MIVARDI Naviják Lynx – recenze – Lukáš Nedělka

Zpět na Praxe
21. 10. 2018 - Naviják od společnosti Mivardi s přední brzdou, který je určen k lovu velkých kaprů. Díky velké cívce se hodí jak na daleké nahazování, tak i na dlouhé vyvážky. Tato vlajková loď mezi kaprovými navijáky vás velice rychle zaujme nejen svým vzhledem, ale i svými vlastnostmi a zajímavou cenou.
_mg_8385.jpg

Naviják od společnosti Mivardi s přední brzdou, který je určen k lovu velkých kaprů. Díky velké cívce se hodí jak na daleké nahazování, tak i na dlouhé vyvážky. Tato vlajková loď mezi kaprovými navijáky vás velice rychle zaujme nejen svým vzhledem, ale i svými vlastnostmi a zajímavou cenou.

Složení.

Celotitanová osa navijáku, která je mimořádně odolná proti deformaci a přispívá tak k dosažení velice nízké hmotnosti celého navijáku. Hmotnost navijáku je pouze 650g. Hmotnost také snižuje i velmi výkonný uhlíkový brzdový systém. Ten je vybaven systémem rychlého nastavení a tato brzda vás velice mile překvapí svojí citlivostí a rychlostí. Deset zapouzdřených ložisek dodává tomuto navijáku precizní, hladký a tichý chod a jeho ovládání a stahování i těžkých olov je velice příjemné a spolehlivé. Pevnostní grafitové tělo je velice povedené a zpracování celého navijáku je příjemné a velice dobře se udržuje a zbavuje případných nečistot způsobený samotným rybolovem.

_mg_7899.jpg

Daleké nahazování

Tento naviják je vhodný i na nahazování do opravdu extrémních vzdáleností. Klíčem k dosažení dalekých hodů je správné ukládání vlasce na navijáku. Pomalá oscilace dokonale ukládá vlasec na cívku a tím je zajištěno přesné a rovnoměrné navíjení, které následně přispívá k prodloužení našich náhozů. Navíc vzorné ukládání vlasce na cívku zabraňuje, aby se nám dostával vlasec pod cívku navijáku, což není nikdy moc příjemné a můžu říct, že po roce používání, se mi na vlasci netvořily ani jednou takzvaná oka, které se dostávají pod cívku a znepříjemňují tak náš lov.

 

img_9108.jpg

Dlouhé vyvážky.

Jestli patříte k milovníkům lovu z velkých dálek jako já, je tento naviják to pravé pro vás. Pevnostní soukolí celého navijáku bez problému zvládá stahování i těžkých zátěží z velkých dálek. Naviják je opatřen dvěma CNC frézovanými cívkami (velikost 8000 a 10000), které dostatečně pojmou několik set metrů vlasce. Pro extrémní zavážení je v nabídce i cívka velikosti 12000, která pojme až 930 metrů vlasce průměru 0,30mm. Převodový poměr navijáku je 4,3:1 a na jedno otočení kličky je návin vlasce 93 cm. Což je, velice dobré a stahování z větších dálek je hned o něco příjemnější. Citlivá brzda je velice precizní a citlivá i pro došponování těžkých olov, nebo zavážení na kámen, kdy je potřeba brzdu doladit podle našich představ, což u této brzdy není žádný problém. Tento naviják používám i při krmení raketou spodovým prutem. Od loňského roku jsem nahodil pár set krmných raket a naviják nevykazuje žádnou vůli ani problém. Jeho lehké tělo a pomalá oscilace navíjení je velice příjemná i při krmení raketou.

 

_mg_8385.jpg

Lynx

Závěr. 

Tento naviják patří do top třídy navijáků. Provedení je velice čisté a precizní. Dřevěná klička dodává navijáku šmrnc a celkový dojem v černém provedení budí pocit luxusu, aby také ne, za velice dobrý peníze se dá pořídit velice kvalitní a solidní naviják, který vás jistě mile překvapí a nenechá na holičkách. Velkou výhodu shledávám v materiálu provedení, který se dobře udržuje. Naviják je lehký a velice dobře padne do ruky. Navíc se mi i líbí, že při výměnách cívky za jinou není na ose žádná podložka nebo pružinka, která se může při výměně lehce ztratit, jako tomu bývá u jiných navijáků. Za mě je tento naviják velice povedený a za opravdu rozumné peníze pořídíte velice kvalitní mašinky, které budou sloužit po mnoho sezon.

_mg_7902.jpg
_mg_7903.jpg
_mg_7938.jpg

_mg_7939.jpg
_mg_7940.jpg
_mg_8137.jpg

%fotbox-3-10%

_mg_8351.jpg
_mg_8363.jpg
_mg_8365.jpg

img_9118.jpg
img_9263-1.jpg
img_9450-2.jpg

img_9508.jpg

Lukáš Nedělka

_mg_8371.jpg
_mg_8374.jpg

_mg_8380.jpg
_mg_8381.jpg
_mg_8386.jpg

Přiložené obrázky

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.