Tomáš Bőhm – Mivardi ČR – Osobáček

Zpět na Praxe
31. 10. 2019 - Zdravím přátelé. Listy se pomalu začínají barvit do oranžova a to znamená, podzim je tady. Čas, jak já říkám, pořád máme čím dál tím míň a každou volnou příležitost je třeba využít. Tentokrát je vše zorganizováno velmi rychle a na poslední chvíli. Kolega z týmu Honza sedí na pro mě zcela nové svazové vodě a já se chystám dojet za ním po odpolední směně.
6-38.jpg

Zdravím přátelé. Listy se pomalu začínají barvit do oranžova a to znamená, podzim je tady. Čas, jak já říkám, pořád máme čím dál tím míň a každou volnou příležitost je třeba využít. Tentokrát je vše zorganizováno velmi rychle a na poslední chvíli. Kolega z týmu Honza sedí na pro mě zcela nové svazové vodě a já se chystám dojet za ním po odpolední směně.

Do auta házím to nejnutnejší a pomalu vyrážím. K vodě se dostanu v pozdních hodinách, mám tam mnoho času vše nachystat a pořádně se vyspat na ráno. Voda mě na první pohled zaujala svou čistotou a množstvím vzrostlé trávy, která se táhne až těsně pod vodní hladinu.

HÁČKY MIVARDI M-POINT

6-38.jpg

Parťák vodu moc dobře zná a tímto mi velice usnadní  práci z výběrem místa. Rovnou plochu zde téměř nenajdeme a dno je samý kopec, přesně úkryt, kde chcete hledat kapří mohykány, krmící se na zimu. 

8-26.jpg

Pro tuto výpravu zkouším návazec  z dvacetipěti liberního Fluorocarbonu Xtra Supple  s háčkem M-Point AS o velikosti 6. Jako nástraha pak B17 s reflexní Pop Up Crazy Liver.

1-4.jpg

Hodiny plynou ,my si užíváme krásy podzimu a já konečně dostávám záběr. Je to sice menší dorostenec, každopádně udělal radost. Druhý den ráno přichází další záběr, nepatrý padák přisekávám a hned vím, že je to ta ryba, na kterou jsem čekal. Souboj je tvrdý, ryba vymotává stále hodně víc a víc metrů vlasce, velmi rychle zajíždí do trávy. Toto je zde velký problém, ale rybu se mi daří z první trávy dostat ven a souboj pokračuje. O chvíli se to znovu opakuje a já už pouze přitahuji obrovský trs trávy. Když se montáž dostane blíž, vidíme obrovskou šupinu, kterou mi kapr nechal  na památku, oba máme husí kůži a moc dobře víme, že to byla ta správná ryba. Nic se nedá dělat. Další den už záběr nepřišel a mám před sebou poslední den.

10-26.jpg

Tento den je už od rána jiný. Tajemná mlha, která by se dala krájet, naprosté ticho a jen my              a příroda. V tomto rozjímání mě postaví na nohy zvuk hlásiče. Po záseku opět cítím, že to bude slušná ryba. Tentokrát se snažím rybě nepovolit ani metr, buď něco povolí nebo snad vyhraju já. Povedlo se! Ryba končí v podběráku a já se nemýlil. Nový osobák je na světě, nádherný kapr           o délce devadesátšest centimetrů a osmnáct kilogramů. Jsem plný euforie a děkuji parťákovi, že mi tuto vodu ukázal, oba máme velkou radost. Jako třešnička pak přišel ještě desetikilový lysec.

 

2-48.jpg

Všem přeji hodně úspěšných výprav a mnoho zážitků od vody.

 

3-46.jpg

Za Mivardi Promo Team a Carp Team Matoha Tomáš.

4-44.jpg

5-38.jpg
7-30.jpg
11-5.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.