RCCC 2018 – souboj rytířů - MIVARDI partner akce

Zpět na Praxe
18. 10. 2018 - Kaprařský závod jednotlivců ze břehu, ve spolupráci s MO Čelákovice a SÚS ČRS, jehož je MIVARDI již několik let důležitým partnerem a letos, nejen jako hlavní partner soutěže sektorů, tak i generální partner doprovodné akce Velcí pomáhají malým, jež pomáhá v činnosti dětských rybářských kroužků ČRS a akcí s účastí postižených dětí!
d7c_1766.jpg

Kaprařský závod jednotlivců ze břehu, ve spolupráci s MO Čelákovice a SÚS ČRS, jehož je MIVARDI již několik let důležitým partnerem a letos, nejen jako hlavní partner soutěže sektorů, tak i generální partner doprovodné akce Velcí pomáhají malým, jež pomáhá v činnosti dětských rybářských kroužků ČRS a akcí s účastí postižených dětí!

Tak jako loni i letos se sešli rybáři jednotlivci, ke klání pro dobrou věc na svazovém úseku naší největší řeky Labe. RCCC je klub rybářů, kaprařů, lovících samostatně, bez pomoci druhého, lodě či sonaru. Závod byl vypsán pro 48 míst, tedy o čtyři více než loni. Rozdělených do čtyř sektorů. Na průběh akce dohlíželo 22 pořadatelů klubu a pět členů místní rybářské stráže. Podstatou akce, jež pořádá rybářský klub RCCC z. s. ve spolupráci s Městem Čelákovice, zdejší MO a za podpory SÚS ČRS je podpora dětí, jež neměli v životě štěstí a také podpora rybářských kroužků ČRS. Letošní rok přinesl více než 175.000kč na dvě hlavní postavy.

d7c_2053.jpg

Malý dárek pro Ondru !

Tváří letošního ročníku byl místní šestiletý Ondra a jedenáctiletá Michalka. Chlapec se závažnou poruchou autistického spektra. Což je nejzávažnější porucha dětského mentálního vývoje. Projevuje tím, že ve svém věku neumí mluvit, rozumí jen málo z toho, co rodiče a ostatní lidé říkají a nerozumí spoustě věcem, které se kolem něj v běžném životě dějí.

d7c_1751.jpg

Mivardi sponzor sektorů!

Michalka, z Třebechovic od Hradce Králové, holčička plně závislá na invalidní vozík, která má od narození neznámou nemoc, připomínající dětskou mozkovou obrnu spojenou s centrální svalovou hypotonií. Tato nemoc má za následek celkové zhoršení hybnosti těla, která znemožňuje běžný pohyb zdravého člověka a naprosto vylučuje samostatnou chůzi. Přes veškeré překážky, se kterými se Míša musí potýkat, je to veselá a chytrá holčička.

d7c_1766.jpg

O hlavní pohár byl zájem!

Před samotným závodem se uskutečnily další doplňkové akce v rámci hlavního projektu Velcí pomáhají malým, které klub RCCC pořádal, např. „RCCC retro“, které pomohlo k nové výbavě na rybaření, chlapci z Ostravy z nepříznivých sociálních poměrů a má rybařinu v srdci, v hodnotě téměř 40.000kč.

d7c_1826.jpg

Radkův sumec!

A tradiční akce pro rybářské kroužky, které jsme celý rok podporovali formou balíčků, včetně setkání malých rybářů s dětmi z Dětského domova a s postiženými a dětský rybářský tábor, jsme posílili materiální pomocí v hodnotě dosahující téměř 175.000kč.

 

d7c_2069.jpg

MIVARDI tým měl nakonec čtyři osoby! Jana Prchlíka, Jaroslava Dufka, Pavla Vohralíka a od našeho odběratele lovil na boilies MIVARDI Radek Zach.

dufik.jpg

Jarda Dufek selfíčkuje!

Los míst nebyl moc přívětivý, sektor číslo 2 M-CARP je nejtěžší a tam spadli Honza a Jarda! Já na místo 40, což bylo sice u železničního mostu, ale až třetí místo před ním v sektoru CAMOCODE. Relativně dobré, tedy v ,,přerovském lese“, kde se před závodem ,,lapalo“ měl Radek Zach a také toho dokázal využít. Ze sektoru Rapid vyšel i vítěz! Radek se umístil nejlépe, 5 místo celkově je velkým úspěchem i druhé místo v sektoru! K tomu pár menších ryb a jeden smolík o pár gramů pod pět bodovaných! A nádherný sumec, toho bych nerad opomenul. Jarda a Prchlajz trénují poctivě jelce, menší kapry a cejny. Los byl krutý, ale pro tak zkušené borce to nic neznamená, dojedou s klidem sobě vlastním do konce akce.

 

img_0388-2.jpg

Mých jedenáct bodů!

Mě osobně se vydařil úvod přesně podle taktiky, kterou jsem si stanovil před akcí. Jedenáctka hned první větrný večer! A pak dlouhé nic, jako by ryby opustily tuto krajinu. Skoro čtyřicet hodin jsme neměli ani kontakt s bílou rybou. Poté dvě, co trošku naštvou……4,75kg a 4,85kg. Smolíček! Poslední noc sázka na větší rybu a 2 x 24mm SEA z řady RAPID CHAMPION PLATINUM. Ale Smolíček číslo 2. ryba se mi uvázala ve stulíkách, po marné desetiminutovce rybu ztrácím, do rána nakonec padám z osmého místa celkově na konečné čtrnácté.

