Tropy – Pavel Krejčí – MIVARDI CZ

Zpět na Praxe
6. 8. 2019 - Panovaly extrémně vysoké teploty a místo, abych se potil v bytě, tak jsem si vyrazil na několika hodinovou chytačku k řece. Díky těm teplotám jsem nečekal žádný velký úspěch, ale štěstí přeje připraveným. Rybolov jsem začal plánovat několik dní předem a vyrazil jsem krmit na vytypované místo u řeky. Další krmení bylo naplánováno na večer před dnem lovu. Bohužel jak již tomu bývá, zjistil jsem, že na mém vybraném místě sedí několik rybářů. S rybáři jsem prohodil pár slov, ze kterých bylo jasné, že s vybraným místem se můžu rozloučit.
dsc_01711.jpg

Panovaly extrémně vysoké teploty a místo, abych se potil v bytě, tak jsem si vyrazil na několika hodinovou chytačku k řece. Díky těm teplotám jsem nečekal žádný velký úspěch, ale štěstí přeje připraveným. Rybolov jsem začal plánovat několik dní předem a vyrazil jsem krmit na vytypované místo u řeky. Další krmení bylo naplánováno na večer před dnem lovu. Bohužel jak již tomu bývá, zjistil jsem, že na mém vybraném místě sedí několik rybářů. S rybáři jsem prohodil pár slov, ze kterých bylo jasné, že s vybraným místem se můžu rozloučit.

Method Mixy Rapid

Nevzdal jsem to a ve vybraném úseku řeky hledal další místo. Po nějakém čase jsem ho objevil cca 2km proti proudu od původního. Ještě ten večer jsem místo zakrmil smícháním vařeného partiklu s peletami Rapid SweetCorn a Rapid Easy Catch příchutě ananas v různých velikostech doplněné o pár hrstí Boilies Rapid Champion Platinum Natural concept příchutě Sea a Rapid Easy Catch příchutě Chobotnice & asa. 

dsc_01711.jpg

Druhý den po práci jsem vyrazil na vybrané místo s nervozitou jestli bude volné. Naštěstí volné bylo a já se dal rychle do práce. Napřed znovu krmit. Tentokrát jsem zvolil opět pelety Rapid SweetCorn ,Rapid Easy Catch příchutě ananas v různých velikostech smíchané s Method mixem Rapid Excellent. Tyto druhy pelet jsem si velice oblíbil pro jejich rychlé fungování ve vodě. Místa jsem měl vybrané a zakrmené tři a pořád přemýšlel, na které dvě to pošlu. První prut s Boilies které jsem zakoupil po cestě Rapid Champion Platinum Natural concept příchutě B17 s Rapid PopUp Reflex ananas letěl na druhou stranu řeky do místa kde začínalo slepé rameno vedle  stulíkového porostu.

dsc_0224-2.jpg

Druhý prut s Boilies Rapid Champion Platinum Natural concept příchutě sea letěl přímo do koryta řeky. Každé místo bylo dokrmeno cca 20 kuličkami boilies, které bylo na příslušném místě nastraženo.

dsc_0215-2.jpg

Hlásiče pořád mlčely a já přemýšlel co dál. Téměř pod nohy do stulíků jsem naházel pečivo od svačiny a pelety Rapid SweetCorn, abych sledoval, jak jej ožírají malé rybky, a nepřijede něco většího. Netrvalo to dlouho a místo malých ryb se tam začali objevovat pěkní amuři. Po chvíli jsem dostal nápad, prut převázat a dát na hladinu vedle stulíků jednu kuličku Rapid PopUp Reflex ananas 18mm. Netrvalo to dlouho a mohl jsem přímo sledovat, jak jeden s amurů nasává kuličku. Bohužel asi z nedočkavosti jsem brzy zasekával a o rybu velice rychle přišel. Říkal jsem si, že ryby jsme asi poplašili, ale nevzdávám se a čekám dál.

dsc_0199-3.jpg

Netrvalo to dlouho a ryby byly zpět. Napřed si nastražené popky jako by nevšímaly, ale za docela krátký čas sleduji, jak další ryba ji nasává. Tentokrát jsem počkal a zasekávám, až slyším, jak se odvíjí vlasec z cívky. Zdolávání se na první pohled zdá jednoduché, jelikož nástraha byla tak tři metry daleko od koncového očka, ale opak je pravdou. Ryba velice rychle vymotává další a další metry vlasce, až se zastavuje zamotaná ve stulíkách. Chvíli čekám a ryba sama vyjíždí a boj pokračuje. Za chvíli zase ryba vjede do stulíků a zase sama vyjede. Po dalších několika minutách se zamotává znovu, ale už pořádně.  Nezbývá mi nic jiného, než si přezout boty, vlézt do vody a rybu vymotat. Za chvíli již je amur v podběráku. Rychle ho vážím, měřím, fotografuji a pouštím zpět do vody. Jednalo se o krásnou zdravou rybu něco málo přes 70 cm s váhou okolo 7 kilo.  Chytil jsem ji chvíli před setměním.

dsc_0184.jpg

Zbývala mi cca hodina a půl lovu.  Za tuto dobu se již nic nestalo a žádná ryba nepřišla. I s jednou rybou jsem byl velice spokojený. Rád bych ještě zmínil pelety Rapid SweetCorn a Rapid Easy Catch,které fungují rychle a dobře. Proto na krátkých výpravách u mě nesmí nikdy chybět.

 

dsc_0042-2.jpg

Petrů zdar

Pavel

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.