Jan Prchlík – MIVARDI ČR - Excelentní Excellent

Zpět na Praxe
19. 11. 2018 - Co se týče lovu na boilie tak tomuto odvětví se věnuji již notnou řadu let a měl jsem možnost si vyzkoušet dost variant od různých výrobců, až přes doma vyráběné nástrahy které jsem si od základu míchal. Moje volba byla vždy taková, že do vody i pod háček použiji vždy jen to nejlepší a nejdražší co je k dispozici. Byla to vždy ta správná volba? Dnes vím, že notně to nejdražší nemusí mít zrovna opodstatnění a i s levnější variantou nemusím úplně zle u vody pochodit.
032-1.jpg

Co se týče lovu na boilie tak tomuto odvětví se věnuji již notnou řadu let a měl jsem možnost si vyzkoušet dost variant od různých výrobců, až přes doma vyráběné nástrahy které jsem si od základu míchal. Moje volba byla vždy taková, že do vody i pod háček použiji vždy jen to nejlepší a nejdražší co je k dispozici. Byla to vždy ta správná volba? Dnes vím, že notně to nejdražší nemusí mít zrovna opodstatnění a i s levnější variantou nemusím úplně zle u vody pochodit.

BOILIES RAPID EXCELENT KAPŘÍ GULÁŠ

BOILIES RAPID EXCELENT CHERRY

V tomto článku bych se chtěl rozepsat o konkrétní řadě boilie  značky Mivardi se kterou spolupracuji a to je řada Excellent ve které najdete tři příchutě boilie. Jsou to příchutě Monster crab, Cherry a Kapří guláš. Z minulé sezony, jsem měl perfektní zkušenost, zejména co se týká řeky a masivního krmení s Monster crabem který rybám na řece velice chutnal. Tuto příchuť jsem jako volné krmení používal s velmi dobrými výsledky. Příjemným překvapením byl fakt, že ryby toto boilie akceptovaly i při dlouhodobém krmení stejně jako při kratších vycházkách po různých částech řeky. Když se k tomu přidá cena, která není nikterak vysoká, vychází z toho závěr, že i středně drahé boilie je velice dobře použitelné. Co se týče velikosti ryb, nezaznamenal jsem žádnou zvláštní změnu od běžného chytání, které provozuji.

032-1.jpg

Jan Prchlík

dsc_0100-5.jpg
dsc_0102-1.jpg
dsc_0105-2.jpg

Letošní sezonu jsem si po dobu více než měsíce vzal na zkoušku již zmiňované příchutě Cherry a Kapří guláš. Chtěl jsem tuto řadu zkusit i někde jinde než na řece a rozhodl jsem se pro nějaké akce na pískovně. Vždy jsem se snažil nějaký ten den dopředu připravit místo a v průběhu několika vycházek se mi na obě příchutě dařilo velice dobře chytat ryby v různých velikostech. Bylo pro mě příjemným zjištěním, že i když se jedná o boilie střední třídy ryby na něj reagovaly i po delší době. Je to dané složením samotné směsi, kterou každá příchuť obsahuje a samozřejmě tekutých složek, které jsou té nejlepší kvality. Všechny tři druhy boilie obsahují rybí moučky, rozpustný rybí protein, prášková játra, tekutou potravu a kvalitní esence. Ve variantě Kapří guláš je ještě navíc směs koření, které je velice aromatické a poměrně dobře kapry láká. Navíc je zde ještě obsažen paprikový extrakt. Ať se jednalo o boilie Cherry nebo guláš obě dvě příchutě fungovaly velice dobře a natrávené zbytky, které kolikrát zbyly na podložce, byly jasným znamením, že kapři ho sbírají ve velkém. V průběhu měsíce jsem udělal dobře deset vycházek a nestalo se mi, že bych nebodoval alespoň jednou lepší rybou.

dsc_0024-5.jpg

dsc_0083-9.jpg
dsc_0094-4.jpg
dsc_0279.jpg

Po měsíci na stojáku jsem se přeci jen rozhodl ještě zkusit několik akcí na řece. Boilie z řady Excellent jsem používal hlavně jako volné krmení a opět jsem s ním byl celkem úspěšný. Zejména posledních několik dní, kdy teplota vody dosahovala opravdu vysokých teplot, jsem si krmení s poměrně aromatickými návnadami užíval, protože jsem ani po jedné akci nezůstal bez ryby. Krmil jsem hlavně příchutí Kapří guláš, která mi zapadala dobře k používaným nástrahám ve variantě Hard balls a to B17 a Devil squid. Ryby byly velikostně až do váhy 15ti kg a s Výsledkem použití v průběhu několika vycházek ať na pískovnu nebo řeku jsem byl nadmíru spokojený. V průběhu konce léta mám v plánu ještě několik akcí, kde rozhodně řadu Excellent budu používat a věřím, že dosáhnu opětovně slušných výsledků. Na podzim spřádám plány na dvě možná tři delší akce, kde tento druh návnad dostane prostor opravdu ve velkém, už jen pro jeho příznivou cenu a i díky dobrým výsledkům, které jsem s ním měl.

018-1.jpg

025-2.jpg
027-1.jpg
028-2-.jpg

Co říci závěrem? Asi to, že návnady ve střední třídě mohou opravdu velice dobře fungovat i při dlouhodobém krmení a dají se s nimi lovit i velice slušné ryby. Co se týče podzimních plánovaných akcí, tak pokud budu úspěšný, určitě se to dozvíte ze zpráv od vody. Přeji vám všem hodně štěstí u vody a budu se těšit v dalším článku.

Jan Prchlík

007-4.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.