Náborový dětský závod Sedlčánky 2014 - výsledky

Zpět na Závody
29. 4. 2014 - V sobotu 26.4.2014 se konal již třetí ročník dětského závodu na Labi v Sedlčánkách. Chytalo se ve dvou věkových skupinách - děti do deseti let a děti do patnácti let a z celkem přihlášených 32 dětí se nakonce prezentovalo 26 dětí, což považuji v dnešní přetechnizované době, kdy děti tráví nejvíce času u počítačů, za velký úspěch. Jedenáct jich chytalo kategorii do deseti let a patnáct kategorii do patnácti let, celkem tedy dvacet šest dětí. Generální sponzor byla firma MIVARDI a tak byla připravena cena opravdu pro každého. Počasí vyšlo na milimetr, po celý den svítilo sluníčko, po závodě si děti již tradičně opekly buřtíky, potom jsme vyhlásili výsledky a s poslední předanou cenou přišla dešťová přeháňka jako kdyby to bylo tam nahoře domluvené.
bara-s-rybou.jpg

V sobotu 26.4.2014 se konal již třetí ročník dětského závodu na Labi v Sedlčánkách. Chytalo se ve dvou věkových skupinách - děti do deseti let a děti do patnácti let a z celkem přihlášených 32 dětí se nakonce prezentovalo 26 dětí, což považuji v dnešní přetechnizované době, kdy děti tráví nejvíce času u počítačů, za velký úspěch. Jedenáct jich chytalo kategorii do deseti let a patnáct kategorii do patnácti let, celkem tedy dvacet šest dětí. Generální sponzor byla firma MIVARDI a tak byla připravena cena opravdu pro každého. Počasí vyšlo na milimetr, po celý den svítilo sluníčko, po závodě si děti již tradičně opekly buřtíky, potom jsme vyhlásili výsledky a s poslední předanou cenou přišla dešťová přeháňka jako kdyby to bylo tam nahoře domluvené.

 

 Ráno jsme se sešli před osmou a než se děti stačily nahlásit a vylosovat si svůj sektor, připravili jsme jim trať. Velmi se mi líbilo, jak to každý bral jako ten největší závod v životě a tak nic nenechal náhodě. V přípravě se míchalo krmení, navazovaly pruty, protahovala očka,probírala se taktika a na to, že některým těm špuntům bylo kolem sedmi - osmi let musím smeknout, prostě paráda. Naše obě pořádající organizace - MOČRS Praha 8-Kobylisy zastoupenou mnou a MOČRS Čelákovice s předsedou Jirkou Eichlerem jsme měli vše dlouho dopředu domluvené a připravené, a tak vše šlapalo jako po drátkách. Čelákovičtí nám kromě zapůjčení vody ještě dozorovali RS, aby děti nebyly ničím rušeny a mohly se věnovat svému koníčku.

zapis.jpg
priprava-4.jpg
trat-3.jpg

Samozřejmě kromě tatínků, maminek, strejdů, tetiček a bratrů, kteří se snažili dětem co nejvíce pomáhat, jsem velmi ocenil, že mě zase moji kamarádi závodníci nenechali na holičkách, přijeli pomoci a snažili se děti co nejvíce navést na rybu, namíchat jim to správné krmení, tu a tam rozmotat zacuchaný vlasec, nebo navázat utržený háček a podobně. Každý z nás přivezl dětem na zapůjčení dlouhý vezírek a dlouhý podběrák, aby byly ryby jako v bavlnce a tak nic nebránilo tomu odpískat začátek. Řeka je v těchto místech velmi slušně zarybněná, protože se místní o vodu dobře starají a tak se předpokládalo, že si děti slušně zachytají, což se samozřejmě potvrdilo.

prcek.jpg
trat2.jpg
soustredeni.jpg

velka-radost.jpg
cejn-2.jpg
cejnek-1.jpg

Od rána svítilo sluníčko, ryby se taky nenechaly dlouho pobízet a tak byla paráda sledovat, jak se děti soustředí a jak je to baví. Celý děj si přijel natočit do svého programu Milan s Vydrama (určitě si záznam můžete prohlédnout na stránkách vydry.net) a i on musel být naprosto spokojený, protože se pořád "něco dělo" a tak o akce nebyla nouze.

s-cejnem.jpg
petilety.jpg
holka-s-rybou.jpg

2014-04-28-22.07.13.jpg
sumecek.jpg
kapr.jpg

V úlovcích převládal cejnek malý, cejn velký, skalák, plotice, ale i karas, kapr, úhoř nebo sumec. Chytilo se i pár velmi krásných exemlářů cejna velkého, který děti velmi potěšil. Celý závod zasponzorovala firma MIVARDI velmi pěknými cenami, tak si zaslouží velký dík. Přidalo se i několik dalších sponzorů - firma Daiwa, RADA ČRS, maso Třebovle bratrů Štěpničkových, MOČRS Praha 8 Kobylisy, MOČRS Čelákovice, firma Fiš-Myš, sekce LRU Feeder a dokonce jeden dárce si nepřál být jmenován, taktéž všem těmto náleží velký dík. Je dochytáno, výsledky spočítány, děti mají v sobě svého buřtíka a tak nic nebrání vyhlášení výsledků a předání cen a pohárů těm nejlepším. Na každého se cena dostala a a na první tři v každé kategorii i krásné poháry. Ještě jsme vyhlásili zvláštní cenu pro nejmladšího účastníka - pětiletého Viktora, z čehož měl očividnou radost. Počasí bylo tak naprogramované, že přesně po poslední předané ceně se přihnala parádní přeháňka, prostě jsme to stihli na vteřinu.

2014-04-28-22.09.31.jpg
Vyhlášení vítězů

Vyhlášení vítězů

ceny-1.jpg

ceny-poh.jpg
pohar.jpg
první tři nejlepší do 10-ti let

první tři nejlepší do 10-ti let

První tři nejlepší do 15-ti let

První tři nejlepší do 15-ti let

post_2899.jpg.jpg

výsledky 2014

Doufám, že se dětem závod líbil a tak se v příštím ročníku sejdeme ještě v hojnějším počtu.

Zpracované video najdete zde: http://vydry.net/2014/05/27/detske-naborove-zavody-lru-feeder-sedlcanky-2014/

JO

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.