Jan Prchlík – MIVARDI CZ - Opět a znovu díl I.

Zpět na Praxe
23. 1. 2019 - Možná nic neříkající název článku. Pro mě však na místě. Od svých prvních kroků, které jsem udělal, mě to vždy táhlo k řece, kde jsem, dalo by se říct, vyrůstal. I když přes zimu, kdy si dáváme nechtěnou přestávku, vždy plánuji akce na nových lokalitách na jaře je tomu, ale vždy stejně. První kaprolovy opět a znovu podnikám k říčnímu proudu, který mě už jako malého ohromil.
018-2.jpg

Možná nic neříkající název článku. Pro mě však na místě. Od svých prvních kroků, které jsem udělal, mě to vždy táhlo k řece, kde jsem, dalo by se říct, vyrůstal. I když přes zimu, kdy si dáváme nechtěnou přestávku, vždy plánuji akce na nových lokalitách na jaře je tomu, ale vždy stejně. První kaprolovy opět a znovu podnikám k říčnímu proudu, který mě už jako malého ohromil.

Jelikož jsem u řeky za posledních několik let strávil opravdu nemálo času, mám celkem přehled o kaprech, kteří se na jakém říčním úseku loví. Nikdy jsem cíleně nemířil za konkrétní rybou, ale občas je třeba zkusit něco nového. V průběhu roku 2017 jsem se zaměřil na úplně nový úsek řeky z hlediska toho, že na všechny ostatní jezdilo opravdu velké množství kaprařů, zejména těch, které jsem znal a tak nějak jsem vnitřně cítil, že se chci stáhnout kousek do ústraní.

RAPID CHAMPION PLATINUM B17

018-2.jpg

Jan Prchlík

Někdy se člověk dostane do fáze, kdy chce mít zkrátka klid. Nový úsek byl pro mě obrovskou výzvou a chtěl jsem si zde splnit alespoň metu 15 ti kilogramů. To se mi podařilo v průběhu dvou měsíců, kdy jsem z vody dostal jednu ze tří největších ryb úseku na váze 20kg+. Cíl byl pro mě splněn. Do konce sezony jsem si zde zachytal krásné kapry různých velikostí a cítil, že změna byla na místě.

RAPID CHAMPION PLATINUM HARD BALLS B17

011-2.jpg

Cílová ryba ,,Shark". I když nejsem úplným fanouškem pojmenovávání kaprů, někdy je třeba tomu za čím se ženeme dát jméno. V průběhu letošního startu sezony se mi do hlavy vkradla myšlenka, že se pokusím o něco, co jsem snad nikdy nedělal a to ulovit konkrétní rybu.

img_5305.jpg

Rozhodnutí padlo a i přes to, že jsem musel lovit tam, kam mě to už z již zmiňovaných důvodů netáhlo, jsem se zařekl, že dokud ryba nebude na břehu, nepovolím. Jednalo se o úsek řeky, která mi v minulosti dala doslova zabrat a, kde jsem nebyl úspěšný podle mých představ. I když jsem zde lovil méně než kdekoli jinde zkrátka jsem vnitřně cítil, že by výsledky mohly být o něco málo lepší. Nicméně jak se říká, dal jsem se do války a musím bojovat. Nechtěl jsem zde prochytávat notoricky známá a v minulosti i úspěšná místa a tak moje snaha směřovala jinam.

img_5258-1.jpg

Dával jsem tomu vcelku dost času a výsledky byly opět podobné jako v minulosti. Občas nějaký záběr, ale velikost ryb nebyla podle očekávání. Samozřejmě při vycházkách jsem se tu a tam potkal s nějakým známým a dostával jsem různé informace, o které jsem vlastně ani nestál. Zejména o ty, že se cílová ryba už dvakrát ulovila. 

Pokračování 5.3.2019

dsc_0279-1.jpg

dsc_0078-2.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.