Lynx - recenze a popis produktu - Jan Prchlík díl.I.

Zpět na Praxe
19. 7. 2019 - V dnešní recenzi bych vám rád představil kaprový naviják Lynx, který je bezesporu vlajkovou lodí značky Mivardi. Tento produkt používám už dva roky a měl jsem možnost ho vyzkoušet v různých situacích a zjistit jak obstojí při delším i extrémnějším používání.
dsc_0057-3.jpg

V dnešní recenzi bych vám rád představil kaprový naviják Lynx, který je bezesporu vlajkovou lodí značky Mivardi. Tento produkt používám už dva roky a měl jsem možnost ho vyzkoušet v různých situacích a zjistit jak obstojí při delším i extrémnějším používání.

LYNX - NAVIJÁK MIVARDI

Hlavním tahounem celého produktu je celotitanová osa, která je maximálně odolná proti deformaci a její pevnost oceňuji hlavně při stahování těžkých zátěží, při chytání na větší vzdálenost nebo na řece. Díky ní se naviják nemá tendence kroutit a daný materiál zároveň snižuje celkovou hmotnost navijáku. Další nespornou výhodou je výkonný uhlíkový brzdový systém, díky kterému na půl otočky přední matky jsem schopný dostat brzdu do buď lehkého, nebo naopak velice tvrdého chodu.

059-1.jpg

Další zásadní prvek je pomalá oscilace a systém přesného ukládání vlasce. Díky těmto dvěma faktorům se vlasec dokonale poskládá a díky tomu a široké cívce navijáku docílíte perfektních a dlouhých náhozů. Deset zapouzdřených nerezových ložisek způsobuje plynulý a hladký chod. Již zmiňovaná cívka navijáku je velkou výhodou při delších náhozech či vyvážkách. Díky ní se na jednu otočku kličky navine 93 cm vlasce a zejména při lovu na velkou vzdálenost je velice dobrým pomocníkem. Lynx je dodáván v balení se dvěma CNC frézovanými cívkami velikosti 8000 a 10000. Pokud je však rybář fanda extrémnějšího zavážení je možnost si dokoupit i cívku velikosti 12000, která je schopná pojmout 950 metrů vlasce o průměru 0,30mm.

dsc_0028-3.jpg

Popis produktu:

Vlajková loď značky Mivardi. Tento precizně zpracovaný naviják uspokojí i nekompromisní požadavky specialistů na kaprařinu. Řada použitých technologií a komponent je v dané cenové kategorii něčím zcela neobvyklým a najdete je pouze u tohoto modelu značky Mivardi. Mezi klíčové charakteristiky tohoto modelu patří použití celotitanové hlavní osy, která je mimořádně odolná proti deformaci a přispívá k dosažení nízké hmotnosti. Hmotnost snižuje i velmi výkonný uhlíkový brzdový systém. Ten je vybaven systémem rychlého nastavení. V rámci půl otáčky přední matice s originálním designem značky Mivardi tak můžete ovládat celý pracovní rozsah brzdy. Dalším klíčovým prvkem je super pomalá oscilace a systém dokonale přesného ukládání vlasce. Tím je zajištěno přesné a rovnoměrné navíjení, které následně přispívá k prodloužení vzdálenosti náhozu. Použití deseti zapouzdřených nerezových ložisek je zárukou naprosto hladkého chodu. Spolu s pevnostním soukolím napomáhají velmi snadnému stahování těžkých zátěží i z velkých vzdáleností. Mimořádně velký průměr cívky napomáhá při náhozech na extrémní vzdálenosti a zároveň umožňuje dosáhnout velkého návinu na otáčku při navíjení. Naviják je dodáván se dvěma CNC frézovanými cívkami (velikosti 8000 a 10000) avšak v nabídce je i speciální cívka s extrémní kapacitou (velikost 12000), dostupná samostatně.

dsc_0034-4.jpg

dsc_0035-8.jpg

dsc_0038-7.jpg

dsc_0042-1.jpg

dsc_0045-6.jpg

dsc_0052-5.jpg

dsc_0057-3.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.