Hot Summer – Jan Prchlík – MIVARDI CZ díl.II

Zpět na Praxe
13. 10. 2019 - Místa byla jasná. Jeden prut na volnou vodu a druhým střídavě laborovat. Volba padla na boilie B17, které místní ryby mají celkem v oblibě. Používal jsem pouze těžké koule bez přidávání jakýchkoli pop up. Chtěl jsem zkrátka maximálně eliminovat menší ryby. Tomu byly jasně přizpůsobené i montáže. Koule dál od háku jednoznačně plnila svojí úlohu po skoro celou letošní sezonu. Nejvíc jsem vsázel na prut umístěný na volné vodě, kde jsem krmil v malém prostoru více krmení.
044.jpg

Místa byla jasná. Jeden prut na volnou vodu a druhým střídavě laborovat. Volba padla na boilie B17, které místní ryby mají celkem v oblibě. Používal jsem pouze těžké koule bez přidávání jakýchkoli pop up. Chtěl jsem zkrátka maximálně eliminovat menší ryby. Tomu byly jasně přizpůsobené i montáže. Koule dál od háku jednoznačně plnila svojí úlohu po skoro celou letošní sezonu. Nejvíc jsem vsázel na prut umístěný na volné vodě, kde jsem krmil v malém prostoru více krmení.

KAPROVÉ NÁSTRAHY RAPID

Většinou mi tahle strategie vychází, co se týče velikosti ryb. Tato varianta, se také první vycházku potvrdila, když takto prezentované krmení, přineslo jediný záběr, a to moc pěkného delšího šupináče. Druhý den jsem opět na břehu jezera a spěchám s nakládáním věcí a přejezdem na lovné místo.

044.jpg

Přes třicet stupňů ve stínu, lije ze mě zdárně a tak trochu si nadávám. Pruty opět směřují na stejná místa, a čekám, jaká bude dnešní aktivita. Po desáté se opět hlásí prut z volné vody a na konci souboje je celkem slušná ryba. Do půlnoci už se nic neodehrálo. Ráno mám ještě trochu času a tak vsázím na to, že druhý den krmení by mohl přinést ještě nějaký záběr. Po šesté hodině se ozývá tentokrát prut druhý.

042-1.jpg

Souboj s rybou jsem si náležitě užil, kdy po podebrání zjišťuji, že se mi povedlo zdolat jednoho z místních veteránů. Starého lysce, kterému boilie velice chutná. Pak už jsem musel spěchat do práce a nezbylo mi než se těšit na vycházku číslo tři.

039-2.jpg

Obvyklá podvečerní rutina s přejezdem stavby dočasného příbytku a tak dále. Seděl jsem a koukal, jestli někde neuvidím nějakou kapří aktivitu. Bohužel ryby jako by nebyly. Nezahlédl jsem široko daleko vůbec žádný pohyb. Až po jedenácté večerní mám záběr z pravého prutu.

038-4.jpg

Ryba jde celkem snadno a za chvilku je v podběráku řádkáč kolem deseti kg. Říkal jsem si, že alespoň nějaká akce byla a na rychlo ještě prut nahodil. Do půlnoci jsem však už žádnou akci neměl. Ranní přehození ještě za tmy, lehké dokrmení a čekat jestli se to za čtyři hodiny než odjedu do práce, ještě roztočí.

037-4.jpg

Poslední záběr přišel po půl hodině. Boj byl tentokrát podstatně lepší. Myslel jsem si, že se bude jednat o větší rybu, ale šupináč, který mi zabral při jeho délce, měl opravdu sil na rozdávání. Tímhle kaprem jsem uzavřel letní období a v podvědomí tušil, že se zde ještě letos objevím. V lepší čas s větším zápalem s větším odhodláním. Ať se vám u vody daří.

036-2.jpg

035-1.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.