 

prchlajz-2.jpg

Honza Prchlík

Na internetu jsme marně hledali podobnou akci jednotlivců. Závod tímto způsobem v klasické kaprařině, činí tuto akci velmi ojedinělou i v Evropě. Ono představte si lov na 96 hodin, kdy vše musíte zvládat jen sám, a to v tempu závodním, tedy i se stravou a bez odpočinku! Akce je opravdu unikátní a díky špičkovému servisu místní MO, Města Čelákovice, podpoře partnerů a Středočeského územního svazu, dostává stále vyššího uznání a prestiže.

plaketa.jpg

Plaketa ČRS SÚS

Před samotným závodem byla navíc nutná součinnost Městské policie Čelákovice a Brandýs, jež doprovodila část závodníků do sektorů vzdálených až 24 km.

 

d7c_2230.jpg

Ale zpět k závodu. Hospodář MO Pavel Jindřich a ředitel závodu pan Miroslav Kumprecht, spravedlivě podělili úsek od jezu k jezu na stometrové výseče, kde měl závodník možnost ulovit bodovanou rybu, kterou byl kapr nebo amur s minimální váhou 5 kg. Tedy při váze 10kg bylo závodníkovi přičteno deset bodů. Aby se úseky vyrovnaly a došlo i na taktiku, bylo stanoveno, že se započítávají jen tři nejtěžší úlovky!

Závod na řece je vždy sázka do loterie.

 

10-22.jpg

Nejprve silný vítr a při losování i déšť. Středa byla díky počasí rybářsky úspěšná! Chytlo se hodně krásných ryb, bohužel ve čtvrtek nastalo ,,plážové období“. No, úvod října se silný sluníčkem ubral množství záběrů. Ač hodně zkušených závodníků kmitalo a vymýšlelo, úlovků bylo poskromnu. V sobotu si na břehu řeky udělal výlet mezi účastníky místní rybářský kroužek a na programu bylo několik přednášek pro děti. S kroužkem náš klub RCCC spolupracuje dlouhodobě a podílíme se i na činnosti během roku. Až zase poslední noc, která přinesla více větru byla rozhodující, každý úlovek měnil průběžné pořadí až do nedělního rána, kdy byl stanoven konec.

11-5.jpg

K zajímavostem patří, že nejstarším účastníkem akce byl pan Novák Jiří, současný místopředseda SÚS ČRS. Jedinou ženou ve startovním poli byla paní Michaela Hejnová a soutěže se zúčastnil i vedoucí odboru mládeže a předseda místní MO pan Jiří Eichler. Členem RS závodu byl pan Václav Pertl, předseda Dozorčí komise SÚS ČRS. Nejtěžší kapři během akce byli dva úlovky nad 16 kg, to se podařilo panu Michalu Bernardovi a panu Tomáši Bartošovi.

 

12-16.jpg

Na slavnostní vyhlášení již bylo krásně a předávající, pánové Dušan Hýbner a Aleš Haluska oceňovali spolu s pořadateli všechny účastníky v různých kategoriích, včetně cen za dlouholetou činnost v klubu RCCC pro podporu mládeže. Jeden dar byl ale speciální, paní Bajerová vydražila speciální obraz z RCCC ve prospěch nemocné Michalky za 25.000kč.

13-19.jpg

Soustředění!

Vítězem se stal dlouholetý účastník pan Michal Bernard s náchytem na tři bodované ryby 35,9kg, druhé místo obsadil člen RS Severočeského územního svazu pan Radek Pošta (30,5 kg ) a třetí skončil nováček akce Chlupsa David (24,9kg ). Nejzajímavější rybou byl ohodnocen úlovek v sektoru rozhodčích, kdy Petr Smolík zvládl souboj se sumcem 42kg -210cm. Nejkrásnější rybou byl ohodnocen lysec se zvláštností šupin Martina Marka s vahou 11,7kg. Vítězové sektorů: Bernard Michal, Potěšil Marián, Chlupsa David a Pošta Radek.

15-15.jpg
 

Na konci snad ani nebylo důležité, kdo vyhrál a kdo se jen zúčastnil. Všichni se rozjeli do svých domovů s pocitem, že pomohli tam, kde je to potřeba!

16-14.jpg

Po obrovském nadšení z letošní akce a podpoře, jež se nám podařilo získat pro děti, již plánujeme ročník 2019!

17-12.jpg

Jsem velmi potěšen za plaketu ČRS SÚS, kterou jsem obdržel za dlouholetou činnost ve prospěch dětí a mládeže v kroužcích a postižených!

Pavel Vohralík

Konzultant MIVARDI

Předseda klubu RCCC z.s.

 

18-10.jpg

RCCC 2018 – souboj rytířů Labe – MO Čelákovice ČRS SÚS

Celkově:

1.Bernard Michal 35,9kg

2.Pošta Radek 30,5kg

3.Chlupsa David 24,9kg

5.Zach Radek (Mivardi)  20kg

14.Vohralík Pavel (Mivardi)  11kg

22.-48. Dufek Jaromír a Jan Prchlík (Mivardi)

19-7.jpg
2-33.jpg
20-6.jpg

22-1.jpg
23-5.jpg
24-5.jpg

Nádherný východ slunce!

27-4.jpg

3-33.jpg

Přiložené obrázky

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.