CarpTeam Ani Ťuk – MIVARDI CZ - Naše první závody

Zpět na Praxe
10. 9. 2019 - Konečně se mi podařilo přemluvit kamaráda, aby se mnou vyrazil na týmové závody. Vybrali jsme závod, kde se bodovalo nejtěžších 7 ryb, což bylo pro nás zajímavější, než kdybychom závodili na celkový součet váhy ulovených ryb. Závod byl na 48 hodin a bodovaná ryba byla Karp, Amur a Jeseter o minimální váze 5kg. Naše taktika na první polovinu závodu byla jasná, ulovit co nejvíce ryb s minimální bodovanou váhou, a poté je následně přepisovat těžšími rybami. Na zakrmení jsme si připravili pelety Rapid SweetCorn, které jsme smíchali se směsí V1 Kapr Special a dalšími peletami z řady Easy Catch. Navíc jsme přidali kukuřici a pšenici.
nase-prvni-zavody-kapr-s12.jpg

Konečně se mi podařilo přemluvit kamaráda, aby se mnou vyrazil na týmové závody. Vybrali jsme závod, kde se bodovalo nejtěžších 7 ryb, což bylo pro nás zajímavější, než kdybychom závodili na celkový součet váhy ulovených ryb. Závod byl na 48 hodin a bodovaná ryba byla Karp, Amur a Jeseter o minimální váze 5kg. Naše taktika na první polovinu závodu byla jasná, ulovit co nejvíce ryb s minimální bodovanou váhou, a poté je následně přepisovat těžšími rybami. Na zakrmení jsme si připravili pelety Rapid SweetCorn, které jsme smíchali se směsí V1 Kapr Special a dalšími peletami z řady Easy Catch. Navíc jsme přidali kukuřici a pšenici.

V1 - Extreme 3 kg

Chytalo se pouze z odhozu a tak jsme si zakrmili dvě místa cca 40m od břehu, kde jsme krmili ručně a dvě místa ve vzdálenosti cca 90m od břehu.

nase-prvni-zavody-kapr-18.jpg


Na dva pruty zkoušíme Pop Up Reflex 14mm Monster Crab a Ananas + N.BA a pokládáme je na jedno místo blíž a jedno dál. Na dva zbývající pruty dáváme boilies z řady Platinum, a to oblíbené „Síčko“ obalené v pastě. Hloubka je na celém rybníku podobná, takže to bude opravdu o správném a přesném krmení.

Během prvních třech hodin nemáme jediný záběr a tak je aspoň čas na pořádné zakrmení. Na každé místo kobrujeme cca 60 koulí z mixu krmných boilies všech velikostí a netrpělivě čekáme na první záběr.

nase-prvni-zavody-foto-zad-pohary.jpg

Po chvilce se nám rozjel prut položený na vzdálenějším místě a vytahujeme první bodovanou rybu – Amur 6kg. Za dalších 6 hodin se nám podařilo vytáhnout ještě 3 nebodované ryby, a tak se naše taktika trochu změnila. Na pruty, kde jsme měli samostatné boilies, jsme přidali popku a chytali tzv. na panáčka.

nase-prvni-zavody-kapr-s12.jpg

Chtěli jsme vytáhnout i pruty, kde jsme měli samostatné popky, ale v tu chvíli se mi rozezněl hlásič pod prutem, který jsem měl blízko břehu. Již při zvednutí prutu jsem si byl jistý, že touhle rybou si ve výsledku hodně pomůžeme. A bylo to tak!!! Krásný šupík o váze 18,7Kg!! Bohužel do následujícího dne, asi 15 hodin před koncem závodu, to byl poslední kapr v našem podběráku.

nase-prvni-zavody-amur.jpg

Věděli jsme, že ryby okolo nás budou, týmy, které seděly vedle nás, měly v noci docela dost záběrů a tak jsme omezili krmení kukuřicí a peletami a začali jsme krmit pouze boilies. Na toto poslední krmení jsme použili boilies Crazy Liver a Sea ve velikostech 24mm a zaměřili jsme se opravdu na větší kapry, protože pokud jsme chtěli uspět, muselo našich zbývajících 5 ryb vážit 50kg!

nase-prvni-zavody-crazy-liver.jpg

Krmení se vyplatilo a přes noc jsme vytáhli celkem 8 ryb a dvakrát jsme přepisovali nejlehčí rybu. Během posledního dopoledne se na nás přišel podívat ještě jeden šupináč o váze 12kg a nakonec i místní jeseter, který svou vahou přepsal posledního Amura, a tak jsme se s celkovou váhou téměř 71 Kg umístili na třetím místě! Navíc jsme jako tým vyhráli cenu za nejtěžší rybu závodu! Jsme spokojeni a těšíme se na další závody, kde budeme chtít „urvat“ lepší umístění!

 

nase-prvni-zavody-krmeni.jpg

Přejeme příjemné chvíle u vody!!

 

nase-prvni-zavody-sea-a-pasta.jpg

Honza „Jejenik“ a Míra „Miras“ z CarpTeam Ani Ťuk

nase-prvni-zavody-stolek.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.