Propozice dětského náborového závodu 2015 Sedlčánky

Zpět na Závody
22. 3. 2015 - propozice a pozvánka na závod
trat2.jpg

propozice a pozvánka na závod

DĚTSKÝ NÁBOROVÝ ZÁVOD 2015

 Datum konání : sobota 25.dubna 2015

Místo konání : Labe 19, Sedlčánky, revír 411051 (na levém břehu od výtoku Výmoly proti proudu)

Pořadatel: Sekce LRU feeder , MOČRS Praha 8 Kobylisy, MOČRS Čelákovice - dozor RS

Hlavní sponzor.: firma MIVARDI, dovozce a prodejce rybářských potřeb

Organizační výbor:

Hlavní garant závodů: Ouředníček Jiří
Technický ředitel: Eichler Jiří
Garant ÚSMP ČRS: Stejskal Miroslav
Garant SÚS ČRS: Štěpnička Milan
Hlavní rozhodčí: Hrubant Petr
Jury: bude ustanovena před začátkem závodu z pořadatelů a řad prvoligových závodníků.
Čestní hosté: funkcionáři a členové MO ČRS Čelákovice a Kobylisy

Popis závodů: Závodí se ve dvou samostatných dětských kategoriích, děti do 10-ti let a děti do 15-ti let, závod trvá 4 hodiny (pořadatel může podle potřeby z důvodu nepřízně počasí apod. závod zkrátit.). Ryby se nepočítají, ale váží 1gram = 1bod. V každé kategorii vítězí ten, kdo dosáhne za závod nejvyšší váhu.

Popis závodní tratě: Labe 19, levý břeh, cca 80m od soutoku s Výmolou proti vodě- v délce podle počtu přihlášených, cca 1,5km. Výskyt všech ryb cejnového pásma (plotice, cejn, cejnek, bolen, kapr, karas,lín, ouklej, okoun, sumeček americký, sumec atd.) Hloubka 2-5m, šířka toku 80 -110m.

Časový harmonogram:

Pátek 24.dubna 2015: Povolený trénink na závodní trati po celé délce, platí přísný zákaz ukládání ryby do vezírků!!!


Sobota 25.dubna 2015

07:30 - 08:30 Sraz, prezentace
08:30 - 09:00 Oficiální zahájení závodů
09:00 - 09:30 Losování
09: 30 - 10:00 Přesun k sektorům
10:00 - 10:55 1. signál - příprava
10: 55 - 11:00 2. signál - hlavní vnadění
11 : 00 3. signál - začátek závodu
14:55 4. signál - 5 min. do konce závodu
15:00 5. signál - konec závod
15:00 - 15:30 vážení
16:00 - 16:30 Vyhlášení výsledků, předání cen

 Přihlášení do závodu: Přihlásit se můžete telefonicky na číslo +420 603 857 519 - Miroslav Stejskal, e-mailem: mirek.stejskal@seznam.cz

 STARTOVNÉ NIKDO NEPLATÍ !!!!!!!!

Pravidla závodu: Závod probíhá podle rybářského řádu, zákona 99, prováděcí vyhlášky 197 a ustanovení Závodního a Soutěžního řádu sekce LRU feeder, v platném znění pro rok 2015, s níže uvedenými úpravami:

Nástrahy, návnady a způsob vnadění

1. Celkové množství návnad není nijak omezeno, je doporučeno mít maximálně jeden 17-ti litrový kbelík.
2. Celkové množství živých nástrah není nijak omezeno, je doporučeno mít maximálně 1 litr
3. Závodníci mohou vnadit podle svého uvážení při základním vnadění (5min., dle časového rozvrhu) a to koulemi o max.velikosti tenisového míčku, při vlastním závodě se může vnadit koulemi vytvořenými z takového množství, které se vejde do sevřené dlaně. Při vnadění je povoleno vnadit rukou, katapultem nebo pouze krmítkem, apod.. K účasti na závodě nejsou nutné žádné doklady. Platí, že za přihlášené děti stále nesou plnou odpovědnost rodiče a doporučuje se, aby s dětmi do 15-ti let byl přítomen rodič, nebo jiná osoba starší 18-ti let.
4. Je doporučeno mít vyprosťovač háčků (pean, obůstek), jednu jakoukoliv nádobu na krmení, delší podběrák a vlastní vezírek, který musí být pokud možno po celou dobu závodu minimálně z poloviny ponořen ve vodě z důvodu šetrného zacházení s rybou.
5. Závodník nemusí čekat na časový harmonogram, ale může se jít okamžitě po vylosování připravovat do svého sektoru. 6. Do sektoru závodníků do deseti let mohou vstoupit i jejich rodiče, pomocníci, doprovod, a mohou dětem pomoci s přípravou, mícháním krmení, navázáním prutů a podobně. Během závodu ale nesmění pomáhat s nahazováním, zdoláváním či podebíráním ryby (výjimku tvoří děti předškolního věku). Mohou pouze rozmotávat pruty, navazovat, nebo domíchávat krmení, avšak krmit si už musí děti sami.
7. Do sektoru závodníků do patnácti let mohou vstoupit i jejich rodiče, pomocníci, doprovod a mohou dětem v přípravě pomoci navazovat prut, míchat krmení a podobně, ale během závodu už mohou pouze navazovat zamotaný prut, nic jiného není dovoleno. Pořadatel upozorňuje, že každý závodník se zúčastňuje na vlastní nebezpečí a odpovídá za škody jím způsobené a jemu způsobené, musí dbát na pořádek ve svém okolí a za děti ručí rodiče. Po skončení závodů je povinen své místo řádně uklidit a to včetně odpadků, lahví a různého dalšího odpadu. Losování: Závodní úsek bude rozdělen do dvou sektorů podle počtů přihlášených. Losování proběhne v čase, podle časového harmonogramu a to nejdříve bude vylosována kategorie dětí do deseti let a následně dětí do patnácti let.

Hodnocení a bodování: Každá kategorie bude vyhodnocena samostatně a první tři získají cenu v podobě poháru. Ceny jsou připraveny pro všechny startující děti.

Cesta na závodní úsek: Příjezd z Prahy po staré Hradecké silnici č. 611, projet Horní Počernice, Nehvizdy, Mochov, odbočka doleva na Čelákovice silnice 245(v křižovatce je staré stříkací auto) a po pár metrech doprava na Sedlčánky až k soutoku Labe s Výmolou, kde je místo srazu. GPS: 50°10'10.106"N, 14°47'41.296"E

Ubytování pořadatel nezajišťuje.

Občerstvení na závodním úseku zajištěno.

Po dobu závodu slíbili pomoc dětem naši reprezentanti, ligoví a divizní závodníci a taktéž pokud bude potřeba, dětem půjčí svoje vezírky, dlouhé podběrákové tyče a pomůžou a poradí s krmením a montážemi, takže pokud vaše dítko nemá vezírek nebo dlouhou podběrákovou tyč, nezoufejte.

 Všichni jste srdečně zváni!!!!


Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.