David Lužný-Mivardi CZ – Svazový osobák

Zpět na Reportáže
14. 11. 2019 - Během podzimu jsem podnikl pro mě už tradiční výpravu na řeku, kde jsem měl z jara nevyřízené účty na jednom z úseků. Výprava byla z těch obtížnějších, kaprům se moc nechtělo a to nejen v tomto úseku. Hlavou se mi honila spousta myšlenek, chtěl jsem zlepšit jarní „ výprask“. Zkoušel jsem různé velikosti nástrah, včetně fluoro popek a samotného boilies, různá místa prezentace nástrahy, krmil jsem povětšinou vymáčeným i koulemi, prostě jsem to nevzdával. Většinu výpravy jsem lovil sám, v jejím závěru se ke mně přidal kamarád z teamu, Jirka Tunka, kterému se poměrně záhy po příjezdu zadařilo.
dsc_0069-4.jpg

Během podzimu jsem podnikl pro mě už tradiční výpravu na řeku, kde jsem měl z jara nevyřízené účty na jednom z úseků. Výprava byla z těch obtížnějších, kaprům se moc nechtělo a to nejen v tomto úseku. Hlavou se mi honila spousta myšlenek, chtěl jsem zlepšit jarní „ výprask“. Zkoušel jsem různé velikosti nástrah, včetně fluoro popek a samotného boilies, různá místa prezentace nástrahy, krmil jsem povětšinou vymáčeným i koulemi, prostě jsem to nevzdával. Většinu výpravy jsem lovil sám, v jejím závěru se ke mně přidal kamarád z teamu, Jirka Tunka, kterému se poměrně záhy po příjezdu zadařilo.

NATURAL CONCEPT CHAMPION PLATINUM

To mě „nakoplo“ a říkal jsem si, že to už prostě musím zlomit. Nastražil jsem kombinaci 24mm a 20mm kuličky B17 a montáž nahodil šikmo po proudu, do míst, která jsem ještě neprochytal. Celý den se klasicky nic nedělo, ale s příchodem tmy se ozval hlásič!  Už po zvednutí prutu bylo jasné, že se jedná o slušného kapra, který mi při souboji v říčním proudu nedal nic zadarmo včetně snahy dostat se do vázky kousek od břehu. Naštěstí mi nechyběla ona troška štěstí a na podložce skončil krásný šupináč s váhou 15,80kg, což pro mě znamenalo nový osobák! Další výprava, která mi dala do budoucna dost poznatků. Do konce sezony mám ještě nějaké plány, pokud budu úspěšný, určitě se ještě ozvu! Za Mivardi team David DejvL Lužný

dsc_0069-4.jpg

pa110011.jpg

dsc_0066-4.jpg

dsc_0059-3.jpg

dsc_0064-7.jpg

dsc_0054-6.jpg

dsc_0009-1.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.