MiČR 2014 LRU Feeder výsledky

Zpět na Výsledky závodů
8. 7. 2014 - O tomto víkendu, to je 5. - 6. července 2014 proběhlo v Pardubicích dlouho očekávané Mistrovství České republiky v lovu ryb udicí feederovou technikou. Velmi očekávané bylo ze tří důvodů, jednak jsme se po delší době přesunuli z Labe v Mlékojedech na Labe do Pardubic, jednak se očekávala velmi hojná účast těch nejlepších z celé republiky a do třetice se přihlásili i bratři Pepa a Láďa Konopáskové, kteří si do svého týmu pozvali ještě velmi dobře chytajícího Vláďu Hrabala, aby vytvořili tým snů. A jak všichni dobře víme, porazit bratry Konopásky na své domácí Pardubické vodě, je sakra těžké. Jen nás trošku znepokojovalo velké sucho, málo vody a tím i hodně malý průtok, který ovlivňuje stav kyslíku v řece.
dsc_4189.jpg

O tomto víkendu, to je 5. - 6. července 2014 proběhlo v Pardubicích dlouho očekávané Mistrovství České republiky v lovu ryb udicí feederovou technikou. Velmi očekávané bylo ze tří důvodů, jednak jsme se po delší době přesunuli z Labe v Mlékojedech na Labe do Pardubic, jednak se očekávala velmi hojná účast těch nejlepších z celé republiky a do třetice se přihlásili i bratři Pepa a Láďa Konopáskové, kteří si do svého týmu pozvali ještě velmi dobře chytajícího Vláďu Hrabala, aby vytvořili tým snů. A jak všichni dobře víme, porazit bratry Konopásky na své domácí Pardubické vodě, je sakra těžké. Jen nás trošku znepokojovalo velké sucho, málo vody a tím i hodně malý průtok, který ovlivňuje stav kyslíku v řece.

Už páteční tréning napovídal, že to nebude vůbec snadné, že bude hodně rozhodovat los a soupeři kolem. Labe teklo na nějakých 18 kubíků a to je sakra málo, takže ryby vytáhly nahoru do kyslíku pod jez a ten, kdo si tam sedl, aby trénoval, měl mnohem větší šanci na úlovek. Jen pár šťastnějších zřejmě na něco přišli, protože se jim tu a tam podařilo chytit nějakou rybu. V úlovcíh převládal cejn velký a podoustev, potom už jen ojediněle skalák, protože přemnoženi sumci všechno vymlátili, takže se dal chytit i sumec. Za náš tým MIVARDI.cz byl v pátek trénovat pouze Karel a díky dorbému místu nad mostem, kde nechytalo tolik závodníků a také dobře a vhodně postavenému krmení, velmi kvalitní čerstvé živé nástraze a přesnému zakrmení si dobře zachytal a měl možnost vyzkoušet, na co budeme zítra chytat.

vzorne-pripravena-trat.jpg
moje-misto.jpg
los.jpg

V sobotu ráno se sešlo úctihodných 113 závodníků a registrovalo se 37 týmů těch nejlepších feedereřů z celé naší republiky. Díky perfektně připravené trati a přilehlé louce jsme se všichni v pohodě vešli, abychom si namíchali krmení, připravili živé nástrahy a pozdravili se se svými přáteli. Za to si pořadatelé zaslouží velkou pochvalu, určitě zabodoval Pepa a Milan, a nesmím zapomenout ani na stánek, který se nám staral o naše žaludky. Pořadatelé nás přivítali a mohlo se jít losovat v pořadí, jak se kdo přihlásil. K nám los nebyl moc příznivý, Karla poslal na B12, lepší místa jsou dole na spodním béčku, mě na D12 a zase lepší místa jsou blíž k mostu, takže vyšší déčka a Honzíka na F14. Od rána bylo vedro, dusno a předpověď slibovala pěknou bouřku s přívalovým deštěm, což se po třech hodinách závodu vyplnilo a slejvák byl opravdovým zážitkem.

