Dětský závod Sedlčánky 2015 - výsledky

Zpět na Výsledky závodů
6. 5. 2015 - V sobotu 25.dubna 2015 se sešlo na břehu řeky Labe v Sedlčánkách na závodním úseku 37 dětí, kteří se přihlásili do již tradičního závodu v lovu na feeder. Chytalo se ve dvou kategoriích, děti do deseti let a děti do patnácti let. "Desítek" se přihlásilo celkem sedmnáct, "patnáctek celkem dvacet dětí a z toho bylo devět mladých slečen, což je velmi úctyhodný výkon, že i ženy se zajímají o feederovou techniku a samotném závodě předvedly, že se nemají za co stydět. Závod jako obvykle pořádaly ve spolupráci dvě organizace - MO ČRS Praha 8 Kobylisy a MO ČRS Čelákovice. Hlavním sponzorem závodu byla firma MIVARDI, která kromě hlavních cen připravila cenu i pro každého účastníka, takže nikdo z dětí neodešel s prázdnou.
p1420510.jpg

V sobotu 25.dubna 2015 se sešlo na břehu řeky Labe v Sedlčánkách na závodním úseku 37 dětí, kteří se přihlásili do již tradičního závodu v lovu na feeder. Chytalo se ve dvou kategoriích, děti do deseti let a děti do patnácti let. "Desítek" se přihlásilo celkem sedmnáct, "patnáctek celkem dvacet dětí a z toho bylo devět mladých slečen, což je velmi úctyhodný výkon, že i ženy se zajímají o feederovou techniku a samotném závodě předvedly, že se nemají za co stydět. Závod jako obvykle pořádaly ve spolupráci dvě organizace - MO ČRS Praha 8 Kobylisy a MO ČRS Čelákovice. Hlavním sponzorem závodu byla firma MIVARDI, která kromě hlavních cen připravila cenu i pro každého účastníka, takže nikdo z dětí neodešel s prázdnou.

 Od časného rána se na závodním úseku sjížděly děti, které se už nemohly dočkat chytání a těšily na to celý týden. Jako již tradičně se o vytýčení tratě, prezenci a ceny postarali Kobyličtí Jirka Ouředníček a Míra Stejskal, vodu zapůjčili Čelákovičtí Jirka Eichler a Vašek Špitálský, kteří zároveň zajistili i dozor RS a dohlíželi na hladký průběh závodu.

p1420460.jpg
1-4.jpg
p1420474.jpg

Po přihlášení a vylosování svého místa každé děcko nafasovalo ovoce ke svačině od sponzora, který si nepřál být jmenován(moc za to děkujeme) a v klidu se všichni přemístili do svých vylosovaných sektorů, kde se mohli připravovat na závod. Bylo zajímavé sledovat, jak to bral každý vážně a opravdu svědomitě se připravoval. Míchalo se krmení, sestavovaly se pruty, navazovaly montáže, připravovaly podběráky a doprovod- tatínkové, maminky, strejdové, kamarádi a ostatní se činili, ale bylo i vidět, kdo už je na tom trošlu lépe, je samostatný a jak se říká "vychytaný". Asi nejvíce si to užívali ti nejmenší, vždyť nejmladšímu účastníkovi závodu - Natálce Ouředníčkové je pouhých pět let a Peťovi Štětinovi je chvilku šest let!

p1420493.jpg
dsc_0104-1.jpg
p1420501.jpg

p1420509.jpg
3-17.jpg
p1420510.jpg

Počasí vyšlo na jedničku, celý den svítilo sluníčko a i ryby spolupracovaly a tak to děti bavilo. V úlovcích převažoval cejn, cejnek, skalák, plotice, ale při vážení jsem v úlovcích viděl i ježdíka, hrouzka, karáska, kapříka, tlouště a ouklejku. Chytilo se i pár pěkných exemlářů cejna velkého, který byl zřejmě vyrušen při námluvách, protože hlavně samci byli poseti třecí "krupicí".

p1420516.jpg
p1420521.jpg
p1420522.jpg

p1420545.jpg
p1420548.jpg
p1420552.jpg

Čtyři hodiny utekly jako voda a tak jsme zvážili úlovky a po zvážení si každý šel již tradičně opéci svého buřtíka, kterého dětem daroval sponzor pan Vydra, za což mu moc děkujeme. Než si každý opekl toho svého, spočítali jsme výsledky a připravili ceny včetně pohárů.

p1420560.jpg
992.jpg
p1420566.jpg

p1420563.jpg

A jak to nakonec dopadlo? V kategorii do deseti let vyhrál malý Peťa Štětina, na druhém místě byla Kateřina Novotná a na třetím místě Lukáš Kapusta. Kategorii do patnácti let vyhrál Filip Vydra, na druhém místě skončila Bára Zíková a na třetím místě Honza Řezáč. Všem vítězům blahopřejeme.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se okolo dětských závodů angažují, protože dělají moc prospěšnou věc pro děti. Dále bych chtěl poděkovat všem sponzorům, jmenovitě firmě MIVARDI, Českému Rybářskému Svazu, oběma organizacím Praha 8 - Kobylisy a Čelákovice, panu Vydrovi, Romanovi Srbovi, Ivě Štětinové, Mírovi Stejskalovi a ostatním, kteří mi se závodem pomáhali. jestli jsem na někoho zapoměl, tak se omlouvám.

JO

p1420625.jpg

%-fotobox-1-27%

Přiložené obrázky

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.