Andreas Andoniu - Rychlé vycházky po práci – MIVARDI ČR

Zpět na Praxe
9. 10. 2018 - Na jaře jsem měl docela dosti práce, ale i tak jsem občas našel pár hodin na to jít na ryby. Většinou jsem šel jen na 3-5 hodin, kdy jsem si vytipoval jeden týden kdy bych mohl chodit každý den, tedy alespoň 4 dny po sobě.
img_e9870.jpg

Na jaře jsem měl docela dosti práce, ale i tak jsem občas našel pár hodin na to jít na ryby. Většinou jsem šel jen na 3-5 hodin, kdy jsem si vytipoval jeden týden kdy bych mohl chodit každý den, tedy alespoň 4 dny po sobě.

Den dopředu jsem šel na svazovku blízko mého bydliště, na kterou jsem nachodil již stovky hodin, někdy bez záběru, ale většinou aspoň násaďáka jsem udolal. Zvolil jsem jako krmení boilies v průměrech 18 mm a 24 mm, aby mi vše vydrželo do druhého dne a kapři si tak zvykli na návnadu, krmil jsem asi půl hodinky odmočené boilies B17, Kapří guláš, Devil squid, tedy takový multimix.

img_e9870.jpg

Každý den po příchodu jsem nakobroval asi 0,5 kg odmočeného boilies. Abych si alespoň trochu ryby udržel a neztrácel tak čas.

img_9392.jpg

Ze začátku jsem chytal boilies, které jsem krmil a taktéž jsem kombinoval pop up ve vel. 10 mm v esenci, například česnek, který je podle mě TOP do chladné vody na jaře. Své nástrahy jsem také zatraktivňoval gelovým atraktorem a esencí, několikrát jsem ji namáčel do esence a následně do suchého gelového slimu. Chtěl jsem tímto docílit toho, aby jak návnady, tak i samotná nástraha vypadala jako, že už tam nějaký ten den leží na dně tak byla pro kapry důvěryhodnější. První dva dny jsem nechytil ani cejna, ořezával jsem boilies dal jen samotnou plovku, ale záběr nikde.

dsc_1534-1.jpg

Nakonec jsem se vrátil k tomu, čemu jsem věřil na začátku a nic již nevymýšlel, neboť ryby v mém krmišti nebyly, a tak bylo zbytečné něco dalšího vymýšlet. Říkal jsem si věř tomu, co jsi plánoval a až začnou brát tak zaberou i na starou klasiku jako je panáček nebo jedna koule na dno. Taktéž jsem neměl moc času vymýšlet, přehazovat, krmit jiné místo, a tak jsem čekal. Třetí den jsem přišel k vodě a říkal jsi, že pokud to dnes neklapne, zítra již nejdu, nahodil jsem a po zhruba 30 min. přišel opatrný ,,píp“, ale prut se ohýbal, a tak jsem ho zasekl.

dsc_1470.jpg
dsc_0060c.jpg
dsc_0058-6.jpg

Cítil jsem malého kapříka a během zdolávání se mi rozjel i druhý prut a ta samá sorta. První double v roce byl na světě a kapříci, jak přes kopírák. Krásní lysáčci velice potěšili, rychle jsem hodil znovu a užíval jsi krásné slunce a teplo ve stoličce. Když se začalo smrákat přišla solidní jízda na jednu kuličku boilies Cherry 18 mm v pastě stejné příchutě. Na konci se objevil krásný a bojovný mlíčák po výtěru, ještě na sobě měl stopy po tření a mlíčí pouštěl stále, jak kdybych krmil tvarohem. Jeho rány jsem mu dezinfikoval a rychle při posledním světle ho vyfotil.

dsc_0052b.jpg

Opravdu krásná ryba okolo 11-12 kg, která moc potěšila, po téhle rybě už nepřišlo nic ani poslední den, kdy jsem moc doufal, ale tak to je.

dsc_0040a.jpg

Já byl spokojen s krásným hřebcem, který se nám stará o novou obsádku a při tom ještě stihl se podívat za mnou. Byly to krásně prožité dny a čas v práci neutíkal, v představě až nahodím znovu.

dsc_0011.jpg
dsc_0014-7.jpg
dsc_0017-5.jpg

dsc_0035-6.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.