se týče počasí. Tento závod se odehrál v neděli 15.5.2011 (na svátek Žofie, což samo o sobě asi už předznamenává vodu ze všech stran) na menší pískovně v Krčmani u Olomouce. Rozloha cca 6 ha, hloubka přes dva metry.
21133.jpg

Jiný než tento název krátkého zhodnocení tohoto závodu mně nenapadl. Možná však mohl znít něco jako „(Ne)vstoupíš dvakrát do stejné řeky“, co se týče počasí. Tento závod se odehrál v neděli 15.5.2011 (na svátek Žofie, což samo o sobě asi už předznamenává vodu ze všech stran) na menší pískovně v Krčmani u Olomouce. Rozloha cca 6 ha, hloubka přes dva metry.

Loňské počasí pořádně prověřilo vybavenost a vytrvalost závodníků chytat v dešti a ve větru. Letos si s námi počasí zahrálo loterii a opět vyhrálo déšť, silný vítr a protentokrát i zimu. Svědčí o tom i přerušení a ukončení lovu některými účastníky, protože to fakt bylo extrémní. Při losování ještě nepršelo. Ovšem než začal závod, tak se rozpršelo a postupně se rozfoukal silný nárazový vítr. Tentokrát však deštníky neplavaly (ty loňské tam však pravděpodobně ještě někde na dně odpočívají). Buď už byly dobře připevněné nebo fučelo o něco méně loňsky. Konaly se dva tříhodinové závody, jeden ráno a druhý odpoledne. Ranní závod proběhl v opravdu hnusných podmínkách. Zimu a mokrost měl každý všude. Odpoledne už bylo počasí o mnoho lepší.
Závodní pole bylo kvůli soutěži družstev v divizi rozděleno do tří sektorů. V každém 12 míst. Přístup do sektorů byl komplikován pouze jedním přístupovým místem na začátku sektoru A, když do dalších sektorů se nedalo jít jinak než pěšky, neboť kolem celého břehu vede plot a jinudy není k vodě přístup.
Loni ryby i přes nepříznivé počasí celkem spolupracovaly, letos to však díky kombinovaným podmínkám zimy, deště a přechodu oblačné fronty nebylo nic moc. V prvním závodě na „áčku" průměr přes kilo na závodníka, na „béčku" necelých 30dkg a na „céčku" půl kila. V druhém závodě se ryby díky větru přesunuly na „céčko", kde se chytalo nejvíc z celého pole, a to cca 3 kg na závodníka. Největší úlovek celého dne předvedl František Uher (MO Olomouc) - 6670g.
Lovil se menší cejnek, malé až nejmenší plotice a perlíni, ojediněle větší karas. Kdo měl štěstí, vytáhl násadového kapra a to řádně zamíchalo celkovým pořadím. Ale i o tom jsou rybářské závody.
Nejlépe se s počasím, prostředím a rybami vyrovnal Jiří Vitásek ml. (MO Loštice), který celkovým součtem umístění 1+1, váhou 6780g, zvítězil v 1. kole tohoto přeboru. Výrazně tím pomohl také k celkově druhému místu divizního družstva „MIVARDI B".

/images/article/3417/2.jpg

Jiří Vitásek ml. - 1. místo jednotlivců

 

Druhé místo jednotlivců patří Petru Vrtělovi (MO Přerov) za umístění 1+1 a váhu 4 260g.
Třetí místo obsadil Ladislav Bradna (MO Tovačov), umístění 1+2, s váhou 3600g.
V soutěži divize se zúčastnili čtyři družstva. Nejlépe zachytalo družstvo s názvem
P.S.V. Feeder Team Haná (Hrabal,Králík,Ruman) - 25,5 b. - 9 870 g

/images/article/3417/3.jpg

P.S.V. Feeder Team Haná - 1.místo družstev

 

Druhé již zmíněné MIVARDI B (Vitásek ml., Horák, Zlámal) - 32 b. - 8 800g
Třetí místo patří Sportexu Přerov (Man, Vrtěl, Ondrušek) - 33 b. - 8 350g
Organizace závodů byla na vysoké úrovni. Poděkování patří MO ČRS Brodek u Přerova za zapůjčení vody a zajištění občerstvení, které bylo v tomto počasí více než potřebné.
Příští rok pravděpodobně proběhne první kolo zase v podobném termínu. Nezbývá než doufat, že tentokrát bude počasí moudřejší a ustoupí bláznům, kteří se budou snažit chytit feederovým prutem nějakou tu rybičku.

Jiří Vitásek

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.