Michal Novotný – MIVARDI ČR – Víkendová výprava

Zpět na Praxe
4. 12. 2018 - Tu jsem absolvoval ještě se třemi kamarády, takže o zábavu nebylo nouze a podařilo se i několik pěkných ryb. Na výpravu vyrážím v pátek rovnou z práce a mám v plánu zůstat do nedělního dopoledne. K vodě přijíždím za silného deště. No nedá se nic dělat, vybaluji věci a skládám je z auta na vozík. Za pár minut už potkávám prvního z kamarádů. Rychlý pokec a pokračuji dál na svůj flek. Moje místo se nacházelo v rákosí a to, jak se později ukázalo, nebyla úplně ideální varianta pro zdolávaní ryb.
dsc04638.jpg

Tu jsem absolvoval ještě se třemi kamarády, takže o zábavu nebylo nouze a podařilo se i několik pěkných ryb. Na výpravu vyrážím v pátek rovnou z práce a mám v plánu zůstat do nedělního dopoledne. K vodě přijíždím za silného deště. No nedá se nic dělat, vybaluji věci a skládám je z auta na vozík. Za pár minut už potkávám prvního z kamarádů. Rychlý pokec a pokračuji dál na svůj flek. Moje místo se nacházelo v rákosí a to, jak se později ukázalo, nebyla úplně ideální varianta pro zdolávaní ryb.

Stále silně prší, ale vidina úlovku mě žene dopředu, takže zanedlouho obě montáže leží na svých místech pod vodní hladinou. Následuje krmení a pak již usedám do křesla a dobíjím baterky kávou.

Pro dnešní lov jsem zvolil boilie SEA z řady CHAMPION PLATINUM a na druhý prut B17ku. Musím říct, že obzvláště příchuť Sea jsem si velmi oblíbil. Její účinnost je naprosto fenomenální.

POP-UP RAPID REFLEX cesta k úspěchu!!!

1-4.jpg

Po kratší době doráží můj parťák, společně relaxujeme a čekáme na blížící se večer. První noc se mně daří zdolat pět ryb. Z toho byly dvě už slušnějších rozměrů a zasloužily si zvěčnit na fotku. Jak jsem již psal, místo ze kterého jsem chytal, bylo utopené v rákosí a každá větší ryba toho samozřejmě neváhala využít a namířila si to rovnou do něj. Nezbývalo mně nic jiného, než ryby následovat do vody. Zdolávání probíhalo po prsa ve vodě, což v noci nebylo úplně ideální, ale zase to byl další rozměr rybařiny, který jsem si vyzkoušel a ve finále i užil.

2-36.jpg
4-32.jpg
6-30.jpg

Druhý den probíhal v poklidu, na břeh jsem dostal pět menších kaprů a celkově to byla pohoda a fajn relax s přáteli. Příchodem noci ožívaly moje naděje na slušnější úlovek. Ryby jsem sice chytal, ale pořád to nebyla ta sorta, kterou bych si představoval. Změnil jsem taktiku a nabil 24ku hard plus 20ku plovku, to celé jsem poctivě obalil pastou. Vznikla tak opravdu pořádná nástraha. Do prutu jsem se opřel a záměrně přehodil krmné místo. Tato změna se vyplatila, a já jsem opět po prsa ve vodě zdolal dalšího krásného šupináče. Za nedlouho padla půlnoc a my se uložili ke spánku, stejně tak jako naše pruty.

12-19.jpg

V neděli ráno se až do našeho odjezdu, který jsme naplánovali na desátou nic nestalo, ale to vůbec nevadilo.

Víkend jsem si užil, nachytal pěkné ryby a strávil super chvíle se svými kamarády.

Ať se vám daří.

Michal Novotný

dsc04660.jpg
dsc04653.jpg
dsc04638.jpg

dsc04581.jpg

dsc04499.jpg

dsc04461.jpg
dsc04444.jpg
dsc04443.jpg

dsc04420.jpg

dsc04391.jpg

dsc04374.jpg
dsc04343.jpg
c-2.jpg

8-22.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.