Krmení měsíce července

Zpět na Krmení
23. 7. 2013 - V letním období dochází ke zvýšení teploty vody a to často vede ve stojatých vodách k přemnožení vodních řas a snížení množství kyslíku ve vodě. Tyto faktory negativně ovlivňují i braní ryb. V tomhle ročním období já osobně spíše lovím na řekách, kde ryby berou spolehlivěji. Níže je jedna má letní receptura na řeku, která funguje především na větší ryby, jako je kapr a velký cejn. Celkově je tato směs hrubší struktury. Toto je výhodné i při lovu v revírech, kde je větší množství drobnějších ryb. Po každém zakrmení jsou jako první na krmném místě drobné ryby a ruší ty větší při žraní. Hrubší krmení způsobí rychlejší nasycení menších ryb a jejich opuštění krmeného místa a až poté přichází záběry od velkých ryb.
dsc_0065-1.jpg

V letním období dochází ke zvýšení teploty vody a to často vede ve stojatých vodách k přemnožení vodních řas a snížení množství kyslíku ve vodě. Tyto faktory negativně ovlivňují i braní ryb. V tomhle ročním období já osobně spíše lovím na řekách, kde ryby berou spolehlivěji. Níže je jedna má letní receptura na řeku, která funguje především na větší ryby, jako je kapr a velký cejn. Celkově je tato směs hrubší struktury. Toto je výhodné i při lovu v revírech, kde je větší množství drobnějších ryb. Po každém zakrmení jsou jako první na krmném místě drobné ryby a ruší ty větší při žraní. Hrubší krmení způsobí rychlejší nasycení menších ryb a jejich opuštění krmeného místa a až poté přichází záběry od velkých ryb.

dsc_0012-3.jpg

2 kg D1 Kapr Scopex
1 kg V1 Feeder extra
600 gr Pastoncino red
100 gr Aroma Team Mivardi Vanilla
200 gr pelety Kapří guláš (4mm)

 D1 Kapr Scopex je hrubší krmení žluté barvy s aromatem Scopexu. Scopex je sladké aroma, které se používá k aromatizování kaprových návnad a nástrah. Jedná se o směs z různých aromat a proto ne každý Scopex je stejně účinný. Jeho přesné složení je tajemstvím. Krmení výborně lepí a je vhodné k lovu jak na stojatých, tak i v tekoucích vodách. Toto krmení lze bez obav míchat s jakýmkoliv jiným krmením.

dsc_0031-4.jpg
dsc_0038-1.jpg
dsc_0040-2.jpg

V1 Feeder Extra je nové a cenově výhodné krmení, které je určeno pro lov kaprů a všech bílých ryb. Krmení je středně hrubé struktury a žluté barvy. Stejně jako výše uvedené D1 Kapr Scopex, je vhodné k použití při lovu na feeder jak na stojatých, tak i tekoucích vodách. Aroma kokos/karamel je výborná kombinace, která láká všechny bílé ryby.

dsc_0041-2.jpg
dsc_0047-1.jpg
dsc_0049-2.jpg

Aroma Team Mivardi Vanilla je vanilkové aditivum (v rybářském žargonu „posilovač), se kterým nikdy nemůžete udělat chybu. Vanilkové aroma, stejně jako sůl, je přirozený zvýrazňovač jiných aromat a chutí v krmení. Vanilku lze do krmení použit celoročně, výborně funguje i v zimním období, kdy ryby berou jen velice opatrně a přijímají málo potravy.

dsc_0060.jpg
dsc_0062-3.jpg
dsc_0065-1.jpg

Pastoncino red je specielní směs původem z Itálie, která se používá k přilákání velkých kaprovitých ryb. Voní silně po citronech a krmení také intenzivně obarví do červena.

dsc_0083-1.jpg
dsc_0124-1.jpg
dsc_0126.jpg

Poslední položkou ve směsi jsou 4mm peletky s příchutí Kapří guláš. Jedná se o peletky vonící po koření připomínající guláš. Peletky jsou obohaceny rybími moučkami a dalšími komponenty atraktivními pro velké ryby. Jejich úkolem je udržet větší ryby na krmném místě. Před jejich přidáním do směsi je doporučuji asi na 20 minut namočit v malém množství vody a až poté je přimíchat i s vodou do krmení.

dsc_0115.jpg

Výše uvedené složky se míchají standardně, tj. kromě pelet je všechny je nasypeme do dostatečně velkého vědra, promícháme a postupně dovlhčíme vodou do požadované konzistence. Požadovaná konzistence je taková, abychom z vnadící směsi byli schopni udělat takové koule, které se při vhození do vody nerozpadnou při dopadu na hladině. V případě potřeby lze směs ještě přesát přes vhodné síto.

dsc_0098-1.jpg
dsc_0100-1.jpg
dsc_0119-1.jpg

Vnadící směs lze zatraktivnit přidáním malého množství bílých červů, které použijeme i na háček. Další alternativou na háček je použití větších peletek stejné příchutě, jakou jsme přidali do krmení, nebo i kombinace peletky a červů.      

Pavol Mihál

dsc_0149-2.jpg
 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.