Denis Polášek a Vítek Novák - Sezóna 2019

Zpět na Reportáže
27. 1. 2020 - Letošní rok můžeme oba dva považovat za velice úspěšný. Vítek si chytil svůj osobní rekord kapra a já amura. Takže naprostá paráda ! Dařit se začalo již na jaro. Vyrazili jsme na menší vodu, kde jsme pochytali mnoho ryb a jednoho staršího lysce. Po té jsme ještě uskutečnili několik menších výprav. Přišly Velikonoce a s nimi typická výprava na rozlehlou vodu kousek od bydliště. Zde jsme pochytali velké množství ryb. Většina ryb se pohybovala kolem 10kg. Zajímavým úlovkem se stal sumec, s délkou kolem 1metru. Zabral na pop up. Na této výpravě jsme většinu ryb pochytali na boilies Mivardi Rapid Devill Squid v pastě. Krmení jsme využívali celkem málo.
b89e9b08895c.jpg

Letošní rok můžeme oba dva považovat za velice úspěšný. Vítek si chytil svůj osobní rekord kapra a já amura. Takže naprostá paráda ! Dařit se začalo již na jaro. Vyrazili jsme na menší vodu, kde jsme pochytali mnoho ryb a jednoho staršího lysce. Po té jsme ještě uskutečnili několik menších výprav. Přišly Velikonoce a s nimi typická výprava na rozlehlou vodu kousek od bydliště. Zde jsme pochytali velké množství ryb. Většina ryb se pohybovala kolem 10kg. Zajímavým úlovkem se stal sumec, s délkou kolem 1metru. Zabral na pop up. Na této výpravě jsme většinu ryb pochytali na boilies Mivardi Rapid Devill Squid v pastě. Krmení jsme využívali celkem málo.

RAPID POP UP REFLEX

Nebylo třeba krmit moc, jelikož ryby byly v naší oblasti. Stačilo hodit 20 boiliesu na montáž. Po té jsme moc času neměli a tak jsme každý podnikali jen sólo akce na pár hodin. I zde jsme pochytali nějaké ryby, ale žádné větší. NA krmení jsme používali mix pelet Sweet Corn, Turbo pelet a boiliesu.

b89e9b08895c.jpg
 

Přišlo léto a sním naše pracovní cesta do Německa. Oba jsme se již těšili na ryby. A Tak jsme si udělali chalenge. Vylosovali jsme si místo a krmení a jeli k vodě. Zde jsme pochytali mnoho pěkných ryb. Většina ryb měla přes 10kg. Opravdu vydařená výprava.

23885ef7239f.jpg
6eaefcfb4f10.jpg
b75570d6a51a.jpg

Chytali jsme na kamenitých lavicích. Ke krmení jsme si vylosovali boilies Mivardi Rapid NC Sea. Krmili jsme 1 KG boilies na montáž na den. Ke konci srpna jsme si vyrazili na amury. Tato váprava byla velice úspěšná ! Chytli jsme mnoho amurů, největší z nich měli 16,5 kg a 10,5 kg. Opravdu fantastické ryby ! Na této výpravě jsme používali zig rig a pod háčky měli Pop up Ananas NB-A. Samozřejmě, to nebylo jen o Amurech a povedlo se mi zdolat i krásného kapra.

 

img_6948-1.jpg

Od té doby moc času na ryby nebylo. Podnikli jsme pouze jednu větší podzimní výpravu. Vydali jsme se na 5 dnů k vodě. A stálo to za to ! Byla to sice dřina, ale vyplatilo se. První tři dny jsme byli bez záběru, ale pak to přišlo. Vítek si chytil svůj osobák kapra, ve váze 16,5 kg.

ca149d242c3a.jpg
img_2934-2.jpg
deb636.jpg

Ještě jsme zdolali několik dalších ryb kolem 10-12 kg. Své montáže jsme házeli za hranici 110 metrů. Jako krmení jsme použili mix boilies Sea a B17. Každý den jsme na místo hodili 3-4kg Boilies. Nejúspěšnější nástrahou byla jedna 18mm kulička B17.  Po tomto výletě jsme podnikli už pouze pár krátkých vycházek. 

 

img_3078-1.jpg
img_3093-1.jpg
img_6953-1.jpg

Všem přeji hodně zdaru u vody ! Za Mivardi, Denis Polášek

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.