1.liga LRU Feeder 1.kolo 2014 Lužnice výsledky

Zpět na Závody
30. 5. 2014 - První kolo proběhlo o víkendu 24. - 25. května 2014 na překrásném závodním úseku na řece Lužnici v Novém Dvoře za teplého, místy až pekoucího slunečného počasí.Tato voda je velmi slušně zarybněna, o čemž svědčí i výsledky po dvoudenním klání, kdy šedesátka ligových závodníků nachytala za obě kola přes 1,1 tuny ryb s průměrem na jednoho závodníka na kolo necelých deset kilo!!!Kapři a velcí cejni byli ve tření a tak kdo takticky postavil krmení na ostatní ryby, jako jsou skaláci, plotice, karásci a malí cejnci, ten měl vyhráno. Základ byla malá patentka s hlínou a našemu týmu se jí bohužel po nedorozumění nepodařilo sehnat, tak jsme nedopadli nejlépe. Oproti loňskému závodu, kdy naprosto převažovala žížala, letos jí ryby prostě nechtěli, ale to tak už bývá, že každý rok je jiný.
luznice.jpg

První kolo proběhlo o víkendu 24. - 25. května 2014 na překrásném závodním úseku na řece Lužnici v Novém Dvoře za teplého, místy až pekoucího slunečného počasí.Tato voda je velmi slušně zarybněna, o čemž svědčí i výsledky po dvoudenním klání, kdy šedesátka ligových závodníků nachytala za obě kola přes 1,1 tuny ryb s průměrem na jednoho závodníka na kolo necelých deset kilo!!!Kapři a velcí cejni byli ve tření a tak kdo takticky postavil krmení na ostatní ryby, jako jsou skaláci, plotice, karásci a malí cejnci, ten měl vyhráno. Základ byla malá patentka s hlínou a našemu týmu se jí bohužel po nedorozumění nepodařilo sehnat, tak jsme nedopadli nejlépe. Oproti loňskému závodu, kdy naprosto převažovala žížala, letos jí ryby prostě nechtěli, ale to tak už bývá, že každý rok je jiný.

Pořadatelsky perfektně zvládnutý závod, trať vysekaná, stánek zajištěn, bohužel sluníčko svítilo až moc, že jsme se chvilkama i připékali. Během obou dnů, ale hlavně po ránu bylo u protějšího břehu vidět, jak se třou kapři a v některých sektorech i doslova pod nohama velcí cejni, takže taktika byla předem daná. Základ byla hlína s malou patentkou, protože žížala oproti loňsku vůbec nefungovala. První asi hodinu a půl chytali všichni, potom záběrů ustávalo a bylo důležité zjemnit, zmenšit krmítko i háček. Záběry byly kolikrát tak jemné, že jsme je ani nezaregistrovali, pouze jsme vytáhli vycucanou pinku nebo patentku.

dsc_3367.jpg
dsc_3420.jpg
dsc_3447.jpg

dsc_3492.jpg
dsc_3497.jpg
dsc_3412.jpg

Dvakrát nám meterologové předpovídali bouřky a slejváky, ale vždycky se nám to nějak vyhnulo. Pršelo akorát v noci, což ničemu nevadilo. Zachytali si opravdu všichni, řeka je v tuto dobu parádně zarybněná a tak nikdo nemohl být nespokojen.

dsc_3389.jpg
dsc_3433.jpg
pohary.jpg

Závod se nejlépe povedl klukům z Fishing Feeder Teamu MO ČRS Uničov, ve složení Jakub Šabata, Vláďa Hrabal a Petr Přidal, kteří převálcovali ostatní se ziskem parádních 13 bodů a váhou 88160g. Na druhém místě se umístili pánové z Peston Feeder Team MRK.cz ve složení Martin Maťák, Radek Černý, Martin Bruckner se ziskem 22 bodů a váhou 75190g a konečně třetí příčku se stejnými body, ale horším CIPS kluci z Daiwa Feeder Teamu ve složení Roman Srb, Láďa Chalupa a Fanda Pelíšek s 22 body a váhou 68894g.

dsc_3532.jpg
dsc_3530.jpg
dsc_3533.jpg

V jednotlivcích nejlépe vyšlo 1.kolo Jakubovi Šabatovi, který si vystřihnul dvě jedničky a váhu 36003 těsně před druhým Vláďou Hrabalem také s dvěmi jedničkami, ale váhou 32426 a třetím Zdenkem Novákem s jedničkou a dvojkou a váhou 31290g.

Všem vítězům blahopřejeme

JO

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.