GP ČECH 2014 Jizera výsledky

Zpět na Závody
10. 6. 2014 - Letošní rok se na závod GP Čech přihlásilo mnohem více závodníků, zřejmě proto, že je tento závod mnohem lépe bodově ohodnocen, a to přesně 53 včetně naší ligové špičky a reprezentace. Závodilo se v hrozném vedru na překrásné řece Jizeře v Mladé Boleslavi a byl to více méně technický závod o velmi pestrém složení ryb od podouství, plotiček, cejnů i cejnků, kapříků, tloušťů, okounů, ale chytil se tu a tam třeba úhoř, jesen nebo karásek. Když bych to chtěl vyjádřit co nejstručněji, tak v prvním kole chytal ten, kdo měl patentky a ve druhém ten, kdo je neměl. Řeka byla ještě hodně přikalená a trošku větší po předchozích slejvácích, a krmení stačilo kilo na kolo, zbytek fungovala hlína s patentkou nebo stříhanými žížalkami.
jiz5.jpg

Letošní rok se na závod GP Čech přihlásilo mnohem více závodníků, zřejmě proto, že je tento závod mnohem lépe bodově ohodnocen, a to přesně 53 včetně naší ligové špičky a reprezentace. Závodilo se v hrozném vedru na překrásné řece Jizeře v Mladé Boleslavi a byl to více méně technický závod o velmi pestrém složení ryb od podouství, plotiček, cejnů i cejnků, kapříků, tloušťů, okounů, ale chytil se tu a tam třeba úhoř, jesen nebo karásek. Když bych to chtěl vyjádřit co nejstručněji, tak v prvním kole chytal ten, kdo měl patentky a ve druhém ten, kdo je neměl. Řeka byla ještě hodně přikalená a trošku větší po předchozích slejvácích, a krmení stačilo kilo na kolo, zbytek fungovala hlína s patentkou nebo stříhanými žížalkami.

losování

losování

spodní sektory

spodní sektory

prostřední sektory

prostřední sektory

Předpověd jako už mnohokrát moc meteorologům nevyšla, bylo vedro a foukal vítr po vodě, který shazoval z topolů květ, že místama až sněžilo, což velmi ocenili naše vlasce a očka ve špičkách. Ve většině sektorů se chytalo první hodinku a půl a potom ryba odrazila a bylo to už o náhodných záběrech.

j-jesen.jpg
j-ryba.jpg
GP Čech vyhlášení výsledků

GP Čech vyhlášení výsledků

GP Čech žena

GP Čech žena

GP Čech nejmladší účastníci

GP Čech nejmladší účastníci

GP Čech desátý

GP Čech desátý

V úlovcích převažovala plotička a cejnek, jakákoliv bonusová ryba přes půl kila bylo jasné poskočení v umístění a opravdu se občas povedl třeba kilový jesen, tloušť nebo kapřík. Velké plus bylo, že nikdo neskončil s nulou a ryba se dala chytit opravdu všude, jen nefungovalo všude všechno. V jednom sektoru chytal jeden závodník na žížaly, zatímco v druhém naprosto nefungovaly. Já měl první los A8 a každou rybu jsem chytil na něco jiného, ale s patentkou, kukla s patentkou, červík s patentkou, pinka s patentkou, ale v druhém kole jakmile jsem dal patentku, bez záběru. Ryby chtěly pouze červíky nebo pinky. Druhý den losoval za nás oba Honzík a bohužel nás vytáhl vedle sebe na D5 a D6, takže i když jsme se domluvili, že já budu chytat metr od druhé strany a on za půlkou, stejně jsme si ryby přetahovaly. Bohužel.

GP Čech devátý

GP Čech devátý

GP Čech osmý

GP Čech osmý

GP Čech sedmý

GP Čech sedmý

GP Čech šestý

GP Čech šestý

GP Čech pátý

GP Čech pátý

GP Čech čtvrtý

GP Čech čtvrtý

GP Čech první tři

GP Čech první tři

jiz1-2.jpg
jiz2-2.jpg

nadjezí

Hlavní sponzor závodu firma Browning se docela slušně ukázala a tak byla cena od desátého místa, pro nejmladší a jedinou chytající ženu. Tedy holky tam byly dvě, ale ta druhá je v kategorii nejmladších. Tím bych chtěl pochválit tři nejmladší účastníky z Teamu Čelákovic, jmenovitě Báru Zikovou, Václava Špitálského a Filipa Vydru, kteří se přihlásili na svůj první závod a zvládli ho celkem bravurně a s poctou. A to jim není ani patnáct let!! Taktéž dík patří pořadatelům, i když jim musím dát malý černý puntík, protože jim vybouchl stánek a jiný se jim sehnat nepodařilo, a v těch tropech to byl očistec.

JO

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.