ČESKO - SLOVENSKÝ POHÁR 2013 výsledky

Zpět na Výsledky závodů
24. 7. 2013 - Pro náš souboj se Slováky jsme vybrali velmi slušně zarybněný revír na krásném úseku na řece Labi v Sedlčánkách, kde nám velmi ochotně vyšla vstříc místní organizace ČRS Čelákovice s předsedou Jiřím Eichlerem. Vše bylo připravené, všechna potřebná povolení potvrzená a orazítkovaná, zázemí se stánkem zajištěné, generálním sponzorem byla firma Browning s velmi pěknými cenami, dokonce jsme pozvali štáb televize na natáčení do programu F a H včele s kameramanem Milanem Zadělákem a holkama z Vyder a tak nic nebránilo našemu vzájemnému a velmi očekávanému střetnutí. Až na přírodu. Ta byla bohužel proti a pár dní před vlastním závodem na nás poslala velmi trvalé deště střídajícími se s průtržemi, kdy se voda nestačila vsáknout do již přesycené země a tak přeplnila hladiny řek, bohužel na mnoha místech dosahujících třetího povodňového stupně. Zkrátka velký průšvih a jen dva dny nám zbývalo na to, něco vymyslet. Ještě ve středu byl na Labi průtok přes pět set kubíků, takže nechytatelné, a tak jsme museli vymyslet náhradní vodu. Díky několika desítkám telefonů a spoustě kamarádů a známých, kterým ještě jednou moc děkuji, se podařilo zajistit v sousední organizaci MO ČRS Brandýs plavební kanál, kde jsme předpokládali, že budou všechny ryby z Labe ukryté před velkou vodou. A tak v sobotu 29. června a v neděli 30.června 2013 mohl závod začít.
s-sl35.jpg

Pro náš souboj se Slováky jsme vybrali velmi slušně zarybněný revír na krásném úseku na řece Labi v Sedlčánkách, kde nám velmi ochotně vyšla vstříc místní organizace ČRS Čelákovice s předsedou Jiřím Eichlerem. Vše bylo připravené, všechna potřebná povolení potvrzená a orazítkovaná, zázemí se stánkem zajištěné, generálním sponzorem byla firma Browning s velmi pěknými cenami, dokonce jsme pozvali štáb televize na natáčení do programu F a H včele s kameramanem Milanem Zadělákem a holkama z Vyder a tak nic nebránilo našemu vzájemnému a velmi očekávanému střetnutí. Až na přírodu. Ta byla bohužel proti a pár dní před vlastním závodem na nás poslala velmi trvalé deště střídajícími se s průtržemi, kdy se voda nestačila vsáknout do již přesycené země a tak přeplnila hladiny řek, bohužel na mnoha místech dosahujících třetího povodňového stupně. Zkrátka velký průšvih a jen dva dny nám zbývalo na to, něco vymyslet. Ještě ve středu byl na Labi průtok přes pět set kubíků, takže nechytatelné, a tak jsme museli vymyslet náhradní vodu. Díky několika desítkám telefonů a spoustě kamarádů a známých, kterým ještě jednou moc děkuji, se podařilo zajistit v sousední organizaci MO ČRS Brandýs plavební kanál, kde jsme předpokládali, že budou všechny ryby z Labe ukryté před velkou vodou. A tak v sobotu 29. června a v neděli 30.června 2013 mohl závod začít.

s-sl1.jpg
s-sl14.jpg
s-sl11.jpg

Vyprávět o tom, co všechno se muselo udělat a zařídit, aby se závod mohl uskutečnit nemá cenu, protože kdo nikdy takový závod nepořádal, by tomu stejně nevěřil. Zkrátka v sobotu ráno jsme se sešli v Sedlčánkách na louce, přivítali jsme naše kamarády - soupeře ze Slovenska a předali jim dárek od nás všech soudek dobrého plzeňského pivečka. Ještě jsme museli přemístit WC blíž k táboru, protože jsme původně plánovali, že budeme u řeky. Upřesnili jsme pravidla, vylosovali a jeli na kanál.

s-sl9.jpg
s-sl5.jpg
s-sl8.jpg

s-sl6.jpg
s-sl4.jpg
s-sl12.jpg

Sektory jsme museli rozdělit, aby jsme se všichni v pohodě vešli. "Áčko" byla na jednom břehu a dalších pět sektorů naproti. Podle pravidel seděl vždy jeden Čech, Slovák, Čech, Slovák - ráno si kapitáni vylosovali lichá a sudá čísla. Času na přípravu jsme měli dostatek a tak jsme se vzájemně špičkovali. Bylo jasné, že si nejvíce zachytají ti, co mají vylosováno blížek k vtoku Labe, což se samozřejmě potvrdilo.

s-sl3.jpg
s-sl10.jpg
s-sl15.jpg

s-sl13.jpg
s-sl17.jpg
s-sl16.jpg

První den počasí vyšlo parádně a i tu a tam se chytalo, samozřejmě čím více k přítoku Labe, tím více ryb. V úlovcích převažovala plotice, kapřík a cejn. Druhý den se značně ochladilo a tak většina seděla v bundách a mikinách, foukal velmi studený vítr a ryba se už musela vysedět.

s-sl2.jpg
s-sl19.jpg
s-sl18.jpg

Je dochytáno, balíme a jedeme do základního tábora spočítat výsledky a vyhlásit vítěze. Myslím si, že i přes nepřízeň počasí jsme si alespoň trošku zachytali, i když na hlavním toku by to bylo o něčem jiném.

s-sl20.jpg
s-sl21.jpg
s-sl22.jpg

Rozdali jsme překrásné poháry a perfektní ceny od firmy Browning, podali si ruce a jako kamarádi se rozjeli k domovům. A o tom to všechno je.

s-sl23.jpg
s-sl25.jpg
s-sl27.jpg

s-sl28.jpg
s-sl29.jpg
s-sl30.jpg

s-sl31.jpg
s-sl32.jpg
s-sl33.jpg

s-sl34.jpg
s-sl35.jpg
s-sl37.jpg

s-sl38.jpg
s-sl39.jpg
s-sl40.jpg

s-sl41.jpg

Všem vítězům blahopřejeme. A to nejdůležitější na závěr. Podařilo se nám snížit náskok kluků ze Slovenska, vyhráli jsme a je to 2:3!!! Příští rok se uvidíme na Slovensku v Madunicích a budeme se snažit vyrovnat. Kluci, už se těšíme!!!

JO

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.