Výsledky závodu Dirky FARMA 2013

Zpět na Reportáže
11. 2. 2013 - V sobotu 9. února 2013 proběhl dikařský závod na soukromém revíru rybníku FARMA u Příbrami. Závodu se zůčastnilo 24 přihlášených, z toho byly tři ženy. Vlastník revíru, Víťa Podoubský ještě den před závodem zarybnil tržním pstruhem a sivenem, ačkoliv má v tomto rybníčku přes stopadesát trofejních kusů, aby si ještě každý mohl ty svoje dva kousky odnést na pánvičku. Ráno byl sraz mezi osmou a devátou, počasí bylo přímo nádherně zimní, bylo mezi minus dvěmi až mínus čtyřmi °C, dirky byly vzorně předvrtané a tak nic nebránilo začátku závodu. I o naše žaludky bylo perfektně postaráno, ve stánku nechyběla teplá gulášová polévka, párečky, pečené masíčko, teplý čaj, prostě paráda. I sponzoři se vytáhli a tak bylo i o co bojovat. Oba rozhodčí - Jirka Ouředníček a Víťa Podoubský si rozdělili závodníky na dvě poloviny a dohlíželi po celou dobu závodu na "fér-plej" průběh a šetrné zacházení s rybami.
sponzoři se vytáhli

V sobotu 9. února 2013 proběhl dikařský závod na soukromém revíru rybníku FARMA u Příbrami. Závodu se zůčastnilo 24 přihlášených, z toho byly tři ženy. Vlastník revíru, Víťa Podoubský ještě den před závodem zarybnil tržním pstruhem a sivenem, ačkoliv má v tomto rybníčku přes stopadesát trofejních kusů, aby si ještě každý mohl ty svoje dva kousky odnést na pánvičku. Ráno byl sraz mezi osmou a devátou, počasí bylo přímo nádherně zimní, bylo mezi minus dvěmi až mínus čtyřmi °C, dirky byly vzorně předvrtané a tak nic nebránilo začátku závodu. I o naše žaludky bylo perfektně postaráno, ve stánku nechyběla teplá gulášová polévka, párečky, pečené masíčko, teplý čaj, prostě paráda. I sponzoři se vytáhli a tak bylo i o co bojovat. Oba rozhodčí - Jirka Ouředníček a Víťa Podoubský si rozdělili závodníky na dvě poloviny a dohlíželi po celou dobu závodu na "fér-plej" průběh a šetrné zacházení s rybami.

los

los

začínáme

začínáme

soustředění

soustředění

Než se všichni rozeběhli na led ke svým vylosovaným dirkám, Víťa každému promluvil do duše aby se snažili s jeho "mazlíčky" zacházet v "rukavičkách" a pokud možno co nejrychleji jim uvolnit háček a pustiti je. Podložka pod ryby byla samozřejmostí. Úderem půl desáté začala první půlka závodu.

sponzoři se vytáhli

sponzoři se vytáhli

Uběhlo pár minut a už se na světlo přišly kouknout první pěkné kousky. Je vidět, že je revír opravdu parádně zarybněn.

trofej

trofej

trofej2

trofej2

trofej3

trofej3

Chytalo se pouze na první, mělčí půlce rybníčku, kde byl led dostatečně silný a bezpečný, na druhou půlku jsme raději z bezpečnostních důvodů nechodili. Závod byl rozdělen na dvě poloviny po dvou hodinách, o přestávce se každý mohl občerstvit u stánku. Mezi závodníky byly i tři ženy, které se rozhodně neztratily.

pohled ze shora

pohled ze shora

Ivča Dologová

Ivča Dologová

a její poháry

a její poháry

krasavec

krasavec

pozdější vítěz umí

pozdější vítěz umí

zlatá forma

zlatá forma

Oba poločasy uběhly jako voda a byl tu konec. Z dvacetičtyř registrovaných závodníků si většina na rybu sáhla, někteří dokonce na trofejní. Celkem se chytilo 59 ks ryb, z toho 9 ks troufejních nad padesát cm. Rozhodčí rychle spočítali výsledky a vítězům předali velmi pěkné ceny. Nakonec se cena dostala na každého.

stupeň vítězů

stupeň vítězů

tabulka

tabulka

Závod vyhrál Jiří Červený s deseti ulovenými rybami, na druhém místě skončil Bohumil Dostál se sedmi ulovenými rybami a na třetím místě Pavel Draštík s pěti rybami. Všem vítězům blahopřejeme! Poděkování patří Víťovi Podoubskému, že umožnil rybolov na svém rybníčku a perfektně ho zarybnil, všem sponzorům, a taky všem závodníkům, kteří se chovali k uloveným rybám šetrně a ohleduplně.

JO

PS: Kdyby jste si chtěli zachytat trofejní ryby, není problém se s Víťou domluvit( Mob 602 279 289) .

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.