Příprava závodního úseku na Labi

Zpět na Reportáže
23. 3. 2013 - V sobotu 23.března 2013 jsme měli sraz kolem deváté hodiny v Sedlčánkách na Labi, na levém břehu od soutoku s Výmolou proti vodě. Rozhodli jsem se upravit břehy a odstranit náletovinu a tím prodloužit tuto krásnou závodní trať na pro všechny spravedlivý úsek, kam se bezpečně vejde přes šedesát závodníků. Předseda místní MO Čelákovice Jirka Eichler nám vyjednal povolení od povodí Labe a domluvil i s hasičema, že můžeme křoví a větve na místě spálit. Počasí nám moc nepřálo, sice skoro celý den svítilo sluníčko, ale teplota se držela zuby nechty bod bodem mrazu, ráno bylo mínus čtyři a přes poledne se teploměr dotknul minus dvojky a foukal velmi silný studený vítr. Poslední sobotu v dubnu tu budou mít svůj závod i děti v kategoriích do deseti let a patnácti let a těžko by si se zarostlými břehy poradili, takže naše snažení určitě ocení.
spravedlivý úsek pro všechny

V sobotu 23.března 2013 jsme měli sraz kolem deváté hodiny v Sedlčánkách na Labi, na levém břehu od soutoku s Výmolou proti vodě. Rozhodli jsem se upravit břehy a odstranit náletovinu a tím prodloužit tuto krásnou závodní trať na pro všechny spravedlivý úsek, kam se bezpečně vejde přes šedesát závodníků. Předseda místní MO Čelákovice Jirka Eichler nám vyjednal povolení od povodí Labe a domluvil i s hasičema, že můžeme křoví a větve na místě spálit. Počasí nám moc nepřálo, sice skoro celý den svítilo sluníčko, ale teplota se držela zuby nechty bod bodem mrazu, ráno bylo mínus čtyři a přes poledne se teploměr dotknul minus dvojky a foukal velmi silný studený vítr. Poslední sobotu v dubnu tu budou mít svůj závod i děti v kategoriích do deseti let a patnácti let a těžko by si se zarostlými břehy poradili, takže naše snažení určitě ocení.

Co by to bylo za předsedu, kdyby nešel příkladem. Na místě byl jako první a už na nás čekal.

Jirka s pilou

Jirka s pilou

Jako druzí jsme přijeli já s Mírou a v patách nám byl Fanda a Honza.

Fanda s pilou

Fanda s pilou

stahování dřeva

stahování dřeva

úprava tratě

úprava tratě

Nakonec se nás sešlo celých deset, ale Pavel M. přijel z rodinných důvodů jen na chvilku, ale hned se chopil práce

Pavel s pilou

Pavel s pilou

Pavel tahá dřevo

Pavel tahá dřevo

křoviňák mě baví

křoviňák mě baví

Pustili jsme se do toho a práce nám šla pěkně od ruky, jen kdyby nefoukal ten hrozně studený vítr.

práce šlechtí

práce šlechtí

pálíme

pálíme

jde nám to od ruky

jde nám to od ruky

Jako zlatý hřeb bylo opékání buřtíků a jak nám všem chutnalo!!!

Buřtíky

Buřtíky

ohýnek

ohýnek

dobrota

dobrota

společné foto po práci

společné foto po práci

Po dobře vykonané práci jsme museli vyzkoušet, jestli se tu bude dobře chytat. Namíchali jsme si krmení a nahodili si. Bohužel díky mrazu zamrzaly špičky a tak jsme museli dávat velký pozor, abychom je nezlámali. Ať jsme se snažili sebevíc, chytit rybu se podařilo pouze Pavlovi a Honzovi.

schovávačka

schovávačka

Míra s bednou

Míra s bednou

Honza

Honza

cejnek

cejnek

krmeni

krmeni

led na špičce

led na špičce

Myslím si, že se dílo podařilo ke všeobecné spokojenosti, vyvětrali jsme těla, vyčistili hlavy a udělali kus pořádné práce. Kluci dík a zase třeba někde na rybách.

JO

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.