Malé vody díl II. – Pavel Bobrman Vohralík

Zpět na Články
16. 5. 2021 - Máme i několik ,,double“, což je pro nás dva opravdu i foto výzva, něco zkusíme vyfotit samospouští, s něcím pomohou naši kamarádi, kteří občas dojdou na kávu, když jedou kolem. Oba máme rádi fotky ryb z krásného prostředí, tedy tady se s mým Canonem je prostor opravdu vyřádit. Ledňáčci stále kolují kolem břehů revíru, po dvou dnech už jim ani snad nevadíme. V noci rytí divočáků za mým deštníkovým přístřeškem, doprovází tuto krásnou atmosféru a když při roznášce krmení z lesíka vypálí liška, jsem nadšený.

 

Mám zde ale ještě jeden tajný cíl, jsou zde i krásní líni, tedy PVA punčochy plním směsí pelet o průměru 4mm TURBO, EASY CATCH, SWEET CORN a Spiced Protein. Velikost plovoucího boilies snižuji na průměr deseti milimetrů, velikost háčku M-point AS na velikostč.6. Musím toho krásného tmavého lína dostat!

IMG_0417.png (3.62 MB)

No, opak je pravdou, místo línů přičítám na konto nádherné kapry a kapříky. Tak to je, když se na něco soustředíš, nebo to moc chceš. Tajenku lín rozluští až náš mladičký kamarád Pája, který dorazí se splávkem a hnojáky. Je vyřešeno, jsou prakticky u nás pod nohama, ale chtě mají zcela jiné. Mě díky stažení průměru velikosti boilies přicházejí i krásní cejni velcí a karasi stříbrní, ale to není opravdu cílová ryba. Tedy zvolím na samotný závěr opačné ,,patrony“. Dumbellsky 18x14 mm. Opět bude jedničkou příchuť Monster Craba. Háček velikost č.4, StripShield svlékací šňůrka 25lbs a moje verze montáže k lovu na plovku se smršťovací hadičkou. Dumbelska této velikosti působí oproti klasické pop-up 14mm dost výrazně. Jsem velmi zvědavý, jak to přijmou moji šupinatí ,,klienti“.

IMG_0612.png (4.38 MB)

Času už nám moc nezbývá, jsme u konce předposledního dne výpravy a zítra balíme. Přicházejí kamarádi, co nás zde navštěvovali v průběhu celého lovu na závěrečný pokec. Smráká se a já mám opravdu výrazně intenzivní záběr. Souboj je to až řekl bych za hranu možností, které jsem si myslel, že na této malé vodě mohu zažít. Už si říkám, že jsem snad podsekl nějakou větší rybu, třeba sumce a nebo amura. Nemohu dostat rybu k sobě a připravenému podběráku. Po třiceti dlouhých minutách a vzájemného testování sil a možností je ryba v mojí blízkosti. Je to opravdu nádherný kapr. Hlavou mi prolétne vzpomínka na krásně stavěného kapra, co jsem zde ulovil 5 let dozadu, měl výrazný hrb. To by byl velký bonus se s ním znovu setkat. Je to opravdu ,,persóna“ této lokality. A je to tak, Kabo zkušeně kapra podebírá a já mám velikou radost, ač fotky nebude asi dokonalá, neb se šero výrazně posunulo k noci. Mohu ho znovu potěžkat a daří se mu opravdu výtečně, přeji mu mnoho dalších let a dostává zaslouženou svobodu.

IMG_0659.png (2.31 MB)

Vyhledávám tento kontaktní lov, malé krásně zarostlé revíry, když má člověk splýn, ta příroda mu ho pomůže uhasit. Naše taktika založená na kombinaci partiklu a rychle rozpustných pelet slavila úspěch. Já jsem se přiučil, že plovoucí nástrahy mohou být neskutečně účinné i s příchutí jak my rybáři říkáme ,,smradlavé“, tedy vůmi mořských plodů. Po velmi dlouhé době jsem skoro upustil od příchutí sladkých. Pokaždé, když ti vyjde to, co si doma v hlavě připravuješ, než jedeš na expedici tě potěší. Mě hlavně potěšila bezvadná atmosféra lovu, s opravdovým kamarádem, s kterým si ve všech směrech vyhovujeme.

Vám všem přeji co nejúspěšnější lov!

IMG_4465_1.jpg (678 KB)

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.