Jožka Petráš - Mivardi CZ – MC Jehly a vrtáček

Zpět na Reportáže
14. 11. 2019 - V dnešní době se snad žádný kaprař, nebo část všestranných rybářů , neobejde při práci s nástrahou a hlavně při jejím nastražování na vlasový přívěs ať už z fluorocarbonu či šnůrky bez boilies jehly a vrtáčku, pokud používá vysušené nástrahy.
img_5799.jpg

V dnešní době se snad žádný kaprař, nebo část všestranných rybářů , neobejde při práci s nástrahou a hlavně při jejím nastražování na vlasový přívěs ať už z fluorocarbonu či šnůrky bez boilies jehly a vrtáčku, pokud používá vysušené nástrahy.

JEHLY A VRTÁČKY

Firma Mivardi v letošním roce přinesla na nejen Český trh celou ucelenou řadu těchto jehel, které se liší ve svém  provedení a pro snazší rozpoznání i barvou rukojeti.  Její tvar je u všech jehel a vrtáčku stejný -  černý vroubkovaný střed, který  se rozšiřuje směrem ke špičce, liší se pouze barevným okraje. U rukojetí bych se malinko pozastavil poznatkem z praxe – velmi dobře padnou do ruky, mají  zaoblenou spodní část a tak netlačí do dlaně když je třeba vyvinout větší sílu. Příjemný je i malý otvor ve spodní části, který třeba ocení ti, kteří jehly ztrácí ( a asi nás nebude málo!:)). Nabízí se možnost použít provázek k zavěšení na krk či stojan… Pojďme si tedy řadu jehel představit trošku detailněji…

img_5799.jpg

S modrou rukojetí je MC Fine Splicing needle. Tato má plochou pracovní část, která se směrem k malé západce ještě zužuje, resp. je zde vybrání. Tím je předurčena nejen k navlékání boilies na vlasový přívěs, velmi dobře se s ní pracuje i při vytváření koncových oček při použití šňůr s olověným jádrem. Tato jehla nevykazuje takovou pevnost při našívání tvrdších nástrah, nicméně se s ní dá dobře pracovat.

img_5878.jpg

Se žlutou rukojí je MC Boilie/spilicng needle, která má kulatou pracovní část, která je v posledních cca 2/3 zúžená, se zářezem na konci, jakýmsi zobáčkem bez západky. Tuto velmi dobře využijete při nastražování např. zrnek kukuřice, tygřího ořechu či menších pop-up boilies.

img_5913.jpg

Oranžovou  rukojeť má MC Boilie needle, která má taktéž kulatou pracovní část, zúženou, nicméně zobáček bez západky je zde menší než u předchozí žluté, což ji předurčuje k použití u tvrdých nástrah.

img_5916.jpg

Fialovou rukojetí je ozena MC Stringer needle, tentokrát s plochou pracovní částí, která je na konci zúžena a celková délka pracovní části je výrazně delší než u předchozích typů. Tato jehla je především určena pro navlékání jednotlivých návnad na PVA materiál, kdy na její dlouhou pracovní část najednou našijeme více nástrah.

img_5918-1.jpg

Řadu doplňuje vrtáček MC Boilie drill, který oceníme např. u velmi tvrdých, na kámen vysušených domácích boilies.

img_5921-1.jpg

Za mne se jedná o povedené produkty, které v letošní sezoně nechyběly v mém boxu s bižuterií. Za Mivardi team Jožka

img_5925.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.