1. liga LRU feeder 2012 - 4.kolo

Zpět na Výsledky závodů
14. 10. 2012 - Tento víkend, 6. – 7. 10.2012 skončilo čtvrté, poslední kolo 1. ligy na překrásné trati v obci Mlékojedy na řece Labi. Pořadatelé vzorně vytýčili trať a připravili tak prostor pro závěrečný poslední boj o titul i o čtyři teamy, které spadnou do příslušných divizí. Počasí v sobotu bylo ideální a svítilo i sluníčko, zato v neděli v noci a skoro celý den pršelo a přestalo až na závěrečné slavnostní vyhlášení 1.ligy, kdy dokonce na pár minut vykouklo i sluníčko. Pořadatelé vše v pohodě zvládli a ani na trati nevznikl žádný problém, většina kluků si slušně zachytala a tak všichni s očekáváním sledovali, jak to vlastně všechno dopadlo.
tři nejlepší družstva celkem spolu

Tento víkend, 6. – 7. 10.2012 skončilo čtvrté, poslední kolo 1. ligy na překrásné trati v obci Mlékojedy na řece Labi. Pořadatelé vzorně vytýčili trať a připravili tak prostor pro závěrečný poslední boj o titul i o čtyři teamy, které spadnou do příslušných divizí. Počasí v sobotu bylo ideální a svítilo i sluníčko, zato v neděli v noci a skoro celý den pršelo a přestalo až na závěrečné slavnostní vyhlášení 1.ligy, kdy dokonce na pár minut vykouklo i sluníčko. Pořadatelé vše v pohodě zvládli a ani na trati nevznikl žádný problém, většina kluků si slušně zachytala a tak všichni s očekáváním sledovali, jak to vlastně všechno dopadlo.

Poslední kolo slibovalo velikou bitvu o bednu, kde je ve hře pět týmů: Přátelé ušlechtilého rybolovu(PUR) z Plzně 69,5 bodu, MIVARDI Team Haná 71 bodů, HARDY Team z Prahy 73,5 bodu,  kteří mají několika bodový náskok před čtvrtým VASR Teamem z Moravy 80,5 bodu a pátým RSK MILO Praha 84 bodu. Ve hře o bronz mají i teoreticky šanci šestý až desátý Team (90 – 97bodu), ale za předpokladu, že to těmto pěti nevyjde a oni zachytají famózně.

u vyseknuté hory doprava

u vyseknuté hory doprava

mlekace

mlekace

trať

trať

Taktéž o sestup do divizí je velká tlačenice a pouze poslední dva - ROBINSON Team ze Sázavy 135 bodů a RSK Feeder klub z Prahy 125 bodů to mají téměř jisté, nasbírali za tři kola hodně a to se špatně dohání a museli by dělal minimálně samé jedničky a ostatním by to nesmělo jít. Ale dalších pět družstev jim směle šlape na paty a jsou tak z poloviny namočeni a mají opravdu všechno jen a jen ve svých rukách. Jedná se o Rybářský kroužek Browning z Plzně 115,5 bodu, Czechie Team z Prahy 114 bodů, Kaprňák Team z Kolína 114 bodů, Preston – Grauvell Tovačov 113,5 bodu a Tinca mančaft 112 bodů.Tento těsný bodový rozdíl sliboval opravdový boj až do poslední minuty, což se také stalo.

