1.liga LRU Feeder 2014 2.kolo Vltava výsledky

Zpět na Výsledky závodů
25. 6. 2014 - Druhé kolo naší nejvyšší soutěže proběhlo na řece Vltavě 7. - 8.6.2014 v obci Dušníky nad Vltavou a bylo to oproti prvnímu kolu na Lužnici tragédie. Asi za vše mluví to, že v sobotu skončilo po pětohodinovém trápení a snaze ulovit jednu čudlu, která náhodou plavala někde v sektoru, 39 lidí bez ryby, tedy s nulou, a pouhému jedinému týmu se všem třem podařilo chytit rybu, v neděli 33 závodníků s nulou, a pouhé dva týmy všichni tři skončili s rybou. Vůbec to nebylo o krmení, živých nástrahách, o taktice, ani o rybách, prostě někdo měl to štěstí, že před ním byla nějaká ryba a někdo to štěstí neměl. Jediný sektor, kde se možná trošku dalo něco vymyslet, bylo áčko, a to ještě ne všude. A do toho bylo po oba dva dny vedro, téměř jako v tropech a navíc pořadatelům vybouchl na poslední chvíli stánek.
Pohled na vodu

Druhé kolo naší nejvyšší soutěže proběhlo na řece Vltavě 7. - 8.6.2014 v obci Dušníky nad Vltavou a bylo to oproti prvnímu kolu na Lužnici tragédie. Asi za vše mluví to, že v sobotu skončilo po pětohodinovém trápení a snaze ulovit jednu čudlu, která náhodou plavala někde v sektoru, 39 lidí bez ryby, tedy s nulou, a pouhému jedinému týmu se všem třem podařilo chytit rybu, v neděli 33 závodníků s nulou, a pouhé dva týmy všichni tři skončili s rybou. Vůbec to nebylo o krmení, živých nástrahách, o taktice, ani o rybách, prostě někdo měl to štěstí, že před ním byla nějaká ryba a někdo to štěstí neměl. Jediný sektor, kde se možná trošku dalo něco vymyslet, bylo áčko, a to ještě ne všude. A do toho bylo po oba dva dny vedro, téměř jako v tropech a navíc pořadatelům vybouchl na poslední chvíli stánek.

Asi nejvíce tuto tragedii ovlivnilo počasí a upouštění přehrad Vltavské kaskády, kdy ještě v pátek přehrady upouštěly vodu a na závodním úseku byl průtok skoro 200 kubíků a chytala se krmidla přes 100g,  samozřejmě spodní studená voda velmi ovlivnila braní ryb,zatím-co v sobotu všechny přehrady přestaly upouštět, voda se skoro zastavila na nějakých 60 kubíků a to musel být pro ryby strašný šok, do toho vedro, vítr sfoukával na hladiny květ  z topolů, který se okamžitě nabaloval na vlasce, a ať člověk dělal co chtěl, nic, takže i hrozná beznaděj... Nepamatuji se, že bych za svoji závodní dlouholetou činnost zažil, že spousta závodníků vzdala závod třeba dvě hodiny před koncem a měli zabaleno a nahozen jeden prut a čekali na náhodný záběr.

Přivítání pořadatelem

Přivítání pořadatelem

Soustředění na los

Soustředění na los

Hlavní rozhodčí při losu

Hlavní rozhodčí při losu

Tím ovšem nechci nijak shazovat ty, co měli to štěstí a rybu se jim ulovit podařilo. Museli tomu štěstí jít nějak naproti a i já byl jeden z nich. Seděl jsem na céčku, nikdo kolem mne neměl rybu, a když po čtyřech hodinách všeho možného i nemožného jsem se záběru nedočkal, odklipoval jsem, slepil litr červíků a protáhl řeku od nějakých 85 metrů s malým krmítkem pouze s lepeňáky, na háčku jeden bílý červík s jednou pinkou a snažil jsem se pročesat řeku náhodnými náhozy od zadu až ke mě a vždy jsem pár minut počkal, až se mi podařilo z dálky osmdesáti metrů jednu plotičku vymodlit!! Bohužel byla tam jediná, ale měla cenu zlata!

Nad řekou vychází sluníčko

Nad řekou vychází sluníčko

Pohled na trať od "efka"

Pohled na trať od "efka"

Plotička

Plotička

Honza seděl na áčku, a když vyzkoušel všechno možné a záběru se nedočkal, vysypal všechny posilovače do misky a poslal do řeky pár krmítek, z vody se zakouřilo, na což okamžitě zareagoval tlouštík a přišli mu tři záběry krátce po sobě, takže zdolat tři krásné tlouště, a tím to taky přestalo. Asi i za vše mnuví to, že jsem měl čas během závodu fotit například pářící se hmyz...

Prostřední sektor

Prostřední sektor

Pakomáři

Pakomáři

Vyhlašování výsledků

Vyhlašování výsledků

Samozřejmě výsledky tohoto závodu strašlivě ovlivnily pořadí po obou kolech a bohužel pohřbily snažení mnoha dostat se do top nejlepších, i když nás čekají ještě dvě kola, na Mušově a na přehradě Hracholusky. Tak uvidíme, jestli nás ryby vezmou na milost.

První tři jednotlivci

První tři jednotlivci

Pohled na vodu

Pohled na vodu

Vítězná družstva

Vítězná družstva

JO

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.