Hejlov – MIVARDI CZ – Martin Pohůnek

Zpět na Praxe
6. 8. 2019 - Již naplánovanou výpravičku na klubovou vodu Hejlov, jsem musel trošku pozměnit, neboť jsem se dostal k produktům od MIVARDI. Každý to zná, již před výpravou si sháníte informace a v hlavě máte nějaký plán, včetně krmení. Vše již bylo přichystáno, ale nyní jsem dostal 2 bonbonky, které bylo potřeba rozbalit. První se týkal toho, co vybrat za krmení sebou a druhý, jakou zvolit taktiku. Moc jsem nevymýšlel a sebou jsem zabalil 2 druhy boiliesu- ANANAS 20mm a SEA 24mm Method mix Rapid Excellent a plovečky Magic fruit .
dsc_0130-2.jpg

Již naplánovanou výpravičku na klubovou vodu Hejlov, jsem musel trošku pozměnit, neboť jsem se dostal k produktům od MIVARDI. Každý to zná, již před výpravou si sháníte informace a v hlavě máte nějaký plán, včetně krmení. Vše již bylo přichystáno, ale nyní jsem dostal 2 bonbonky, které bylo potřeba rozbalit. První se týkal toho, co vybrat za krmení sebou a druhý, jakou zvolit taktiku. Moc jsem nevymýšlel a sebou jsem zabalil 2 druhy boiliesu- ANANAS 20mm a SEA 24mm Method mix Rapid Excellent a plovečky Magic fruit .

Method Mixy Rapid

Výprava započala ve čtvrtek. Přijeli jsme polní cestou, doted tu navigaci proklínám :D.  Vylezli jsme z aut, ale nemělo cenu, nikam spěchat, proto jsme v klidu obešli rybník, jak to u statních šlape. Všude stejná písnička nikde nic, až na místo č.9, kde seděl Jarda Štěpař. Tento týpek na mě zachoval obrovský dojem a jsem rád, že jsem ho mohl poznat. Dal nám pár cenných rad, a my odešli vybalit věci. Já seděl na místě 6.

dsc_0130-2.jpg

První den jsem vytáhl jen 3 pruty a rozmístil je postupně od koryta, ke druhému břehu. Již na večer se, ale začínají sjíždět lidi do chaty přímo naproti a já vím, že to bude dlouhá noc. Bohužel bordel, který skupinka dělala, byl obrovský a do rána jsem neměl záběr. V pátek kolem 9h vytahuji z báglu 4 prut s úmyslem, že si chytnu alespoň lína. Rozkrmuji místo methodákem a kukuřičnými peletami. Po třetím přehození, to asi za pět minut dvakrát pípne. Jdu k prutu s tím, že se mi na malou plovečku Magic fruit oběsila plotice. Zvednu prut a prut se ohne.

dsc_0132-4.jpg

Plotice to není a je to k mému překvapení kapr. Zkouším ho zdolávat ze břehu, ale ryba si to míří do popadaných větví. Sedám raději na člun a dojíždím nad rybu. Po 2 minutách se mi u hladiny objeví hrozně široká ryba stoprocentně 15+. Boj však nekončí a dalších 10min mě kapr tahá po hladině hejlova. Poslední výpad a kapr se vyvalí u hladiny. Ta ryba je mi povědomá, no nic jedu ke břehu. U břehu je mi jasné s kým mám tu čest. Je to jedna z místních legend “KOUDY“. S kamarádem rybu vážíme a váha ukazuje 23,1 kg.

dsc_0136-3.jpg

Několik málo fotek a šup zpátky. Po této rybě přichází pár plotic, línů a nakonec v sobotu i další záběr od kapra. Ananas asi 5 min převezený, se brutálně rozjel, směr stulíkové pole, kde taky kapr zaparkoval, i když se mi ho povedlo vyprostit ze stulíků, tak se ryba po pár výpadech zbavuje háčku. No taková je kaprařina!!!! Do neděle dostávám už pouze jeden záběr. Dělám si snídani a v tom mi pípne signalizátor, je to padák. Doufal jsem, že na rozlučku kapr, ale bohužel zase jen lín, i když je to taky krasná ryba. Pak už jen balíme a směr domov.

Za MIVARDI PROMO TÝM  Martin Pohůnek.

dsc_0140-1.jpg

dsc_0142-2.jpg

dsc_0143-6.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.