Výsledky závodu DIRKA CUP 2013

Zpět na Reportáže
13. 2. 2013 - O víkendu, v neděli 10.2.2013 proběhl již 4. ročník pětihodinového dirkového závodu o pohár DIRKA CUP 2013 a divoké prasátko na zamrzlém lomu u Aleše Vondrlíka. Jelikož jsme museli z bezpečnostních důvodů (počasí - tání sněhu),závod o týden odložit, tak nám z původně přihlášených 32 závodníků nakonec nastoupilo jen 28 startujících. Počasí bylo přímo vzorově zimně ukázkové, skoro po celou dobu závodu svítilo sluníčko, ačkoliv teploměr ukazoval kolem minus dvou °C. Led měřil mezi 9 - 13 cm, takže byl naprosto bezpečný. Každý závodník mohl chytat na dva pruty součastně s libovolnou nástrahou, pouze s jedním háčkem bez protihrotu a v ceně startovného bylo ponechání si tří pstruhů. Za pět hodin se nachytalo velmi slušných 130 ks ryb, převážně pstruha duhového, sivena, plotice, červenopeřice, okouna a kapra. Velmi pozitivní je, že nikdo z přítomných neskončil s nulou.
ma16.jpg

O víkendu, v neděli 10.2.2013 proběhl již 4. ročník pětihodinového dirkového závodu o pohár DIRKA CUP 2013 a divoké prasátko na zamrzlém lomu u Aleše Vondrlíka. Jelikož jsme museli z bezpečnostních důvodů (počasí - tání sněhu),závod o týden odložit, tak nám z původně přihlášených 32 závodníků nakonec nastoupilo jen 28 startujících. Počasí bylo přímo vzorově zimně ukázkové, skoro po celou dobu závodu svítilo sluníčko, ačkoliv teploměr ukazoval kolem minus dvou °C. Led měřil mezi 9 - 13 cm, takže byl naprosto bezpečný. Každý závodník mohl chytat na dva pruty součastně s libovolnou nástrahou, pouze s jedním háčkem bez protihrotu a v ceně startovného bylo ponechání si tří pstruhů. Za pět hodin se nachytalo velmi slušných 130 ks ryb, převážně pstruha duhového, sivena, plotice, červenopeřice, okouna a kapra. Velmi pozitivní je, že nikdo z přítomných neskončil s nulou.

 

V půl deváté jsme měli kompletní seznam závodníků a tak jsme to pískli a odstartovali.  Bylo zajímavé sledovat, jak má každý svůj styl, někdo vláčel, jiný marmyškoval, další pustil dolu rybičku a jiný zase chytal se splávečkem na červíky. Každopádně kdo prošvihl první hodinku, už to neměl šanci dohonit, protože se většina ryb chytila právě v první hodině. Jak to známe z jiných ročníků, první hodinku všichni vydrží věrni svoji dírce, ale potom začne "cestování národů", a vrtání a zkoušení další a další dirky, jak Míra velmi trefně nazval:"led se mění v ementál".

ma4.jpg

pohodička

ma5.jpg

naprosté soustředění

ma9.jpg

pružinka v akci

Počasí bylo parádní, vylezlo sluníčko a tak jsme se měli šanci i trošku opalovat. Bohužel ryby s námi nechtěly moc spolupracovat, to sluníčko bylo dobré akorát pro nás, a čím delší dobu jsme chytali, tím méně ryby braly. Sice se tu a tam ozvalo sporadické ryba - čárka, ale viditelně se jim nechtělo. Protože byla naprosto křišťálově čistá voda,  Míra oběhl lom kolem dokola s kamerou a zkoušel se na ryby podívat. Našel jich spoustu, dokonce mezi zdokumentovanými rybami převládal okoun, ale byl vůči jakékoliv nástraze naprosto netečný.

ma2.jpg

celá plocha pod ledem

ma20.jpg

1.cena = kanec

ma3.jpg

vše po ruce

privl4.jpg

marmyška s červíkem

ma17.jpg

a je venku

ma19.jpg

Martin v akci

ma12.jpg

celý lom pod ledem

privl6.jpg

wolframová marmyška

privl4.jpg

marmyška s červíkem

můj duhák.jpg

můj duhák

červenka.jpg

červenka

nádherně vybarvený kapřík.jpg

nádherně vybarvený kapřík

Pět hodin "opalování" na sluníčku uběhlo jako voda a tak jsme rychle vše spočítali a mohli vyhlašovat. Majitel lomu Aleš Vondrlík daroval prvnímu divoké prase a osobně ho i předal. Jednoznačně vyhrál Honza Prepsl s dvanácti chycenými rybami, před druhým Karlem Frelichem s deseti a třetím Pavlem Brandýským také s deseti rybami(mezi druhým a třetím rozhodla větší pestrost ulovených ryb). Velmi pozitivní je skutečnost, že nikdo neskončil s nulou.

ma13.jpg

předáváme

ma14.jpg

Aleš předává vítězi kance

ma15.jpg

stupeň vítězů

výsledky mazec cup 2013

výsledky mazec cup 2013

Přiložené obrázky

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.