1.liga LRU Feeder 2014 4.kolo Hracholusky - výsledky a liga celkem

Zpět na Výsledky závodů
30. 9. 2014 - Poslední dvojkolo nás čekala těžká bitva na překrásné přehradě Hracholusky v Kempu Keramika, kousek od Plzně. Chytalo se o víkendu 27.9 - 28.9 2014 a počasí vyšlo na jedničku. Malinký zádrhel byla ustupující voda, která za sebou nechávala velmi jemné a nepříjemné bahýnko, a větší problém měli ti, co neměli bedny, ale seděli v křesílkách. Minulý rok jsme na této vodě dokázali velmi slušně zachytat, a tak jsme si od toho dost slibovali. Od začátku nám bylo jasné, že musíme házet velmi daleké hody, a tak jsme se na to i připravili, a taky nám bylo jasné, že se rozhoduje o čtyřech padajícíh z ligy a o bedně, takže to vůbec nebude lehké.
hr-prvni-dr.jpg

Poslední dvojkolo nás čekala těžká bitva na překrásné přehradě Hracholusky v Kempu Keramika, kousek od Plzně. Chytalo se o víkendu 27.9 - 28.9 2014 a počasí vyšlo na jedničku. Malinký zádrhel byla ustupující voda, která za sebou nechávala velmi jemné a nepříjemné bahýnko, a větší problém měli ti, co neměli bedny, ale seděli v křesílkách. Minulý rok jsme na této vodě dokázali velmi slušně zachytat, a tak jsme si od toho dost slibovali. Od začátku nám bylo jasné, že musíme házet velmi daleké hody, a tak jsme se na to i připravili, a taky nám bylo jasné, že se rozhoduje o čtyřech padajícíh z ligy a o bedně, takže to vůbec nebude lehké.

 

 Po třetím kole jsme na tom nebyli nijak moc dobře - zatím průběžné osmé místo s 92 body, vedoucí tým kluci z Uničova mají 75 b, druzí kluci z MRK.cz 78b a třetí HABAKUCI 79,5 b, takže šance na bednu stále žila a rozdíl 13,5 bodu jsme se rozhodli smáznout. Ale asi to samé se rozhodlo dalších šest týmů a tak teoreticky šanci na bednu mají všichni do zatím průběžného desátého místa, takže jsme od začátku věděli, že to bude velký boj a musíme všichni máknout a dělat nejhůře do trojky. Ono se to hezky řekne, ale už hůř provede.

hr9.jpg
t1.jpg
t5.jpg

Nenechali jsme nic náhodě a jeli už v pátek ráno trénovat. K naší smůle nám onemocněl Míra Stejskal, velká opora týmu, a tak jsme jeli jen ve dvou, já a Karel. Honza musel zůstat v krámě a přijel za námi až večer. Kapitán týmu Míra Melcher měl ve stejnou dobu na Labi v Liběchově poslední kolo 1. ligy, kde i oni bojovali o bednu a tak s námi taky nemohl být. Vyjížděli jsme brzo ráno, abychom co nejrychleji přejeli Prahu a nezůstali trčet někde v koloně a kolem půl desáté jsme snídali na místě v Kempu Keramika. Přivítali jsme se s Láďou - majitelem, ubytovali se, pozdravili s několika týmy, kteří už byli na místě a šli si najít místo na tréning. Trénovat se smělo pouze na "áčku" a "déčku" až "efku",  sektory B a C (pláž) zůstali zavřené z důvodu, že se tam chodí chytat. Našli jsme si místo na D9 a D10. Taktika byla předem daná, já si klipnul 55 metrů a 3 hodiny jsem se snažil dostat na krmené místo rybu, Karel chytal dál asi na 70 metrech. Krmení nemáme důvod měnit, protože nám šlape M1 a živou jsme měli komplet, pouze patentku nám přivezou zítra. Ve dvanáct začal oficiální trening a tak jsme začali. Bohužel ať jsem dělal co chtěl, na 55 metrů jsem rybu nedostal, a tak jsme za 3 hodiny střihnul krásnou nulu. Karlovi najela ryba až ke konci tréninku a docela si potom zachytal. Po 3 hodinách jsem odklipnul a šel na 78 metrů. Dva hody a cejn, druhý, plotice, okoun. Bylo to jasné, koryto je prostě daleko, ryba nemá důvod vyjíždět do mělčí vody a ověřili jsme si, že to bude o velkých dálkách, prostě kdo dohodí přesně ke hraně koryta, ten chytá. Mezitím nám Pepa Konopásek dovezl naprosto luxusní patentku a tak jsme jí ještě ošetřili a nechali prolézt přes síto. Večer nám přejel třetí člen týmu - Honzík a tak jsme udělali válečnou poradu, domluvili se na taktice a přáli si, aby k nám byl los milostivý a nikdo nešel na "béčko" nebo "céčko" a spokojeně jsme šli na večeři. Fanda Pelíšek objednal živou kapelu, takže bylo opravdu veselo a pár kluků zůstalo i přes "zavíračku".

