Kos Tomáš – MIVARDI CZ – Štěstí v neštěstí

Zpět na Reportáže
14. 11. 2019 - Konečně jsme si, po menším pracovním i soukromém shonu, naordinovali, teď už s manželkou, Týnou minimálně čtyři dny na rybách. Jeli jsme na místo pro nás známé. Takže jsme měli představu, jak rozmístíme pruty a jak budeme chytat. I když vyjíždíme v prostředku týdne, nám zvolené místo bylo obsazené. Nic si z toho neděláme, protože druhé alternativní místo bylo volné. Díky možnosti lovu na čtyři pruty máme jasno. Na tři lovná místa přijdou tři různé druhy boilies řady Champion Platinum ve verzi Natural Concept. Stejný druh boiliesu, cca půl pytlíku na montáž, použijeme i na krmení. Čtvrtým prutem budeme za pomoci PVA materiálu a pop-up hledat ryby v různých hloubkách a vzdálenostech od břehu. Takže budeme tento prut častěji přehazovat.
img_2163.jpg

Konečně jsme si, po menším pracovním i soukromém shonu, naordinovali, teď už s manželkou, Týnou minimálně čtyři dny na rybách. Jeli jsme na místo pro nás známé. Takže jsme měli představu, jak rozmístíme pruty a jak budeme chytat. I když vyjíždíme v prostředku týdne, nám zvolené místo bylo obsazené. Nic si z toho neděláme, protože druhé alternativní místo bylo volné. Díky možnosti lovu na čtyři pruty máme jasno. Na tři lovná místa přijdou tři různé druhy boilies řady Champion Platinum ve verzi Natural Concept. Stejný druh boiliesu, cca půl pytlíku na montáž, použijeme i na krmení. Čtvrtým prutem budeme za pomoci PVA materiálu a pop-up hledat ryby v různých hloubkách a vzdálenostech od břehu. Takže budeme tento prut častěji přehazovat.

BOILIES CHAMPION PLATINUM

Takto zvolené strategii jsme věřili a nic na ni neměnili i po prvním dni bez záběru. Následoval den druhý i třetí se stejným výsledkem. Montáže jsme vytahovali po celém dni netknuté. Bylo pro mě překvapením, že rozmáčené kuličky na návazci neatakovala všudypřítomná bílá ryba. Poslední noc a mi dostáváme první záběr na popku. Při zdolávání si užívám výpady krásného amura. Po zdokumentování zjišťuji, že se jedná o největší kus, který se mi podařilo doposud ulovit. Při pouštění mého nového osobáku říkám Týně: „Když čekáš na kapra a ten né a né přijít, přijde Amur, to je takové štěstí v neštěstí.“ Tak se již podruhé tento rybí druh zasloužil o to, že domů nepojedeme s nulou.

za MIVARDI Tomáš Kos

img_2163.jpg

img_2276.jpg

img_2352.jpg

img_2412.jpg

img_2543.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.