Srdci neporučíš – Jan Prchlík - MIVARDI díl.I.

Zpět na Praxe
13. 10. 2019 - Pro letošek jsem měl jasný plán a cíl. Zakázat si lov na řece na dobu co možná nejdelší a alespoň celou jarní část sezony strávit na stojatých lokalitách a pokusit se zde nachytat několik ryb, které pro danou metu byly v mých očích důležité. Celkem jsem odolával a držel si zajetý způsob až do konce května. Když však v tom nejlepším období vůně řeky zavelela, nedalo se tomu poručit a opět jsem jednoho večera stál na známém místě, nasával podvečerní atmosféru a dýchal nádherný vzduch, který je typickým právě pro řeku.
022-3.jpg

Pro letošek jsem měl jasný plán a cíl. Zakázat si lov na řece na dobu co možná nejdelší a alespoň celou jarní část sezony strávit na stojatých lokalitách a pokusit se zde nachytat několik ryb, které pro danou metu byly v mých očích důležité. Celkem jsem odolával a držel si zajetý způsob až do konce května. Když však v tom nejlepším období vůně řeky zavelela, nedalo se tomu poručit a opět jsem jednoho večera stál na známém místě, nasával podvečerní atmosféru a dýchal nádherný vzduch, který je typickým právě pro řeku.

Už ve svých čtyřech letech jsem cítil poprvé to co je pro ní specifické, a rok co rok stejné. Když tam tak stojím, při zapadajícím slunci zavřu oči a poslouchám ty zvuky, přijde mi jako by to bylo včera, kdy jsem do říčního proudu poprvé nahodil. Jenže to včera je o 35 let někde jinde a za tu dobu mi řeka dala neskutečně mnoho zážitků.

NATURAL CONCEPT B17

První dvě vycházky jsem podnikl do neznáma. Na místo a vlastně na úsek řeky, který moc neznám a v minulosti jsem zde strávil minimum času. 

02-5.jpg

Je zde co místním velikánům vracet. V letech minulých mě zde několik ryb slušně vyškolilo a pro letošek jsem si řekl, že sem pár výpadů podniknu. Začalo to dvěma nulami, nicméně se rozhodně nehodlám vzdát bez boje. Bohužel příchozí deště zvedly průtok natolik, že jsem zde nemohl plnohodnotně lovit. Bylo na místě se tedy zaměřit na úsek, který znám a hlavně na místa, kde jsem byl schopný i při extrémním průtoku lovit tak, aby to dávalo smysl.

020-1.jpg

Jedno takové jsem měl v plánu navštívit minimálně čtyřikrát po sobě s tím, že jsem mu naprosto důvěřoval a věřil, že se zde právě teď ryby budou vyskytovat. Proud v řece sílil a byl jsem vázán na lov v nejtěsnější blízkosti břehu. Jelikož bylo velice obtížné chytat, u vody nebyl jediný rybář. Prostoru jsem měl tedy pro sebe víc než dost a to mi vyhovovalo. Jeden z prutů jsem dával do stulíkového pole s hloubkou kolem 1,5 metru, a krmil zde na malý prostor, dalo by se říct přímo na montáž.

022-3.jpg

Druhý prut jsem zanášel dobře padesát metrů po proudu a nahazoval tak daleko jak jen bylo možné montáž udržet. Zde jsem vsázel na větší krmnou plochu. Vrchní prut jsem krmil boiliem B17 v průměru 24mm spodní krmné místo bylo tvořeno z druhu SEA oboje ve verzi Natural concept. Byl jsem velice zvědavý, jak koule v řece obstojí a jak moc budou nebo nebudou držet v silném proudu a při ataku bílé ryby, které v tomto směru na řece dokáže lov velice znepříjemnit. 

023-3.jpg

024-2.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.