t6.jpg
t7.jpg
hr11.jpg

V sobotu ráno jsem vstával jako první, kluci ještě spali a já si šel namotat nové vlasce a připravit profíky. Na Mušově od toho zeleného "šlemu" dostaly dosti na prdel, tak raději nic neriskuji. Mezitím se vzbudili i kluci, tak mícháme krmení, připravujeme hlíny, rozjíždíme živou a naposledy se domlouváme na taktice. Bohužel jsme jen ve třech, takže taktika je jasná. Počkat, až nahodí soupeři a snažit se jít kousek dál. Když někomu z nás něco zafunguje, okamžitě dá zprávu ostatním. Připraveno, jdeme snídat a losovat. Losuje Karel a k mé nelibosti mě tahá B9, tam, kde se netrénovalo a tam, kam jsem nechtěl jít. Ještě ke všemu vedle mě na B8 jde Jakub Šabata, který vždycky chytá u "protějších břehů" a dálky mu prostě sedí, a vedle něj na B7 Martin Maťák. To mám hned po náladě, protože je mi jasné, že budu muset chytat na doraz svých profíčků a to bude neskutěčná dřina. Honza jde na D5 a Karel na F2, takže kluci měli docela dobrý los, kde se dá zachytat. Navzájem jsme si popřáli hodně štěstí a rozprchli se po sektorech. Připravuji si tři dlouhé profíky a zakrmovací Genesis 420. Víc prutů nemá cenu rozbalovat, protože jsem na pláži a musím házet dálky a do ouklejí mě nikdo nedostane. Měřím, kam "bezpečně" nakrmím a jsem zhruba na nějakých plus mínus sedmdesáti metrech.

