Pavel Krejčí – MIVARDI CZ – Podzimní řeka

Zpět na Reportáže
20. 12. 2019 - Teploty neustále klesají a voda už má teplotu necelých 9° C. Výběr místa je pro mě jasný, volím prostor přímo nad jezem a místa, kde je voda co nejklidnější. Ryby se zde zdržují a nemusí vydávat mnoho energie. Při těchto teplotách úplně měním nástrahy a snažím se je co nejvíce zatraktivnit. Změnu provádím i v návnadách a krmím pouze směsí pelet Rapid SweetCorn ve velikosti 4 milimetry smíchané s Method mixem Rapid Excellent a zalité Aminoliquidem-Sea, a to pouze v PVA punčoše zavěšené pod háčkem M-Point WG.
dsc_0678.jpg

Teploty neustále klesají a voda už má teplotu necelých 9° C. Výběr místa je pro mě jasný, volím prostor přímo nad jezem a místa, kde je voda co nejklidnější. Ryby se zde zdržují a nemusí vydávat mnoho energie. Při těchto teplotách úplně měním nástrahy a snažím se je co nejvíce zatraktivnit. Změnu provádím i v návnadách a krmím pouze směsí pelet Rapid SweetCorn ve velikosti 4 milimetry smíchané s Method mixem Rapid Excellent a zalité Aminoliquidem-Sea, a to pouze v PVA punčoše zavěšené pod háčkem M-Point WG.

AMINOLIQUIDY RAPID

dsc_0750-4.jpg

Pavel Krejčí

První prut s peletou Rapid Extreme-RobinRed nahazuji do hloubky okolo 4 metrů za překážku. Druhý návazec dlouhý okolo 20 centimetrů letí do jámy o hloubce okolo 3 metrů. Je vytvořený stejně jako první, pouze s Fluorocarbon Xtra Supple a háčkem M-Point WG velikosti 6 a nástrahou Rapid Pop Up Reflex Devil Squid 18 milimetrů, která je vzdálená okolo jednoho centimetru pod háčkem.

dsc_0725.jpg
dsc_0726-2.jpg
dsc_0744.jpg

Vím, že to již není o více záběrech, ale čekání aspoň na jeden, který snad přijde během odpoledne a večera, co můžu na rybách zůstat. Během hodiny přichází zdánlivý razantní záběr, po přiběhnutí k prutu zjišťuji, že se jedná o nutrii, co o vlasec zavadila při plavání. Vlasec znovu šponuji a dále čekám. Následující dvě hodiny až na pár potáhnutí nebo přejezdu od ryb se neděje nic. Najednou přichází padák a než dojdu k prutu, je zase zdánlivý klid, když vtom přichází opatrný záběr z jámy. Po krásném souboji pokládám na podložku krásného dorostence. Pár fotek a kapra pouštím zpět. Do konce rybolovu se nic již neděje.

I když se podařil jen jeden bojovný a hezký dorostenec, tak to v tomto počasí beru jako úspěšnou výpravu.

 

dsc_0678.jpg

Petrů zdar

Pavel

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.