Rozlučka na jezeře

Zpět na Reportáže
30. 7. 2012 - Dostali jsme nabídku od doktora, momentálního majitele jezera Radnice, abychom si k němu přijeli v tomto roce naposledy, zachytat. Po vánočním „obžerství“, nejoblíbenějším sportu o Vánočních svátcích „gaučingu“ a neuvěřitelném čase proseděném před „kisnou“ nám to náramně přišlo vhod.
2441.jpg

Dostali jsme nabídku od doktora, momentálního majitele jezera Radnice, abychom si k němu přijeli v tomto roce naposledy, zachytat. Po vánočním „obžerství“, nejoblíbenějším sportu o Vánočních svátcích „gaučingu“ a neuvěřitelném čase proseděném před „kisnou“ nám to náramně přišlo vhod.

Domluvili jsme se na posledním volném dni mezi vánocemi, na úterý , 26.12.2006. Ráno jsem naložil Míru a vyrazili jsme po Plzeňské dálnici, abychom tam byli na devátou. Počasí nám přálo, nemrzlo, bylo bezvětří a nádherně sluníčko jako na objednávku.

Pomalu jsme se sjížděli a každý zkoušel něco jiného. Někdo věřil feederu a tak ho chytal, někdo si navázal plavačku a jiní přívlačovali.

foto

Kukající Vlci, jako již tradičně, přišli se skvělým nápadem: když rozlučka se starým rokem, tak jedině se "šampíkem". A co by to byl šampus bez jahody. A tak přinesli oboje, jahůdky i šampáňo.

foto

"Valdovi" oboje náramě šmakovalo...

foto

Celý team Kukajících vlků nám musel dokázat, že víno není otrávené a že se tímto způsobem nechtějí zbavit svých potencionálních soupeřů v příštích závodech a tak se toho zhostili s vervou sobě vlastní. A že jim chutnalo? A přesvědčili vás? Mě rozhodně ano!

foto

Vyhlásil jsem soutěž o nejdříve chycenou rybu, největší rybu a poslední chycenou rybu a tak se všichni po svém snažili "nějak" zachytat. Jako první se podařilo chytit rybu, krásného tlouštíka, Mírovi a tím vyhrál první cenu - tatranku. Míro, máš jí u mě.

foto

Zpráva, že víno není opravdu otrávené, se velmi rychle rozšířila a tak museli ochutnat i ostatní.

foto

foto

foto

Ryba se začala ukazovat ve sloupci a tak jsem vsadil na plavačku...

foto

Vylezlo sluníčko, bylo nádherně a začaly kousat plotice...

foto

Blížilo se poledne a tak nám Kyslík rozdělal oheň a "učmudil" něco dobrého na ohýnku....

foto

Peťas na svých toulkách kolem jezera s "vláčákem" našel místečko s klasickou vánoční pochoutkou a to s HOUBAMA!!!! No řekněte, kdo si může o vánocích natrhat houby?

foto

...komu by nezachutnal na vánoce poctivě "ucmuděnej" buřtík z pravého ohniště, na živém klacku napíchnutý, na dobrém dříví od Kukaček opečený, na čerstvém, skoro letním vzduchu v přírodě, s přáteli?

foto

Luboš se nechal inspirovat a vyrazil taky na houby. Jen sbíral takový ty " s čárkama dole", možná, kdyby chtěl někoho otrávit, tak aby měl do zásoby. Takže pozor! Až vás teď pozve na smaženici, tak nevím, nevím, jestli bych to bral....

foto

Bylo tak nádherně slunečno, že i "jmenovec nejslavnějších" Jarda vytáhnul svoji rodinu na vycházku. Tedy vlastně na projížďku...

foto

Azbest s Kačenkou konečně dorazili po dobrém obědě, vybaveni nejmodernějším systémem navigace - mobil zvaný "kukačka", a ani moc nebloudili.

foto

Druhou cenu, o největší ulovenou rybu, si vybojoval z teamu Kukaček "Česnek" a to úlovkem největšího kapra a tím získal kulatou fidorku. Máš jí u mě.

foto

Ten, kdo si nikdy nezkusil opéci si sám na ohništi svého vlastního buřtíka, tak o hodně přichází. Vánoce, nevánoce....

foto

Strávili jsme nádherný den na rybách, v přírodě, se svými kamarády a přáteli, a přitom bylo všechno úplně "postavené" na hlavu. Je prosinec, šestadvacátého a nám berou kapři, svítí sluníčko jako v létě, sbíráme houby, "čmudíme" si buřtíky, a moc neschází, abychom se "opalovali". foto

A konečně třetí cenu, za poslední vytaženou rybu, a to plotici, získal Peťas. Máš u mě čokoládu. Všechny tři ceny je možno kdykoliv vyzvednout u mě v obchodě, nebo je vítězům osobně předám při nejbližší příležitosti.

foto

Chtěl bych tímto moc poděkovat doktorovi, že nám umožnil si zadarmo zachytat na jeho vodě, správci Pavlovi, že si na nás našel čas i přes vánoční svátky a přijel otevřít závoru a po celou dobu našeho chytání byl s námi, všem kamarádům, že jsme si na sebe našli čas a strávili jsme jeden z velmi krásných dnů u vody, byť to tolik nebralo a zároveň bych chtěl všem popřát všechno nejlepší do Nového roku, hodně štěstí, zdraví a ať se nám pořád OHÝBAJÍ ŠPIČKY !!!

JO

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.