hr3.jpg
hr6.jpg
hr10.jpg

Je mi jasné, že Kuba vedle klidně hodí přes 80, tak to neřeším. Bohužel hloubka je kolem tří metrů a to je zoufale málo. Do koryta mi chybí nějakých dvacet, pětadvacet metrů a to nemám šanci. Pískli začátek a Kuba se od prvního hodu rozjíždí. Skoro na hod seká a tahá ryby, já zatím nic. Po dvaceti minutách odklipuji a zkouším jít ještě dál, ale na Jakuba nemám šanci. Ale pomohlo to, mám první záběr a tahám cejna, Jakub jich má už asi šest. Daří se mi pálit na doraz profíků a občas tahám cejna, jinak kolem kromě Jakuba nikdo nic. Po první hodince se k nám připojuje i Martin Maťák, který chytá z nás nejblíže, někde kolem 65 metrů a tahá první rybu. Po dvou hodinách se Martinovi daří a velmi slušně se rozjíždí, Jakub jede na tutovou jedničku a já proti nim jen trošku paběrkuji. Čtvrtá hodina mě ustávají záběry a ryby si pro sebe stáhli Kuba s Martinem. Pátou hodinu se mi daří se vrátit do hry, krmím jen hlínou s patentkou a na dvě červené pinky a dvě patentky občas přiměju cejnka k záběru. Končí závod a i bez váhy vidím, že pro jedničku si jde jasně Jakub, dvojka je Martina a na mě zbyla trojka. Karel volá, že dělá suveréní jedna s váhou přes 15kg a Honzík vyrval taky trojku, ale jen s pár plotičkama a necelýma třema kilama, takže jsme splnili a hodně se posunuli k bedně. Po těch šílených dalekých hodech mě bolí ruce a jsem rád, že jsem si odbyl špatný los a zítra už mě čeká lepší místo. Jenže to ještě netuším, že se zítra šoupnu jen o kousíček z "béčka" na "céčko"...
Balíme, scházíme se u chaty a každý rozebíráme, co komu jak fungovalo. Mezitím Peťa spočítal výsledky a nám se podařilo první kolo vyhrát se součtem bodů 7(3+1+3) a šoupli jsme se na průběžné páté místo za vedoucím týmem z Uničova, druhými Mrk.cz, třetí Daiwa, čtrvtý HABAKUK, páté místo MIVARDI.cz a šesté MIVARDI Haná. Stáhli jsme hodně bodů a pokud chceme pomýšlet na bednu, musíme poslední závod udělat všichni nejhůře do trojky. Byli jsme tak unavení, že jsme sotva zhltli večeři a šli spát.

hr4.jpg
hr5.jpg
hrpohary-2.jpg

sektory.jpg
hrsektory-ne.jpg
hr-prvni-tri-jedn.jpg

V neděli ráno se jako již tradičně budím první a jdu se projít kolem vody a fotím si mlhu a páru nad vodou. Je jasné, že bude nádherný slunečný den. Mezitím se vzbudili kluci a tak jdu pro vodu a za světla čelovek mícháme krmení a připravujeme živou. Ještě si stačíme  dát i kafe a jde se losovat. Tahá Karel a na mě opět zbývá nejhorší sektor, C5 a navíc, kde se včera dělaly velmi malé váhy převážně na ouklejíchl!!! Navíc na nás zůstal poslední forhond F10, kam šel Karel a Honza jde na A5. Kluci mají docela dobrý los a tak mě musí podržet, ale jsem rozhodnutý, že do ouklejí mě nikdo nedostane a udělám všechno pro to, abych je nemusel chytat. Hodinu máme na přesun a tak Karel odjel na cestu, kam se dalo a já s Honzou si vzájemně pomáháme nosit věci. Mezitím se scházejí ostatní ke mě do sektoru a vedle sebe mám Petra Přidala z vedoucího týmu Uničov a po levé ruce Fandu Pelíška z Daiwa týmu, s kterým bojujeme o bednu a na jedničce místního Luboše Kuneše, který včera dělal jedničku. Navíc jsem asi nejvíc utopený v oblouku, takže kraje mají výhodu pár metrů víc na vodě a ke všemu se na mém místě a kolem se včera opravdu chytaly jen ty oukleje. Moc pěkné vyhlídky....A je tu příprava. Opět rozbaluji jen čtyři pruty a osahávám si dno a měřím hloubku. Tentokrát vůbec neklipuji, protože pálím na doraz, kam dohodím, jen si dělám na vlasci čárku a měřím si vzdálenost, jsem někde kolem devadesáti metrů a odhaduji něco přes tři metry hloubky, což je bohužel málo. Za mnou má stan místní domorodec - kaprař, který má na vodě bojku někde kolem 110 metrů a podle něj je tam začátek koryta s hloubkou kolem pěti metrů.Tam nemám šanci dohodit, i když jsem se o to celých pět hodin snažil.
Pískli začátek a hned pátým hodem, jak jsem se snažil jít co nejdál, se mi šokovka zamotala do očka a upálila krmelec, který letěl hodně za bojku. To proutek hodně zaplakal...Beru druhého profíka a pálím, co to jde. Během první půlhodinky registruji první jemný záběr a tahám cejnka, během dalších čtvrt hodiny přidávám další čtyři a jsem rázem v klidu, i když mám sedřený prst od vlasce. Za první dvě hodiny mám chycených deset cejnů a dva okouny, kolem mě nikdo nic, jen tu a tam ouklejka a když to ostatní viděli, šli raději do ouklejí. Za další půlhodinu přidávám ještě dva cejny a tím končím. Sice kolem nikdo nechytá, ale ani já. Ryby prostě odjely a já na ně nemám šanci dohodit. Začíná trošku foukat protivítr. Zkouším všechno možné, prodlužuji a zkracuji fous, zjemňuji, zmenšuji a zvětšuji háček, chytám kukly, pinky, patentky, dávám kalící hlínu s malou patentkou, ale ani ťuk. Poslední hodinu se na C1 rozchytal Luboš Kuneš, který měl do této doby asi tři oukleje a pravidelně tak po pěti minutách vyndal cejnka. Nevím, čím si je přetáhl, ale prostě chytal a tím mi sebral jedničku v sektoru s váhou 4260. Nakonec jsem s váhou 3670 dělal dvojku v sektoru a splnil jsem. Karel na fořtu F10 vydřel z šílené hloubky a skalnatého dna druhou jedničku s váhou skoro patnáct kilo a díky tomu vyhrál celkově jednotlivce(1+1) a Honzík na A5 udělal taky dvojku s váhou 7100, takže zbývalo jen čekat, než to sečtou, jestli se nám to povedlo a dohonili jsme bednu.

