Štístko Lum – Pavel Bobrman Vohralík – MIVARDI CZ díl I.

Zpět na Praxe
8. 5. 2019 - Velice rád chodím na více revírů, na každém mám nějakou vizi, nějaký cíl, nějaké vytipované místo. První revír, kde se krmilo se takřka od prvního povolení ledu, jsem měl blízko bydliště a věnoval jsem mu maximum svého volného času. Je to revír, na kterém jsem lovil ještě před revolucí a chytal své první větší kapry na kostku chleba, z hladiny, když bylo ideálně větrné počasí. Ryb a záběrů přibývalo, ale ne ve velikosti, po které jsem přímo toužil, ale v chladných a velmi větrných dnech, které bičovali východ Čech to bylo velmi příjemné zpestření. Ruku na srdce, jezdil jsem, až když jsem umístil syna do školky, což není čas úplně ideální a jen na krátké vycházky, protože jsem byl ještě dost limitován prací.
img_4136-1.jpg

Velice rád chodím na více revírů, na každém mám nějakou vizi, nějaký cíl, nějaké vytipované místo. První revír, kde se krmilo se takřka od prvního povolení ledu, jsem měl blízko bydliště a věnoval jsem mu maximum svého volného času. Je to revír, na kterém jsem lovil ještě před revolucí a chytal své první větší kapry na kostku chleba, z hladiny, když bylo ideálně větrné počasí. Ryb a záběrů přibývalo, ale ne ve velikosti, po které jsem přímo toužil, ale v chladných a velmi větrných dnech, které bičovali východ Čech to bylo velmi příjemné zpestření. Ruku na srdce, jezdil jsem, až když jsem umístil syna do školky, což není čas úplně ideální a jen na krátké vycházky, protože jsem byl ještě dost limitován prací.

BOILIES RAPID EASY CATCH - NATURAL CONCEPT

Druhý bod mé snahy, malá pískovna, říkám jí ,,tříhektarák“, ne už tak navštěvovaná, ale krásná! Dle zjištění zde má končit svazový rybolov a tak bylo mojí snahou hledat těch pár kaprů, kteří zde mohli zbýt. Trošku velký level jsem si nasadil! To jsem pochopil po šesté krátké vycházce. Sem se ještě vrátím, to vím, jsou zde opravdu raritní kousky se zvláštností šupin i stavby těla. A to my stejně nedá spát. Viděl jsem několik kaprů, kdysi dávno zde ulovených a musím na ně stále myslet, jestli se mi je podaří přelstít.

img_4136-1.jpg

Horní Labe – je paráda, že mimo asi deseti dní, lovím hned od počátku roku. Jedu to souběžně, daří se, ale také ne ta velikost, úlovků přibývá. Kapři a velcí cejni dominují. Ani těch pár dní zámrzu toku jsem tedy nelenošil, již loni, po konzultaci s Honzou jsem přemýšlel o mixu našich úspěšných boilies RAPID Champion Platinum SEA a B17. Tak mě zase zlákalo, něco vytvořit, kombinovat z těchto velmi úspěšných směsí MIVARDI. Za pomoci kamaráda Myšáka, s trochou vlastních schopností a dovedností byla vyplozena kulička, která se již od začátku zdála, že bude mít potenciál.  

img_4280-1.jpg

Stále chodím v kruhu tří vod a dostávám od začátku sezóny na neskutečný počet 124 ulovených ryb. Blíží se konec března, samé velké cíle, už si říkám, nedal sis velké sousto? Jelikož v rámci firmy zrovna pracujeme na nové generaci boilies, která ponese označení NATURAL CONCEPT, dostávají se tyto produkty na posouzení i ke mně. Mám radost z nových věcí, inovace nás všechny posouvá a nám rybářům dává nové sny a nové vize. Už se těším, až je vyšlu kaprům jako na podnose.

img_4335.jpg

Jako vždy náhoda, tři celé dny volna, to je skoro zázrak! Musel jsem to využít a zároveň nechat rozjetá lovná místa odpočinout. Rozhodl jsem se strávit ten čas na středně velké, devatenáctihektarové vodě s velkou členitostí dna. Bohužel místa, kam jsem chtěl nahodit, obsazena! Celou cestu autem jsem si představoval, kde začnu. Nevadí. První den obětuji hlubším místům, třeba se kapři ještě nerozjeli, moc opravdu čistě slunných dnů nebylo! Musel jsem i s krmením a nástrahou začít velmi opatrně, zprvu jen pelety TURBO, tři házecí košíky na jeden prut. A pop-up boilies. Nához jen s PVA a peletovým mixem TURBO a Easy Catch 4 a 8 mm. První den a první ryba, menší kapřík. Bohužel jen jedna, ale trefil jsem přesně první slunný den a to zrovna na rybách nechceš! Druhý den opět příjemné teplíčko, trošku jsem již přitvrdil a odhodlal se začít štěstí s boilies. I když ve mně hlodalo, zda není moc brzy. Voda se ohřívala pomalu, změna místa, pokusím se lovit podél břehů. Další kapřík a pěkný souboj na dvouapůllibrové proutky.

Pokračování 15.7.2019

img_3894-1.jpg

img_3425-1.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.