dsc_4211.jpg
dsc_4221.jpg
prvni-1.jpg

Naše taktika byla jasná, na začátku nakrmit povolenou decovkou co možná nejvíc krmení na protější hranu koryta, kterou jsme si v přípravě našli a protáhli, aby tam nebyla žádná vázka a potom nečekat dlouho na záběr, ale pokud možno stále krmit do jednoho místa, aby ryby, které budou kolem protahovat, se měli šanci někde zastavit a zobnout si něco dobrého. Každé třetí - čtrvté krmítko bylo s troškou nastříhaných žížalek a kukliček a na háčku jsme točili vše od pinky, kukly, žížalky až po chomáč patentek s jedním nebo dvěma červíkama. Vedle mě hned na první nához přišla Pavlovi nádherná hokejka a zdolal pěkného, skoro dvou kilového mrmláka, ale bohužel to byl jeho první a poslední záběr. Mě přišly hned dva záběry za sebou a byly to podoustvičky asi po necelé hodině chytání, potom jeden cejnek a slejvák, při kterém mi asi nejspíš kapr srazil prut z vidličky a urazil čtrnáctku vlasec. Ještě jsem chytil jednoho cejna a sumečka a skaláka a konec. Bohužel víc záběrů jsem neměl, ale i na tu bídu jsem přechytal všechny od mojí D12 dolů, s váhou 1760g jsem udělal osmičku, protože mě přechytali všichni od mojí D12 nahoru. Karel na svém sektoru jednoznačně všechny převálcoval a udělal jedničku s váhou 8080g a Honzík udělal jedenáctku s váhou 3680g, kdy se většina kolem něj zachraňovala v posledních pár minutách a bohužel bylo i několik závodníků, kterým se nepodařilo udělat za pět hodin záběr. Při vytištěných výsledcích bylo v některých sektorech jasné, kde se drží hejno cejnů, protože tři - čtyři kolem sebe dělali dvacet kilo a další vedle jeden záběr, takže hrozně rozhodovalo, kdo měl štěstí při losu na nějakou jámu s rybama. Po prvním kole jsme na tom nebyli nijak extra moc dobře, ale šance na bednu stále žila...

druzi-1.jpg
treti-1.jpg
dsc_4234-1.jpg

Druhý den ráno jsme na krmení nic neměnili, jen jsme ubrali v živých nástrahách na minimun červíků a dobrali si raději kukličky a víc pinek do povolených dva a půl litru. Živou jsme měli perfektně ošetřenou a v pohodě, a to byl v tom hrozném vedru základní předpoklad ve snaze ještě nějak ovlivnit výsledek. Los byl k nám ještě krutější, než včera, já B18 a včera se docela dobře chytalo na spodních béčkách, Honza šel na C11, relativně dobré místo s větší hloubkou a poblíž včerejšího hejna cejnů a Karel na F6. A protože měl po včerejší jedničce nalito na bednu, potřeboval vysoká efka. Opět bylo od rána hrozné vedro a ryby bohužel braly ještě hůře než včera. Opět jsme dodrželi taktiku a všiml jsem si, že kolem mě skoro nikdo nekrmil, dokonce pár jedinců přehodilo pětkrát - šestkrát za hodinu. Mně se podařilo poslat asi pětadvacet krmelců na základ a se závěrečným hvizdem mě nezbylo ani gram krmení a hlíny, což považuji za hlavní důvod, proč jsem chytil sedm ryb a kolem mě nikdo moc nechytal. Každou rybu jsem chytil na něco jiného, chomáč patentek s kukličkou, pinku s kouskem žížalky, červíka s patentkou a kuklou...Chytil jsem dvě podoustve, tři cejny jednoho skaláka a jednoho sumečka a dělal na to krásnou trojku s váhou 4740g, Karel dělal váhu 5600g a bohužel se na této váze sešli tři a dvojku mu utekla o 50g, takže dělená 3 a půlka a Honza vydřel 12820g a dělal krásnou dvojku!

paty-jed.jpg
tvrty-jed.jpg
treti-jed.jpg

S napětím jsme čekali, než se spočítaly výsledky, jak to všechno dopadne a protože šla dnes ryba hůř a nám se velmi pěkně zadařilo, dnešní den byl 3 + 2 + 3,5, určitě se nám podaří hodně poskočit. A taky to cinklo, nakonec jsme vydřeli bednu, sice třetí místo, ale dost vydřené. Karel skončil v jednotlivcích na velmi pěkném pátém místě, takže velmi slušný výsledek.

druhy-jed.jpg
prvni-jed.jpg
vsichni-tri-jed.jpg

Pardubice mám rád, protože je tu vždycky perfektně připravená trať, louka, kde se dá vklidu zaparkovat a namíchat si krmení a voda, která když berou, tak je to pěkné tóčo ve velkých mrmlácích.

Po sečtení všech výsledků to dopadlo následovně: nejvíce si zachytal a zaslouženě vyhrál titul Mistra České republiky David Sigmund s neuvěřitelnou váhou 46840g a dvěma jedničkama CIPS bodů, na druhém místě a tedy titul první Vícemistr České republiky získal Martin Bruckner s váhou 29040g a taky dvěma jedničkama CIPS bodů a konečně bronzová příčka a titul druhý Vícemistr si vychytal Zdeněk Novák s váhou 40520g a s jedničkou a dvojkou CIPS bodů.

V družstvech se nejlépe zadařilo Preston feeder teamu MRK.cz ve složení Martin Brucker, Martin Maťák a Radek Černý s celkovou váhou 83480g a 15 CIPS bodů vybojovali titul Mistři České republiky, stříbrnou, druhou příčku a titul první Vícemistr České republiky s váhou 105320g a 23 CIPS body urvali pro sebe kluci z SPRO feeder team MO Litoměřice ve složení Zdeněk Novák, Karel Plzák a David Sigmund a konečně třetí, a titul druzí Vícemistři si vybojovali kluci z MIVARDI.cz ve složení Jan Ouředníček, Jiří Ouředníček a karel Skalický s váhou 36380g a 28,5 CIPS bodů.

Všem vítězům blahopřejeme!

JO

Přiložené obrázky

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.