Malé vody díl I. – Pavel Bobrman Vohralík

Zpět na Články
14. 4. 2021 - Malé revíry, to je možnost krásného rybářského zážitku. Mnohdy je člověk sám, jen s přírodou a užívá si to ticho a klid naplno. Tato vodní plocha nemá více než dva hektary. Voda je ještě dost chladná i když slunce je některé dny velmi intenzivní. Přijíždíme s kamarádem Kabem na pár dní vychutnat nejen rybářské zážitky, ale tak trochu splynout s okolním prostředím. Já již jsem tu lovil, tedy dám kolegovi vybrat pravou, nebo levou stranu. Levá z našeho pohledu je mělčí, pravá je v podstatě na volnou vodu s dvacet metrů podél břehu je padlý strom, který vyčnívá do vody.

 

Taktiku volím založenou zcela na partiklu a peletkách. Místa rozjíždím směsí řepky olejné, pšenice a hodně rozvařené kukuřice. Dále pak zásypem rychle rozpustných pelet TURBO RAPID. U stromu je místo hlubší, zde lovím cca. na hloubce 2metry. Druhé místo volím přímo naproti sobě u výstupku břehu. Zde je i pás rákosin, jdoucí až do vody, pokusím se zaklipovat a házet zcela na přesno do hloubky tak půl metru. S tím, že nakrmím vždy ráno, stejným způsobem jako na místě prvním a dále budu pokračovat až dle reakce ryb.

IMG_0306.png (2.44 MB)

Kamarád Kabo je na mělké části a zde v nedávné době výrazně dobře fungují příbřežní partie. Tedy proč to nezkusit také, ovšem zde musí být nához až neskutečně přesný. Opět dlouhá příprava a klipování, bohužel, jinak to nejde. Je to hra o centimetry. Nástraha musí ležet přímo ve svahu, nebo na jeho patě. Daří se nám rozmístit pruty. Musíme však každé krmení provádět obcházením vody a házíme lopatkou, nechceme ryby plašit žádným druhem krmných raket. Standa na začátku kombinuje lov na klasické boilies, já od začátku volím nástrahu Ronnie-rig a plovoucím boilies a také klasický krátký návazec z fluorocarbonu, také jen s jednou plovoucí nástrahou.

IMG_0330_1.jpg (1015 KB)

Pokud tedy ,,plovky“ používám, zahajuji vždy žlutou Ananaskou RAPID, ta mě o průměru 14mm vždy přináší úspěch, ale na druhý dávám dalšího svého koně, který mě v poslední době velmi překvapuje. Monster Crab. Oranžová barva, nevím proč, ale je to pro ryby magnet některých vod. Zejména s velkou vrstvou sedimentu na dně!

IMG_0392.png (3.61 MB)

První den není úplně ideální, ale záběr šupináče skoro devadesát centimetrů mě velmi potěšil, souboj na krátko s prutem STALKER FC o délce 270cm a libráži 2,75 je dost výživný. Malý navijáček Lynx LX, který zde má premiéru, ji má opravdu ostrou. Ryba ten strom doslova touží navštívit. Ale montáž drží, prut zvládne výpady a my frčíme dál. Od druhého dne ráno již ryby na zákrm reagují a my si to užíváme co to jde.

Pokračování příště...

IMG_9731.png (3.67 MB)

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.