hr-prvni-tri-dru.jpg
hrtreti-dr.jpg
hr-druzi-dr.jpg

hr-prvni-dr.jpg
vsichni.jpg
t4.jpg

Nakonec toto poslední kolo pro nás velmi dobře dopadlo, Karel Skalický celkově vyhrál jednotlivce (1+1) s váhou 30000 před druhým Jakubem Šabatou (1+1)s váhou 29440 a třetím Jardou Kameníkem  (1+1) a váhou 20700. V družstvech celkově čtvrté kolo vyhrálo naše družstvo MIVARDI.cz (3+1+3 první závod, 2+1+2 druhý závod ) CIPS 12 s váhou 51700 na druhém místě skončili Preston Feeder Team MRK.cz CIPS 21 a váha 40600, a třetí místo si vybojoval Fishing Feeder Team Uničov CIPS 22 a váha 49800.

A jak poslední kolo  zamíchalo celkovým pořadím?

Na sedmnáctém místě, a tedy prvním sestupícím týmem do Divize jsou Kaprňák feeder Team s 150 body, na osmnáctém místě a druhým sestupujícím týmem s 155,5 bodu jsou Milo Feeder Team Jihomoraváci,  devatenáctá sestupová příčka patří Kominický Š..Š..š Feeder Team s 168,5 bodu a poslední, dvacátí skončili Feeder Team B Český Šternberk s 187,5 body.

1. místo týmy 2014

1. místo týmy 2014

2. místo týmy 2014

2. místo týmy 2014

3. místo týmy 2014

3. místo týmy 2014

A na opačné straně tabulky a tedy Mistr ligy roku 2014 se stalo družstvo Fishing Feeder Team MO ČRS Uničov s 97,5 bodu, na druhém místě a tedy první Vícemistr ligy je Preston Feeder Team - MRK.cz s 99 body a konečně třetí, bronzová příčka a titul druhý Vícemistr ligy je team MIVARDI.cz s 104 body. V jednotlivcích zvítězil a titul Mistr ligy pro rok 2014 získal Jakub dlouhý hod Šabata s 19,5 body, stříbrná, druhá příčka patří Martinu Maťákovi a s ní titul první Vícemistr s 22 body a konečně třetí, bonzová příčka a titul druhý Vícemistr získal Láďa Chalupa s 24,5 body.

Jakub Šabata - mistr ligy 2014

Jakub Šabata - mistr ligy 2014

Nej jednotlivci 2014

Nej jednotlivci 2014

Nej týmy 2014

Nej týmy 2014

Všem vítězům blahopřejeme!

JO

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.