krmeni v jednoduchosti je sila

krmeni v jednoduchosti je sila

losovani

losovani

ranní příprava

ranní příprava

V Labi se průtok díky dešti moc nezvětšil a tak se ryby daly odchytávat na kratší a střední vzdálenosti, záleželo pouze na taktice jednotlivých závodníků, i když dál krmítko 110g jen tak tak sedělo. Někdo vsadil na červy, někdo na žížaly, někdo na kukly a podle toho se i odchytávaly ryby. Já to měl půl na půl, ale první den to bylo spíš o červech, taky většina ryb, co jsem chytil, byla podoustev, plotice a malý cejnek, zatímco druhý den pouze o žížale a to jsem přidal i pár cejnů. Bohužel se opět potvrdilo moje losovací neumění, kdy jsem první den seděl na B1 a druhý den na B4 a to jsou přesně ta místa, kde se hodně vázne a trhá, což se mi opět potvrdilo a několikrát za závod jsem převazoval.  Podařilo se mi vytáhnout a zdolat tak desetinu ryb, zbytek jsem ztratil ve vázkách nebo jsem utrhl celou montáž i s rybou díky krmítku, které se mi zaseklo někde ve vázce a tak výsledek trojka první den a čtyřka druhý den považuji za velmi slušný. Dole na sektoru A se dělali velmi pěkné váhy přes deset kilo a taktéž nahoře na sektorech E a F bylo několik parmových jam, kde se dal udělat slušný výsledek v parmách, ale já bohužel neměl to štěstí si takové místo vytáhnout. Naše družstvo chytalo poměrně v kliku, na bednu jsme měli pouze teoretickou šanci a na pád bychom museli všichni dělat samé desítky, tak jsme si prostě přišli zachytat a to se to potom chytá úplně v klidu. První den Honzík dělal dvojku, já trojku a Míra čtyřku, takže super výsledek a druhý den Honzík opět dvojka, já čtyři a Mírovi to bohužel nevyšlo a střihnul desítku, což ale ničemu nevadilo, jen jsme se o jedno místo šoupli na konečnou sedmičku.

příprava

příprava

mlekace2

mlekace2

muj los

muj los

Během závodu, kde nám o nic nejde, jsem zkoušel různé věci. Například montáže, páter nebo průběžka a na 100% byl u mě na béčku lepší páter, délka fousu – u mě fungoval fous přes metr, průměr vlasce, zkoušel jsem od desítky do patnáctky a naprosto to na rybu nemělo žádný vliv, velikost háčku, zkoušel jsem od osmnáctky do desítky a lepší byl velký háček, nejúspěšnější nástraha byla první den kukla s pinkou a druhý den žížala s kuklou, ale po pěti – šesti záběrech jsem musel kombinovat červ – žížalka – kukla- pinka, abych se zase dostal do záběrů. Taktéž jsem vyzkoušel snad všechny posilovače, které jsem si připravil a první den mi trošku půl hodinky před koncem zapsal od MVDE big fish, aby druhý naprosto nefungoval a druhý den obyčejná sůl s hlínou, když selhali všechny posilovače. Dost pozdě jsem přišel na to, že když konečně dostanu na prut větší rybu, díky 110g krmítku a těžkému 420 heavy prutu se sama i přes moji feederovou gumu urazí pár vteřin po začátku zdolávání, což se mi jindy vůbec nestává. Přisuzoval jsem to asi těm vázkám, které jsem před sebou měl, a trošku většímu průtoku Labe. Myslím si, že krmení jako takové moc velký vliv nemělo, stačilo jakékoliv tmavé, spíš to bylo o živé a udržet ho co nejvíce v krmeném místě, v mém případě 38 metrů, blíže jsem bohužel trhal.

prima počasí

prima počasí

muj palpost

muj palpost

vážení

vážení

Bylo to bitva opravdu až do samého konce a nikdo z těch padajících do poslední chvilky netušil, jestli to nejsou náhodou oni, co jsou namočeni a opustí letos 1. ligu a podívají se do divize. Nakonec se do divize podívají ROBINSONI ze Sázavy, kterým závod opravdu nevyšel a padají z posledního, dvacátého místa se ziskem 175,5 bodu, na devatenáctém místě jsou RSK FEEDER klub z Prahy a i oni padají se ziskem 168,5 bodu, na osmnáctém místě padají Kolínští KAPRŇÁK Team se ziskem 166,5 bodu a na posledním sestupovém sedmnáctém místě Pražáci z CZECHIE Feeder Teamu se ziskem 158 bodů.

4.kolo první MIVARDI Team Haná

4.kolo první MIVARDI Team Haná

4.kolo druzí PUR Team Plzeň SENSAS

4.kolo druzí PUR Team Plzeň SENSAS

4.kolo treti VASR cz.

4.kolo treti VASR.cz

Naopak přímo famózním únikem a celkovým výsledkem 80 bodů za všechna čtyři kola si prvenství a titul Mistr Ligy 2012 vybojovali kluci z MIVARDI Feeder Teamu Haná před stíhajícími druhými PUR Plzeň SENSAS s 85,5 body a třetími Pražáky z HARDY Feeder Teamu a jejich 93,5 bodu.

první

první

druzi

druzi

třetí

třetí

Všem vítězům blahopřejeme a sestupujícím držíme palce, aby si za rok zase vybojovali možnost postupu zpátky do 1.ligy.

Jirka Ouředníček
mivardi.cz

MIVARDI u vody

MIVARDI u vody

Přiložené obrázky

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.