Říční klenot – Týnka Hejná a Jakub Belza – MIVARDI CZ

Zpět na Praxe
8. 2. 2019 - Nádherný článek - nádherné ryby - stojí za to se podívat !!! Podzim již byl v plným proudu. Voda se pomalu, ale za to jistě ochlazovala. Teplota vody v řece měla ale stále ještě pěkných 12 stupňů. Již v létě jsme si naplánovali podzimní týdenní výpravu na jeden úsek řeky, který mám tak rád.. Začínal jsem tam chytat už více jak před deseti lety a je to taková moje srdcovka.
dsc_0702.jpg

Nádherný článek - nádherné ryby - stojí za to se podívat !!! Podzim již byl v plným proudu. Voda se pomalu, ale za to jistě ochlazovala. Teplota vody v řece měla ale stále ještě pěkných 12 stupňů. Již v létě jsme si naplánovali podzimní týdenní výpravu na jeden úsek řeky, který mám tak rád.. Začínal jsem tam chytat už více jak před deseti lety a je to taková moje srdcovka.

Vyzbrojili jsme se cca 20 kg boilies z řady Rapid Excelent a to jak jinak než Kapřím gulášem v průměru 18mm, které jsme si několik dní předem připravili zalitím amino liquidu totožné příchutě. Místo jsme zvolili v hlubší části úseku, kde jsme očekávali, že by se v tuto dobu mohli kapři zdržovat. KAPŘÍ GULÁŠ A B17 + PASTA PROACTIVE.

dsc_0797.jpg

První tři noci utekly jako voda v řece a my se stále nedočkali záběru. Počasí připomínalo spíš takové babí léto a ryba očividně ještě ve větších hloubkách nebyla. Proto jsem jeden prut stáhnul z koryta a zkusil najít nějaké mělčí, tvrdší místo, přesně opak toho co jsme doteď chytali. Nakonec po pár náhozech s markerem a šnůrou jsem jedno takové místo našel. Hloubka necelé tři metry, písčité dno a pár kamenů. To je přesně to, co hledám! Nahodil jsem tam jednu předipovanou kouli 24 mm Hardballs B17 obalenou v těstě. Zakrmil okolo 30 kuliček boilies a čekal, co se bude dít.

 

dsc_0663.jpg

Čtvrtý den ráno se dočkávám konečně záběru! Ano, je to na ten prut, který jsem přehodil na jiné místo. Následoval přímo brutální souboj, na jehož konci se ocitl v podběráku klenot úseku, ryba na kterou zde čekám již několik let.. V ten moment jsem nejšťastnější člověk na světě! Přímo ukázkový, říční lysec o kterém se mi nezdálo ani v tom nejodvážnějším snu. Pocity při ulovení takovéto ryby jsou nepopsatelné, ještě teď když píšu tyto řádky mě běhá mráz po zádech. Pár fotek na vzpomínku, krátké video a pouštíme rybu tam, kam patří.

 

dsc_0593.jpg

Předposlední den dostává Týnka dva záběry. První byl krátký lysec se třema velkýma šupinama na boku. Druhý byl úžasný "poledňák", šupináč s mírami 84 cm a 14,5 kg. Oba zabraly na 2 kuličky kapřího guláše o průměru 18mm.

 

dsc_0709.jpg

Takže abych to shrnul, za celý týden přišly jen 3 záběry, ale stály opravdu za to. Někdy se vyplatí být "líný" a vydržet až do konce.

 

dsc_0747-1.jpg

Belzič a Týnka

dsc_0750-3.jpg

 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.