Na dírkách na Pokutníku

Zpět na Reportáže
27. 1. 2016 - Tak nám to konečně po letech bezpečně zamrzlo. Doma jsem oznámil, že v sobotu jedu na dírky. Měl jsem jasný cíl a to chytit kapříka. Bohužel zatopený lom, kam jsem v minulých letech jezdil a úspěšně lovil kapry pod ledem, ještě nebyl v provozu. Volba padla na rybník Pokutník v Petříkově u Velkých Popovic. Měl jsem zprávy o tom, že tu nějací kapři plavou.
img_5998-1.jpg

Tak nám to konečně po letech bezpečně zamrzlo. Doma jsem oznámil, že v sobotu jedu na dírky. Měl jsem jasný cíl a to chytit kapříka. Bohužel zatopený lom, kam jsem v minulých letech jezdil a úspěšně lovil kapry pod ledem, ještě nebyl v provozu. Volba padla na rybník Pokutník v Petříkově u Velkých Popovic. Měl jsem zprávy o tom, že tu nějací kapři plavou.

Doma jsem si připravil vše potřebné: dírkový prut, navijáček, stojánek, spláveček s gramáží 0,1-0,2 g, naběračku na led a polystyrenovou kostku (není nic lepšího na sezení na ledu - hřeje). Na krmení jsem si připravil směs nadrceného boilisu a krmítkovky M1. Tuto směs jsem navlhčil aminoliquidem Crazy Liver a troškou dipu Česnek + Chilli. Na celý den mi stačí cca 2dcl této směsi, z které dělám lehce stlačené a asi 20mm velké kuličky. Tyto kuličky se nesmí rozpadat ve sloupci, ale až na dně. Když se rozpadají ve sloupci, přilákají duháky a siveny a kapr se k nástraze nedostane.

img_6000.jpg
img_6011.jpg
img_6019.jpg

Ráno v 8 hodin stojím na hrázi rybníka a od majitele zjišťuji, kde se občas nějaký kapr chytí. Vyvrtal jsem si dírku a hned do ní posílám jednu kuličku směsi. Do hodiny mám několik záběrů, ale nic nemohu seknou. Zkouším měnit velikost háčků a průměr návazcového vlasce. Další záběry už proměňuji, bohužel ne všechny. Myslím si, že mi do krmného místa najížděli pstruzi a dělali plané záběry. Jako nástrahu jsem používal Boilie pasty Rapid. Nejvíce se záběrů bylo na Crazy Liver a Česnek+Chilli. Chytil jsem několik duháků a i jednoho kapříka :). Z toho jsem měl obrovskou radost – mise splněna.

Lukáš Votava

img_20160123_143227.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.