MAZEC CUP 2014 výsledky

Zpět na Závody
22. 10. 2014 - Úplně poslední ze serie závodů z termínového kalendáře, kterým symbolicky jakoby "zavíráme" vodu a do jara "věšíme na hřebíček" kompletní závodničinu. Hlavní smysl závodu je dobře se pobavit a "vyčistit" si hlavu od celoroční našlapané závodní sezony, proto se mu přezdívá "srandamač". Je to v pořadí už osmý ročník a letos jsme ho s Mírou naplánovali na řeku Sázavu revír 411077 nad jezem elektrárny v obci Rataje nad Sázavou, kemp Bořeň. Chytal se jeden čtyřhodinový závod v sobotu 18. října 2014 za překrásného počasí. Z původně padesáti osmi přihlášených se devět omluvilo a jeden zřejmě někde "zabloudil". Jako již tradičně ceny v podobě sektorového pohárku máme připravené pro každého účastníka, a prvních deset si mohlo pochutnat na vynikajicích klobáskách, párcích, šunčičce a podobných dobrotách, které jsme k tomuto účelu zakoupili od rodinné firmy bratrů Štěpničkových. A pro první tři byly krásné poháry.
První tři na bedně

Úplně poslední ze serie závodů z termínového kalendáře, kterým symbolicky jakoby "zavíráme" vodu a do jara "věšíme na hřebíček" kompletní závodničinu. Hlavní smysl závodu je dobře se pobavit a "vyčistit" si hlavu od celoroční našlapané závodní sezony, proto se mu přezdívá "srandamač". Je to v pořadí už osmý ročník a letos jsme ho s Mírou naplánovali na řeku Sázavu revír 411077 nad jezem elektrárny v obci Rataje nad Sázavou, kemp Bořeň. Chytal se jeden čtyřhodinový závod v sobotu 18. října 2014 za překrásného počasí. Z původně padesáti osmi přihlášených se devět omluvilo a jeden zřejmě někde "zabloudil". Jako již tradičně ceny v podobě sektorového pohárku máme připravené pro každého účastníka, a prvních deset si mohlo pochutnat na vynikajicích klobáskách, párcích, šunčičce a podobných dobrotách, které jsme k tomuto účelu zakoupili od rodinné firmy bratrů Štěpničkových. A pro první tři byly krásné poháry.

 

prezence

prezence

losování

losování

zatápíme pod krůtou

zatápíme pod krůtou

Samozřejmě nám vyšel vstříc i majitel kempu a hotelier Milan v jedné osobě a rezervoval nám celý kemp a všechny chatičky za symbolického stováka, rovněž se o naše žaludky po celou dobu vzorně staral spolu se svoji ženou Liduškou, (obzvláště jejich držkovka byla přímo exelentní),za což jim patří velký dík. Dík patří i disdžokejovi Honzovi, který nám pouštěl hudbu a byl schopen zahrát, cokoliv si kdo přál.

prostředek závodního úseku

prostředek závodního úseku

závodní pole

závodní pole

Bára v sektoru

Bára v sektoru

Už od časného rána se sjížděli první nedočkavci, ačkoliv byla prezence až v 7,30, kolem osmé osmé hodiny jsme již byli skoro v plném počtu. Počasí nám přálo a bylo vidět, že bude moc hezký den, což se i potvrdilo. Zatímco Míra zapisoval přihlášené, já napíchal trať. Vylosovali jsme a jako již tradičně jsme ze startovného koupili krůtičku, pod kterou jsme museli zatopit a starat se o ní. Na vrchního "krůtovače" jsem byl dneska povýšen já a protože bylo potřeba přikládat, podmazávat a tak podobně, tak jsem ani nechytal.

bylo o co bojovat

bylo o co bojovat

dobře promazat

dobře promazat

Honza diskdžokej

Honza diskdžokej

Sázava byla mírně přikalená, ale jak jsem koukal, tak ta drobnější ryba se nachytat dala, při vážení jsem viděl kromě klasiky ježdíků, hrouzků, ouklejí a podoustviček i  kapříka, tlouštíky, cejny, karásky a plotičky. Každý věřil jiné nástraze, jedni chytali na červíky, patentky, kuklyčky, jiní na žížalky, někdo vsadil na kukuřici, ale ryba se přesvědčit dala.

ještě tam je jedna

ještě tam je jedna

koza na skále

koza na skále

kozičky

kozičky

Bylo nádherně, svítilo sluníčko a uteklo to jako voda. Mezitím se nám krůtička skoro dodělala do zlatova a tak jsme mohli jít vážit. Velmi dobře bylo, že nikdo neskončil s nulou.

kůrčička

kůrčička

krasavice

krasavice

Napětí u váhy

Napětí u váhy

A je dobojováno, zváženo a tak zadáváme výsledky do počítače a můžeme jít vyhlašovat. Bereme to od posledního místa, protože svoji cenu v podobě sektorového pohárku měl každý.

pohled na sektor

pohled na sektor

vyhlašování výsledku

vyhlašování výsledku

vítězové

vítězové

Vyhrál Martin Komora váha 3240g, druhé místo Radek Pečta 3224g a třetí místo Honza Prepsl 2740g.

předávání cen

předávání cen

šup s ní do grilu

šup s ní do grilu

už se barví

už se barví

Děkujeme, že je o náš závod velký zájem, doufáme, že se i letošní ročník líbil a pokud tomu tak je, zveme vás na příští rok, kdy si to můžeme zopakovat. Všem vítězům blahopřejeme.

JO

Přiložené obrázky

Přiložené soubory

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.