Pavel Bobrman Vohralík – MIVARDI CZ - Ryba mého života díl.I.

Zpět na Praxe
10. 6. 2019 - Co vše člověk získá rybolovem a co vše ztratí, o tom je tenhle příběh, příběh jedné ryby, lidí, rybářů, kaprařů. Doufám, že toto sdělení, povede spíš k zamyšlení, než k oslavě nějakého úspěchu. Kapr a kus životní cesty s ním, ryba co hodně vzala a hodně dala. Paradoxně i kdybych tu popsal na stránky dlouhého textu celý příběh, nejlépe to shrnul dlouholetý kamarád, který šel celý kus té dlouhé cesty se mnou, Luděk Černý:
img_5350.jpg

Co vše člověk získá rybolovem a co vše ztratí, o tom je tenhle příběh, příběh jedné ryby, lidí, rybářů, kaprařů. Doufám, že toto sdělení, povede spíš k zamyšlení, než k oslavě nějakého úspěchu. Kapr a kus životní cesty s ním, ryba co hodně vzala a hodně dala. Paradoxně i kdybych tu popsal na stránky dlouhého textu celý příběh, nejlépe to shrnul dlouholetý kamarád, který šel celý kus té dlouhé cesty se mnou, Luděk Černý:

RAPID CHAMPION PLATINUM - NATURAL CONCEPT - RAPID

,,Před 6 lety jsem tomu nevěřil ani já a těch co ti ji nepřálo bylo spousty. Ztratil jsi kvůli tyhle rybě, spousty přátel ( nakonec možná dobře ). Samozřejmě, že bych ji taky rád chytil na 30+..Ale tobě ji přeji nad 30+ jako jedinému. Je to možná sobeckost, ale podle tebe tahle ryba byla pojmenována a máš i nakonec právo si ji potěžkat v této velikosti jako první. Takže kamaráde, ani barva našich dresů nás nikdy nerozdělí. A abych nezapomněl, bude tě to stát dost plzní, i pro Jaroslava Bártu".

img_5350.jpg

Příběh propojení třech kamarádů.

Zde je třeba začít od konce. Jen tak si vyjedu se synem Pavlíkem, na pohodu a klid. Polapeme nějakou bílou rybu na splávek, stále se učí a už přišel čas přidat k lovu s bičem i nějaký ten naviják na klasickou boloňku. Kaprařina budu jen část této zábavy. Okrajová záležitost. Stejně už asi jedu pozdě, už budou ryby asi vytřené, ale uvítám to, dám dva hody na mělčí část. Copak o to, na červíka je zábavy dost, ale až v podvečery a hlavně ryba se nechová tak, jak jí velí roční období. Divné, jsme bez záběru. Druhé ráno si vstanu dřív a jdu to přehodit, jinam, jiná část, jiné hloubky, něco mi říká, že ryby asi opravdu nejsou ještě připravené a někde jen stojí a čekají na vývoj počasí, to se po části krásného dubna otočilo a jen chlad a déšť. Občas vykouknu slunce! A to je ten impuls! Jen tehdy je kontakt s rybou!

img_5180.jpg

Je rozhodně zajímavé, že jsem právě teď neprahl po žádné velké rybě a krmení jsem upravil na mnohem přesnější ze břehu a ve větší dávce velkých pelet EASY CATCH a TURBO, boilies SEA v novém kabátě NATURAL CONCEPT jsem přicukroval svých tradičních třicet kuliček na prut. Celkem jednoduchá strategie. A on nakonec opravdu zabral, po sérii menších kaprů. Ale vždy jen, za svitu slunce.

Už jsem neměl ani trochu energie, souboj byl neskutečně dlouhý, bylo mi jasné, že si to rozdáváme jen spolu, v ten pravý čas, v jeho největší a mojí nejmenší síle! Ale o tom o pár řádků níž. On vyhrával a dlouho si se mnou dělal co chtěl. Když jsem ho opravdu doslova dosoukal do podběráku, jako by ze mě všechno spadlo! Jako by byl konec všeho. Po dvou dnech, kdy mi volal kolega Jarda Dufek a ptal se mě, jak se cítím, říkám nijak, úplně prázdno. Vzpomenul jsem si na svůj oblíbený film Forest Gump a poručíka Dana. I já se smířil s Bohy.

img_5344.jpg

Proto tato ryba nikdy nebude předmětem nějakého hlášení rekordu, ať si to každý přebere jak chce, bude jen součástí mého osudu.

Na začátku příběhu byla náhoda a lov na vodě, jež byla pro mě krásná svojí složitostí. Osudný lov podzimu 2013. Zní to asi hloupě, ale hodně jsem se tam hledal a ten den jsem nástrahu nejméně 15x přehodil, stále se mi něco nezdálo. Velmi masivně jsem zakrmil a z montáže udělal mega PVA set. Tak, aby presentace na dně byla opravdu luxusní. V podvečer se zatáhlo a začala opravdu neskutečná bouřka, po ní strašně dlouhý liják. Po pěti minutách dvě opravdu velké rány na hladině, bylo to, jak když tam skáče do vody malé dítě. Dvakrát jsem se šel podívat co se děje, ale v té tmě, která mezitím nastala a silném dešti jsem nic nezahlédl. Opatrný záběr a po zdolání ON, poprvé, ryba, kterou jsem zde nečekal.

img_5337.jpg

Monstrum, co se týče stavby těla, on nevyzní nikdy na fotce, je neskutečně stavěný, impozantní je jeho šířka ve hřbetu. To se musí vidět a zažít. Zvážil jsem jej a dosáhl neskutečné váhy 24,2kg. Opravdu jsem měl radost, velikou a co byla moje největší chyba, rybu jsem zveřejnil, podělil se s kamarády. To jak mi ji pohaněli na FB a to i moji kamarádi i kolegové, které jsem uznával mě šokovalo. Taková ryba zde prostě není! To bylo sdělení těch moudrých. Po dvou dnech jsem tehdy raději napsal, že jsem měl asi špatnou váhu. Prvotním ulovením této ryby jsem víc ztratil, než získal. Ale doufal jsem, že se uloví někdo další a zdokumentuje.

rijen2013_24.2.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.