Labská sauna – Josef Petráš – MIVARDI ČR díl2.

Zpět na Praxe
25. 3. 2019 - Pokračování článku z 29.5.2019: Jak se říká, kdo si počká, ten se dočká a já se dočkal těsně před půlnocí prvního dne u vody a hned pěkná ryba, šupináč o váze 11,5kg. Paráda!! Tento kapr mě utvrdil v tom, že mé myšlenky se ubíraly správným směrem a má taktika silnějšího krmení funguje. Doufal jsem, že tento záběr, který přišel rychleji, než jsem čekal, nebude záběrem posledním. Místo jsem opět prohodil tentokrát již menší dávkou krmení. Nakonec se postupem času ukázalo, že jsem se vydal správnou cestou.
img_3080.jpg

Pokračování článku z 29.5.2019: Jak se říká, kdo si počká, ten se dočká a já se dočkal těsně před půlnocí prvního dne u vody a hned pěkná ryba, šupináč o váze 11,5kg. Paráda!! Tento kapr mě utvrdil v tom, že mé myšlenky se ubíraly správným směrem a má taktika silnějšího krmení funguje. Doufal jsem, že tento záběr, který přišel rychleji, než jsem čekal, nebude záběrem posledním. Místo jsem opět prohodil tentokrát již menší dávkou krmení. Nakonec se postupem času ukázalo, že jsem se vydal správnou cestou.

MIVARDI - RAPID CHAMPION PLATINUM B17

Po celou dobu panovala horka, chvílemi to bylo fakt peklo a u vody jsem vydržel jen silou vůle, bylo to jak v sauně, chyběly fakt jen březové metličky, ale myslím, že to stálo za to!!   Ostatně posuďte sami – za čtyři dny lovu, kdy to podle sousedů moc nešlo, se mi podařilo do podběráku navést celkem 11ryb velikostně od 3 do 13kg. Tentokrát největší ryby měly devět, jedenáct a půl a třináct kilo, to ale není až tak podstatné.

img_3080.jpg

Důležitější pro mě bylo, že jsem v těch vedrech dokázal přimět ryby zobat a nějaké záběry vůbec udělal.  Nechci a nebudu tady popisovat každý záběr, to by bylo zbytečné. Zajímavé pro mě bylo, že záběry jsem měl jak během noci, tak i přes den a největší ryba výpravy, třinácterák, přišel v pravé poledne, když slunce nemilosrdně pálilo. . Všichni kapři byli šupináči, lysec mi tentokrát nepřišel žádný.

img_3042.jpg

Během výpravy jsem zkrmil zhruba 20kg boilies při denních dávkách kolem 5kg.

Během výpravy jsem si dokonale odpočinul a zapomněl na stresy všedních dní, navíc jsem si zachytal, co víc si přát? Tak to má být, užít si pobytu v přírodě, vyčistit hlavu a do žil nechávat vyplavovat adrenalin při tvrdých soubojích s říčními kapry. Zážitky jsem si odvezl na paměťové kartě fotoaparátu spolu s odpadky. Může se to zdát jako fráze, ale věřte, že co, co kolikrát nacházím na březích našich vod a před započetím lovu jsem nucen toto sesbírat, mi hlava nebere! Naštěstí si čím dál víc  lidí uvědomuje, že je naší  vizitkou a odpovědností, v jakém stavu zanecháme životní prostředí příštím generacím , nicméně jsem přesvědčen, že je potřeba toto ještě stále připomínat..

img_3155.jpg

Stejně tak si neodpustím poznámku směrem k lidem, kteří mají tendenci nedodržovat pravidla a od vody odvážet velké ryby, ať už ke konzumaci nebo prodeji. Nechápu to prostě. Když už pominu fakt, že tím porušují nastavená pravidla, hlavně pak v revírech či úsecích, kde platí K70, tak je zde i problém rybářské etiky. Skutečně se tito lidé dají nazývat rybáři? Rybář by měl mít k rybám a přírodě obecně nějaký vztah, chovat se k vodě s respektem a ne stylem po mě potopa!! Žádná voda není nevychytatelná a letošní léto zasadilo mnohým revírům tvrdou ránu a bude trvat dlouhou dobu, než se zdejší obsádky vrátí do původních velikostí. Je nutností chránit si to, co ve vodách máme a ne vody decimovat pro svůj prospěch!!

img_3159.jpg

Všem slušným rybářům za Mivardi team  krásné zážitky u vody přeje Jožka Petráš    

img_3161.jpg
       

 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.